Muneishi Kurouchi Gyuto 210mm Aogami
Muneishi Kurouchi Gyuto 210mm Aogami
Muneishi Kurouchi Gyuto 210mm Aogami
Muneishi Kurouchi Gyuto 210mm Aogami
Muneishi Kurouchi Gyuto 210mm Aogami
Muneishi Kurouchi Gyuto 210mm Aogami
Muneishi Kurouchi Gyuto 210mm Aogami
Muneishi Kurouchi Gyuto 210mm Aogami
Muneishi Kurouchi Gyuto 210mm Aogami
Muneishi Kurouchi Gyuto 210mm Aogami
Muneishi Kurouchi Gyuto 210mm Aogami
Muneishi Kurouchi Gyuto 210mm Aogami

Muneishi Kurouchi Gyuto 210mm Aogami

MKG210AO
Dostępny - wysyłka w 24h
589,00 zł
Brutto

sprawdź koszty wysyłki
 
  • Typ: Nóż Szefa Kuchni "Gyuto"
  • Długość ostrza: 210 mm
  • Długość całkowita: 348 mm
  • Wysokość ostrza: 48 mm
  • Rękojeść: drewno cherry
  • Stal: Rdzeń Aogami#2, okładziny z żelaza
  • HRC: 63-64
  • Typ ostrzenia: dwustronne
  • Waga: 160 gramy

Rekomendowany nóż szefa kuchni Muneishi mierzący 210 mm ma ostrze uniwersalne, które przyda się w kuchni w większości prac.

Seria noży kuchennych Muneishi uznawana jest za profesjonalną dzięki ostrzu, które ma profil perfekcyjny. Nie byłoby to możliwe, gdyby nie Warikomi, czyli specjalna technika produkcji. Wszystko dzięki zastosowaniu okładzin z miękkiego żelaza – one właśnie otaczają twardy rdzeń zrobiony z węglowej stali Aogami #2. Z kolei za sprawą zastosowania procesu hartowania ostrze jest niezwykle twarde, osiągając aż 63-64 HRC. Dodatkowo hartowanie, a także obróbka cieplna sprawiają, że wszystkie noże Muneishi można bez problemu naostrzyć, a ich ostrość jest zachowana przez długi czas. Poza tym noże zyskują niezwykły surowy charakter dzięki czarnemu wykończeniu ostrza Kurouchi. Rękojeść noży o kształcie owalnym wykonana jest z drewna wiśniowego. Ma także bardzo ciekawą czerwoną skuwkę, stanowiącą estetyczne wykończenie.

Nóż Muneishi musi być po każdym użyciu odpowiednio pielęgnowany. Powinien być umyty i wysuszony, aby zapobiegać korozji.

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
darmowy-ebook
Brak opinii

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

5 innych produktów w tej samej kategorii:

Product added to wishlist

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies.