• +48 794 113 882
MIYABI 5000FCD Nóż Sujihiki 24 cm Powiększ

MIYABI 5000FCD Nóż Sujihiki 24 cm

34680-241-0

1 049,00 zł

Dostępny

dostawa w ciągu 7-10 dni

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Paczkomaty przedpłata Paczkomaty przedpłata Za darmo!
Paczkomaty pobranie Paczkomaty pobranie 15,00 zł
Kurier DPD przedpłata Kurier DPD przedpłata 15,00 zł
Kurier DPD pobranie Kurier DPD pobranie 20,00 zł

  • Typ: Nóż Sujihiki
  • Długość ostrza: 240 mm
  • Rękojeść: drewno pakka z ozdobnym pinem
  • HRC: 61+/-1
  • Typ ostrzenia: dwustronnie

Japoński nóż Miyabi 5000 FCD Sujihiki 240 mm doskonale sprawdza się przy krojeniu mięsa oraz ryb w cienkie plastry oraz sashimi. Posiada wytrzymałe ostrze wykonane z 49 warstwowej wysokowęglowej stali damasceń1skiej która tworzy niesamowicie piękny wzór. Wysoka jakość wykonania i piękny design to dodatkowe walory tego ostrego noża kuchennego.

Jedną z największych zalet noży kuchennych z serii Miyabi 5000 FCD stanowią ich ostrza. Mają one rdzeń wykonywany z doskonałej jakości stali o wysokiej zawartości węgla (stal FC61). Jest on osadzony w 49-warstwowej stali damasceńskiej, którą hartuje się poprzez zastosowanie specjalnie opracowanej, skomplikowanej metody. Dzięki temu noże stają się twarde (ostrze zyskuje twardość na poziomie 61+/-1 HRC) oraz odporne, a jednocześnie cechują się elastycznością. Niesamowita ostrość noży Miyabi 5000 FCD pozwala na sprawną pracę przy wykonywaniu rozmaitych prac kuchennych. Oryginalny wzór damasceński, który można dostrzec na ostrzach, powstaje przez użycie wspomnianych 49 warstw stali. Podnosi on atrakcyjność noży oraz podkreśla ich niepowtarzalny styl. Trwała i wygodna rękojeść wykonywana jest z drewna pakka i wpływa na bezpieczną, a zarazem komfortową pracę.
Rodzaje nożyNóż Sujihiki
Materiał ostrzaStal damasceńska

Japoński nóż Miyabi 5000 FCD Sujihiki 240 mm doskonale sprawdza się przy krojeniu mięsa oraz ryb w cienkie plastry oraz sashimi. Posiada wytrzymałe ostrze wykonane z 49 warstwowej wysokowęglowej stali damasceń1skiej która tworzy niesamowicie piękny wzór. Wysoka jakość wykonania i piękny design to dodatkowe walory tego ostrego noża kuchennego.

Jedną z największych zalet noży kuchennych z serii Miyabi 5000 FCD stanowią ich ostrza. Mają one rdzeń wykonywany z doskonałej jakości stali o wysokiej zawartości węgla (stal FC61). Jest on osadzony w 49-warstwowej stali damasceńskiej, którą hartuje się poprzez zastosowanie specjalnie opracowanej, skomplikowanej metody. Dzięki temu noże stają się twarde (ostrze zyskuje twardość na poziomie 61+/-1 HRC) oraz odporne, a jednocześnie cechują się elastycznością. Niesamowita ostrość noży Miyabi 5000 FCD pozwala na sprawną pracę przy wykonywaniu rozmaitych prac kuchennych. Oryginalny wzór damasceński, który można dostrzec na ostrzach, powstaje przez użycie wspomnianych 49 warstw stali. Podnosi on atrakcyjność noży oraz podkreśla ich niepowtarzalny styl. Trwała i wygodna rękojeść wykonywana jest z drewna pakka i wpływa na bezpieczną, a zarazem komfortową pracę.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

MIYABI 5000FCD Nóż Sujihiki 24 cm

MIYABI 5000FCD Nóż Sujihiki 24 cm

  • Typ: Nóż Sujihiki
  • Długość ostrza: 240 mm
  • Rękojeść: drewno pakka z ozdobnym pinem
  • HRC: 61+/-1
  • Typ ostrzenia: dwustronnie

Napisz opinię

8 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 3% rabatu na pierwsze zakupy.