• +48 794 113 882

MIYABI 5000MCD Nóż Sujihiki 24 cm

34378-241-0

1 899,00 zł

Dostępny

dostawa w ciągu 7-10 dni

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata Za darmo!
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie Za darmo!
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Za darmo!

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

  • Typ: Sujihiki
  • Długość ostrza: 240 mm
  • Rękojeść: brzoza Masur z ozdobnym pinem
  • HRC: 63+/-1
  • Typ ostrzenia: dwustronnie

Japoński nóż Sujihiki Miyabi 5000MCD o ostrzu o długości 240 mm służy do prac kuchennych wymagających cienkiego i precyzyjnego krojenia, plastrowania czy też przygotowywania sashimi. Jest to nóż wykonany z bardzo twardej stali proszkowej MC63 o estetycznym wyglądzie i znakomitych właściwościach tnących.

Do wytworzenia wyjątkowo twardego ostrza noży japońskich z serii Miyabi 5000MCD producent używa najlepszej jakości 100 warstwowej stali damasceńskiej, przy czym rdzeń ostrza powstaje ze stali proszkowej MicroCarbide MC63. Zastosowanie skomplikowanego procesu hartowania w temperaturze -196 stopni Celsjusza  pozwoliło na osiągnięcie imponującej twardości która dochodzi do 63+/-1 HRC. Wszystkie noże Miyabi 5000MCD cechują się trwałością oraz dużą odpornością, dzięki którym umożliwiają intensywną pracę podczas codziennego wykonywania zadań w kuchni. Uzupełnieniem wachlarza zalet noży kuchennych Miyabi 5000MCD jest ich rękojeść. Stworzona z drewna brzozy Masur i ozdobiona pięknym pinem jest niesamowicie poręczna, a do tego wpływa na atrakcyjność wizualną tych wysokiej klasy noży japońskich.
Rodzaje nożyNóż Sujihiki
Materiał ostrzaStal damasceńska

Japoński nóż Sujihiki Miyabi 5000MCD o ostrzu o długości 240 mm służy do prac kuchennych wymagających cienkiego i precyzyjnego krojenia, plastrowania czy też przygotowywania sashimi. Jest to nóż wykonany z bardzo twardej stali proszkowej MC63 o estetycznym wyglądzie i znakomitych właściwościach tnących.

Do wytworzenia wyjątkowo twardego ostrza noży japońskich z serii Miyabi 5000MCD producent używa najlepszej jakości 100 warstwowej stali damasceńskiej, przy czym rdzeń ostrza powstaje ze stali proszkowej MicroCarbide MC63. Zastosowanie skomplikowanego procesu hartowania w temperaturze -196 stopni Celsjusza  pozwoliło na osiągnięcie imponującej twardości która dochodzi do 63+/-1 HRC. Wszystkie noże Miyabi 5000MCD cechują się trwałością oraz dużą odpornością, dzięki którym umożliwiają intensywną pracę podczas codziennego wykonywania zadań w kuchni. Uzupełnieniem wachlarza zalet noży kuchennych Miyabi 5000MCD jest ich rękojeść. Stworzona z drewna brzozy Masur i ozdobiona pięknym pinem jest niesamowicie poręczna, a do tego wpływa na atrakcyjność wizualną tych wysokiej klasy noży japońskich.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

MIYABI 5000MCD Nóż Sujihiki 24 cm

MIYABI 5000MCD Nóż Sujihiki 24 cm

  • Typ: Sujihiki
  • Długość ostrza: 240 mm
  • Rękojeść: brzoza Masur z ozdobnym pinem
  • HRC: 63+/-1
  • Typ ostrzenia: dwustronnie

Napisz opinię

7 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy.