Muneishi Kurouchi Petty 130mm Aogami
Muneishi Kurouchi Petty 130mm Aogami
Muneishi Kurouchi Petty 130mm Aogami
Muneishi Kurouchi Petty 130mm Aogami
Muneishi Kurouchi Petty 130mm Aogami
Muneishi Kurouchi Petty 130mm Aogami
Muneishi Kurouchi Petty 130mm Aogami
Muneishi Kurouchi Petty 130mm Aogami
Muneishi Kurouchi Petty 130mm Aogami
Muneishi Kurouchi Petty 130mm Aogami
Muneishi Kurouchi Petty 130mm Aogami
Muneishi Kurouchi Petty 130mm Aogami

Muneishi Kurouchi Petty 130mm Aogami

MKP130AO
Dostępny - wysyłka w 24h
389,00 zł
Brutto

sprawdź koszty wysyłki
 
  • Typ: Nóż uniwersalny "Petty"
  • Długość ostrza: 130 mm
  • Długość całkowita: 256 mm
  • Wysokość ostrza: 30 mm
  • Rękojeść: drewno cherry
  • Stal: Rdzeń Aogami#2, okładziny z żelaza
  • HRC: 63-64
  • Typ ostrzenia: dwustronne
  • Waga: 80 gramy

Ceniony za uniwersalność nóż Muneishi o długości ostrza 130 mm sprawdzi się w każdej kuchni. Przyda się wszystkim osobom, które cenią sobie szybkie i wygodne krojenie owoców i warzyw. Ponadto doskonale nadaje się także do wykonywania prac bardziej precyzyjnych.

Noże kuchenne Muneishi to seria, która jest bardzo ceniona za doskonały profil ostrza. Unikalna technologia produkcyjna o nazwie Warikomi obejmuje wykorzystanie okładzin z miękkiego żelaza, które otaczają twardy rdzeń wykonany ze stali Aogami #2 (jest to stal węglowa). W efekcie hartowania ostrza nabierają niezwykłej ostrości sięgającej 63-64 HRC. Można je bardzo łatwo naostrzyć, m.in. dzięki hartowaniu i obróbce cieplnej. Technika ta wpływa także na długie utrzymanie ostrości ostrza. Natomiast unikatowy surowy charakter noży zapewnia ładne czarne wykończenie ostrza, które nazywa się Kurouchi. Z kolei z drewna wiśniowego wykonano owalną rękojeść, a dodatkowo wykończono ją piękną skuwką o barwie czerwieni.

Po użyciu noża Muneishi każdorazowo należy zatroszczyć się o jego pielęgnację. Mycie i wysuszenie zapobiega pojawianiu się rdzy.

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
darmowy-ebook
Brak opinii

5 innych produktów w tej samej kategorii:

Product added to wishlist

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies.