• +48 794 113 882

Nagomi Shiro Nóż Santoku 18,5cm

NS185SA

809,00 zł

Dostępny

w magazynie

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCzas dostawyCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata Za darmo!
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie Za darmo!
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew 72h Za darmo!

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

  • Typ: Santoku
  • Długość ostrza: 185mm
  • Rękojeść: drewno klonowe
  • HRC: 58+/-1
  • Typ ostrzenia: dwustronnie

Santoku jest japońskim odpowiednikiem noża szefa kuchni. Jest to również nóż wielofunkcyjny do większości prac kuchennych. W wolnym tłumaczeniu Santoku oznacza „trzy cnoty”, ma to odniesienie do krojenia, szatkowania i plastrowania. Sanoku staje się coraz popularniejszy wśród europejskich kucharzy, szersze ostrze i mniejsze rozmiary sprawiają, że jest bardzo poręczny i wygodny w pracy.

Seria noży Nagomi Shiro to szczególnie udane połączenie tradycyjnego rzemiosła japońskiego i najnowszych trendów. Ostrza tych noży zostały wykonane w technice trójwarstwowej, gdzie rdzeń został wykonany z twardej wysokowęglowej stali molibdenowo-wanadowej, a zewnętrzne warstwy ostrza z miękkiej stali nierdzewnej SUS410 oraz SUS430 - dzięki takiemu wykonaniu ostrze jest elastyczne i dodatkowo chronione. Rękojeść została wykonana z naturalnego drewna i wykończona skuwką ze stali nierdzewnej. Wszystkie noże z serii są zapakowane w estetyczne pudełka prezentowe.
Rodzaje nożyNóż Santoku
Materiał ostrzaStal nierdzewna

Santoku jest japońskim odpowiednikiem noża szefa kuchni. Jest to również nóż wielofunkcyjny do większości prac kuchennych. W wolnym tłumaczeniu Santoku oznacza „trzy cnoty”, ma to odniesienie do krojenia, szatkowania i plastrowania. Sanoku staje się coraz popularniejszy wśród europejskich kucharzy, szersze ostrze i mniejsze rozmiary sprawiają, że jest bardzo poręczny i wygodny w pracy.

Seria noży Nagomi Shiro to szczególnie udane połączenie tradycyjnego rzemiosła japońskiego i najnowszych trendów. Ostrza tych noży zostały wykonane w technice trójwarstwowej, gdzie rdzeń został wykonany z twardej wysokowęglowej stali molibdenowo-wanadowej, a zewnętrzne warstwy ostrza z miękkiej stali nierdzewnej SUS410 oraz SUS430 - dzięki takiemu wykonaniu ostrze jest elastyczne i dodatkowo chronione. Rękojeść została wykonana z naturalnego drewna i wykończona skuwką ze stali nierdzewnej. Wszystkie noże z serii są zapakowane w estetyczne pudełka prezentowe.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Nagomi Shiro Nóż Santoku 18,5cm

Nagomi Shiro Nóż Santoku 18,5cm

  • Typ: Santoku
  • Długość ostrza: 185mm
  • Rękojeść: drewno klonowe
  • HRC: 58+/-1
  • Typ ostrzenia: dwustronnie

Napisz opinię

6 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy.