- en
- pl
Koszyk 0 Produkt Produkty for (pusty)
Brak produktów
Darmowa Wysyłka
0,00 zł Razem
Produkt dodany poprawnie do Twojego koszyka
Ilość
Razem
MIYABI 5000MCD 67 Nóż Santoku 18 cm
34404-181-0
- Typ: Nóż Santoku
- Długość ostrza: 180 mm
- Rękojeść: czarny jesion z ozdobnym pinem
- HRC: 66+/-1
- Typ ostrzenia: dwustronnie
Nóż Miyabi 5000MCD 67 Santoku 180 mm – jako nóż kuchenny o wszechstronnym zastosowaniu – przeznaczony jest do pracy z rybami, mięsem oraz warzywami. Ten japoński odpowiednik noża szefa kuchni cechuje się imponującą twardością i ostrością, jest również wygodny i idealnie dopasowany do dłoni.
W serii Miyabi 5000MCD 67, która obejmuje jedynie wyjątkowej jakości noże kuchenne, można dopatrywać się udanego połączenia najlepszych wartości japońskiego rzemiosła z pięknym designem i właściwościami użytkowymi. Rdzeń ostrza każdego noża wytwarzany jest ze specjalnej stali proszkowej – MicroCarbide MC66, a całe ostrze ze 133-warstwowej stali damasceńskiej. Poddając ostrza skomplikowanemu procesowi hartowania w minusowej temparaturze dochodzącej do -196°C producent Miyabi uzyskuje niesamowity stopień ich twardości – aż 66+/-1 HRC. Dodatkowo wielowarstwowa budowa ostrza tworzy na nim przepiękny wzór damasceński – dzięki niemu każdy nóż jest jedyny w swoim rodzaju. Drewniana rękojeść, do której produkcji używa się czarnego jesionu, podkreśla zalety wizualne noży Miyabi 5000MCD 67. Dodatkowo jest ona bardzo wygodna i wpływa na komfort nawet wielogodzinnej i intensywnej pracy.
Rodzaje noży | Nóż Santoku |
Materiał ostrza | Stal damasceńska |
Nóż Miyabi 5000MCD 67 Santoku 180 mm – jako nóż kuchenny o wszechstronnym zastosowaniu – przeznaczony jest do pracy z rybami, mięsem oraz warzywami. Ten japoński odpowiednik noża szefa kuchni cechuje się imponującą twardością i ostrością, jest również wygodny i idealnie dopasowany do dłoni.
W serii Miyabi 5000MCD 67, która obejmuje jedynie wyjątkowej jakości noże kuchenne, można dopatrywać się udanego połączenia najlepszych wartości japońskiego rzemiosła z pięknym designem i właściwościami użytkowymi. Rdzeń ostrza każdego noża wytwarzany jest ze specjalnej stali proszkowej – MicroCarbide MC66, a całe ostrze ze 133-warstwowej stali damasceńskiej. Poddając ostrza skomplikowanemu procesowi hartowania w minusowej temparaturze dochodzącej do -196°C producent Miyabi uzyskuje niesamowity stopień ich twardości – aż 66+/-1 HRC. Dodatkowo wielowarstwowa budowa ostrza tworzy na nim przepiękny wzór damasceński – dzięki niemu każdy nóż jest jedyny w swoim rodzaju. Drewniana rękojeść, do której produkcji używa się czarnego jesionu, podkreśla zalety wizualne noży Miyabi 5000MCD 67. Dodatkowo jest ona bardzo wygodna i wpływa na komfort nawet wielogodzinnej i intensywnej pracy.
No customer comments for the moment.
5 inne produkty w tej kategorii:
MIYABI 5000MCD 67 Nóż Uniwersalny 13 cm...
1 399,00 złMIYABI 5000MCD 67 Nóż Sujihiki 24 cm
1 899,00 złMIYABI 5000MCD 67 Nóż Szefa Kuchni 20 cm...
1 899,00 złMIYABI 5000MCD 67 Nóż Szefa Kuchni 24 cm...
1 999,00 złMIYABI 5000MCD 67 Nóż do Pieczywa 24 cm
1 899,00 zł