• +48 794 113 882

MIYABI 6000MCT Nóż Uniwersalny 9 cm "Shotoh"

34072-091-0

699,00 zł

Dostępny

dostawa w ciągu 7-10 dni

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Paczkomaty przedpłata Paczkomaty przedpłata Za darmo!
Paczkomaty pobranie Paczkomaty pobranie 17,00 zł
Kurier DPD przedpłata Kurier DPD przedpłata 15,00 zł
Kurier DPD pobranie Kurier DPD pobranie 25,00 zł

  • Typ: Nóż uniwersalny
  • Długość ostrza: 90 mm
  • Rękojeść: drewno pakka "kokobolo"
  • HRC: 63+/-1
  • Typ ostrzenia: dwustronnie

Japoński nóż uniwersalny Miyabi 6000MCT o 90-milimetrowym ostrzu jest niezwykle poręczny i doskonale poradzi sobie z obróbką mniejszych produktów spożywczych. Niewielki rozmiar i wyprofilowana, idealnie układająca się w dłoni rękojeść wpływają na wygodę, szczególnie przy intensywnym użytkowaniu.

Noże, które tworzą serię Miyabi 6000MCT, charakteryzują się niezwykłymi parametrami, zwiększając wygodę oraz szybkość działania podczas prac w kuchni. Wytwarzany ze stali proszkowej MicroCarbide MC63 rdzeń otaczają dwie warstwy stali o różnych poziomach twardości, które w wyniku szczególnego procesu hartowania nadają ostrzom finalną twardość na imponującym wręcz poziomie – 63+/-1 HRC. Bardzo duża wytrzymałość, jak i elastyczność, która idzie w parze z ostrością, to niewątpliwe zalety japońskich noży z serii Miyabi 6000MCT. Dzięki temu, że ostrza są ręcznie wykuwane, każdy nóż zyskuje piękny, przynoszący na myśl walory japońskiego rzemiosła, wygląd. Posiadają one także młotkowane wykończenie „Tsuchime”, dzięki którym produkty spożywcze nie przywierają do ostrza noża podczas pracy. Do wykonania rękojeści producent użył drewna kokobolo. Kolor ciemnego brązu w połączeniu z ergonomicznym kształtem rękojeści sprawia, że noże Miyabi 6000MCT są wyjątkowo eleganckie, a także poręczne. Te cechy doskonale odwzorowują ich wysoką jakość wykonania.
Rodzaje nożyNóż uniwersalny
Materiał ostrzaStal nierdzewna

Japoński nóż uniwersalny Miyabi 6000MCT o 90-milimetrowym ostrzu jest niezwykle poręczny i doskonale poradzi sobie z obróbką mniejszych produktów spożywczych. Niewielki rozmiar i wyprofilowana, idealnie układająca się w dłoni rękojeść wpływają na wygodę, szczególnie przy intensywnym użytkowaniu.

Noże, które tworzą serię Miyabi 6000MCT, charakteryzują się niezwykłymi parametrami, zwiększając wygodę oraz szybkość działania podczas prac w kuchni. Wytwarzany ze stali proszkowej MicroCarbide MC63 rdzeń otaczają dwie warstwy stali o różnych poziomach twardości, które w wyniku szczególnego procesu hartowania nadają ostrzom finalną twardość na imponującym wręcz poziomie – 63+/-1 HRC. Bardzo duża wytrzymałość, jak i elastyczność, która idzie w parze z ostrością, to niewątpliwe zalety japońskich noży z serii Miyabi 6000MCT. Dzięki temu, że ostrza są ręcznie wykuwane, każdy nóż zyskuje piękny, przynoszący na myśl walory japońskiego rzemiosła, wygląd. Posiadają one także młotkowane wykończenie „Tsuchime”, dzięki którym produkty spożywcze nie przywierają do ostrza noża podczas pracy. Do wykonania rękojeści producent użył drewna kokobolo. Kolor ciemnego brązu w połączeniu z ergonomicznym kształtem rękojeści sprawia, że noże Miyabi 6000MCT są wyjątkowo eleganckie, a także poręczne. Te cechy doskonale odwzorowują ich wysoką jakość wykonania.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

MIYABI 6000MCT Nóż Uniwersalny 9 cm "Shotoh"

MIYABI 6000MCT Nóż Uniwersalny 9 cm "Shotoh"

  • Typ: Nóż uniwersalny
  • Długość ostrza: 90 mm
  • Rękojeść: drewno pakka "kokobolo"
  • HRC: 63+/-1
  • Typ ostrzenia: dwustronnie

Napisz opinię

7 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 3% rabatu na pierwsze zakupy.