• +48 794 113 882

Nagomi Maru Santoku 18cm

NM180SA

719,00 zł

This product is no longer in stock

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCzas dostawyCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata Za darmo!
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie Za darmo!
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew 72h Za darmo!

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

  • Typ: Santoku
  • Długość ostrza: 180mm
  • Rękojeść: drewno wzmacniane
  • HRC: 58+/-1
  • Typ ostrzenia: dwustronnie

Santoku jest japońskim odpowiednikiem noża szefa kuchni. Jest to również nóż wielofunkcyjny do większości prac kuchennych. W wolnym tłumaczeniu Santoku oznacza „trzy cnoty”, ma to odniesienie do krojenia, szatkowania i plastrowania. Sanoku staje się coraz popularniejszy wśród europejskich kucharzy, szersze ostrze i mniejsze rozmiary sprawiają, że jest bardzo poręczny i wygodny w pracy.

Seria noży Nagomi Maru to szczególnie udane połączenie tradycyjnego rzemiosła japońskiego i wspólczesnych trendów. Ostrza tych noży zostały wykonane z wysokowęglowej stali 440. Charakteryzują się dużą elastycznością i długo pozostają ostre. Właściwości te są wynikiem skomplikowanego procesu hartowania a następnie schładzania stali w ciekłym azocie o temperaturze do -170°C. Wyjątkowego charakteru nadaje tym nożom rękojeść, wykonana z naturalnego drewna ze stalowymi wzmocnieniami. Te kute noże są szczególnie polecane wszystkim miłośnikom japońskiego wzornictwa. Wszystkie noże z serii są zapakowane w estetyczne pudełka prezentowe.
Rodzaje nożyNóż Santoku
Materiał ostrzaStal nierdzewna

Santoku jest japońskim odpowiednikiem noża szefa kuchni. Jest to również nóż wielofunkcyjny do większości prac kuchennych. W wolnym tłumaczeniu Santoku oznacza „trzy cnoty”, ma to odniesienie do krojenia, szatkowania i plastrowania. Sanoku staje się coraz popularniejszy wśród europejskich kucharzy, szersze ostrze i mniejsze rozmiary sprawiają, że jest bardzo poręczny i wygodny w pracy.

Seria noży Nagomi Maru to szczególnie udane połączenie tradycyjnego rzemiosła japońskiego i wspólczesnych trendów. Ostrza tych noży zostały wykonane z wysokowęglowej stali 440. Charakteryzują się dużą elastycznością i długo pozostają ostre. Właściwości te są wynikiem skomplikowanego procesu hartowania a następnie schładzania stali w ciekłym azocie o temperaturze do -170°C. Wyjątkowego charakteru nadaje tym nożom rękojeść, wykonana z naturalnego drewna ze stalowymi wzmocnieniami. Te kute noże są szczególnie polecane wszystkim miłośnikom japońskiego wzornictwa. Wszystkie noże z serii są zapakowane w estetyczne pudełka prezentowe.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Nagomi Maru Santoku 18cm

Nagomi Maru Santoku 18cm

  • Typ: Santoku
  • Długość ostrza: 180mm
  • Rękojeść: drewno wzmacniane
  • HRC: 58+/-1
  • Typ ostrzenia: dwustronnie

Napisz opinię

4 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy.