Muneishi Kurouchi Kiritsuke 210mm Aogami
Muneishi Kurouchi Kiritsuke 210mm Aogami
Muneishi Kurouchi Kiritsuke 210mm Aogami
Muneishi Kurouchi Kiritsuke 210mm Aogami
Muneishi Kurouchi Kiritsuke 210mm Aogami
Muneishi Kurouchi Kiritsuke 210mm Aogami
Muneishi Kurouchi Kiritsuke 210mm Aogami
Muneishi Kurouchi Kiritsuke 210mm Aogami
Muneishi Kurouchi Kiritsuke 210mm Aogami
Muneishi Kurouchi Kiritsuke 210mm Aogami
Muneishi Kurouchi Kiritsuke 210mm Aogami
Muneishi Kurouchi Kiritsuke 210mm Aogami
Muneishi Kurouchi Kiritsuke 210mm Aogami
Muneishi Kurouchi Kiritsuke 210mm Aogami

Muneishi Kurouchi Kiritsuke 210mm Aogami

MKK210AO
Dostępny - wysyłka w 24h
599,00 zł
Brutto

sprawdź koszty wysyłki
 
  • Typ: Nóż Szefa Kuchni "Kiritsuke"
  • Długość ostrza: 210 mm
  • Długość całkowita: 348 mm
  • Wysokość ostrza: 47 mm
  • Rękojeść: drewno cherry
  • Stal: Rdzeń Aogami#2, okładziny z żelaza
  • HRC: 63-64
  • Typ ostrzenia: dwustronne
  • Waga: 170 gramy

Uniwersalny nóż szefa kuchni Muneishi Kiritsuke ma ostrze o długości 210 mm. Będzie przydatny w kuchni w trakcie wykonywania większości prac kuchennych.

To, czym charakteryzuje się unikalna seria noży kuchennych Muneishi, to przede wszystkim idealny profil ostrza. W technice produkcji Warikomi wykorzystuje się okładziny z miękkiego żelaza. One właśnie otaczają twardy rdzeń wykonany ze stali węglowej Aogami #2. Wyjątkowa twardość ostrzy (sięgająca 63-64 HRC) możliwa jest dzięki zastosowaniu procesu hartowania. To właśnie za sprawą hartowania, a także obróbki cieplnej noże Muneishi można bez problemu naostrzyć, a ponadto tę ostrość zachowują przez długi czas. Noże odznaczają się surowym charakterem dzięki pięknemu wykończeniu ostrza w czerni, o nazwie Kurouchi. Z kolei ich owalna rękojeść wykonana jest z drewna wiśniowego, a jej oryginalne wykończenie stanowi estetyczna czerwona skuwka.

Pielęgnacja w przypadku noży Muneishi jest niezbędna po każdorazowym użyciu. Umycie i wysuszenie noża zapobiega pojawianiu się rdzy.

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
darmowy-ebook
Brak opinii

5 innych produktów w tej samej kategorii:

Product added to wishlist

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies.