Muneishi Kurouchi Gyuto 240mm Aogami
Muneishi Kurouchi Gyuto 240mm Aogami
Muneishi Kurouchi Gyuto 240mm Aogami
Muneishi Kurouchi Gyuto 240mm Aogami
Muneishi Kurouchi Gyuto 240mm Aogami
Muneishi Kurouchi Gyuto 240mm Aogami
Muneishi Kurouchi Gyuto 240mm Aogami
Muneishi Kurouchi Gyuto 240mm Aogami
Muneishi Kurouchi Gyuto 240mm Aogami
Muneishi Kurouchi Gyuto 240mm Aogami
Muneishi Kurouchi Gyuto 240mm Aogami
Muneishi Kurouchi Gyuto 240mm Aogami
Muneishi Kurouchi Gyuto 240mm Aogami
Muneishi Kurouchi Gyuto 240mm Aogami

Muneishi Kurouchi Gyuto 240mm Aogami

MKG240AO
Brak
719,00 zł
Brutto

sprawdź koszty wysyłki

 
  • Typ: Nóż Szefa Kuchni "Gyuto"
  • Długość ostrza: 240 mm
  • Długość całkowita: 395 mm
  • Wysokość ostrza: 50 mm
  • Rękojeść: drewno cherry
  • Stal: Rdzeń Aogami#2, okładziny z żelaza
  • HRC: 63-64
  • Typ ostrzenia: dwustronne
  • Waga: 220 gramy

Mierzący 240 mm nóż szefa kuchni Muneishi charakteryzuje się uniwersalnością. Może być wykorzystany podczas większości kuchennych prac.

Noże kuchenne Muneishi to profesjonalna seria, która rozpoznawalna jest dzięki precyzyjnemu profilowi ostrza. Wszystko dzięki zastosowaniu wyjątkowej techniki produkcji o nazwie Warikomi. Stosuje się tu okładziny z miękkiego żelaza, otaczające twardy rdzeń wykonany ze stali węglowej Aogami #2. Noże uzyskują odpowiednią twardość dzięki procesowi hartowania i ostatecznie uzyskują aż 63-64 HRC. Za sprawą hartowania i po obróbce cieplnej noże Muneishi łatwo poddają się ostrzeniu. Poza tym przez długi czas pozostają ostre. Dodatkowo noże dzięki czarnemu wykończeniu Kurouchi zyskują unikalny surowy charakter. Owalna rękojeść tych noży zrobiona jest z drewna wiśniowego, a wykończona jest dodatkowo bardzo ładną czerwoną skuwką.

Po każdorazowym użyciu noża Muneishi trzeba go odpowiednio pielęgnować. Musi być umyty i wysuszony, aby nie zardzewiał.

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
darmowy-ebook
Brak opinii

5 innych produktów w tej samej kategorii:

Product added to wishlist

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies.