• +48 794 113 882
Narihira - Saku Yanagiba 270mm Powiększ

Narihira - Saku Yanagiba 270mm

FC77

229,00 zł

Dostępny

w magazynie

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata 15,00 zł
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie 15,00 zł
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Za darmo!

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 270mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 56+/-1
  • Typ ostrzenia: jednostronni

Nóż Yanagiba marki Narihira-Saku posiada ostrze o długości 270 mm i określany jest mianem podstawowego noża sushi masterów. W tradycyjny sposób ostrzony jest jednostronnie, a jego wąskie oraz długie ostrze umożliwia wygodne krojenie i plastrowanie – Yanagibę wykorzystuje się głównie w pracach przy przygotowywaniu sashimi oraz sushi. Nóż tego rodzaju ma swoje pochodzenie w Kansai, w rejonie Osaki.

Wszystkie noże Narihira są wykonywane przez firmę Fujitora, zajmującą się również produkcją noży spod marki Tojiro. Narihira obejmuje tradycyjne japońskie noże, które ostrzy się jednostronnie i wykorzystuje w głównej mierze do przyrządzania sushi lub sashimi. Łączą one piękną tradycję z nowoczesną myślą technologiczną. Ostrza noży Narihira powstają ze stali nierdzewnej, a ich rękojeść – z drewna magnolii. Te doskonałej jakości noże kuchenne można polecić wszystkim osobom, które rozpoczynają swoją przygodę z sushi, jak również tym, którzy do pracy szukają sprawdzonych, japońskich noży w tradycyjnym stylu.
Rodzaje nożyNóż Yanagiba
Materiał ostrzaStal nierdzewna

Nóż Yanagiba marki Narihira-Saku posiada ostrze o długości 270 mm i określany jest mianem podstawowego noża sushi masterów. W tradycyjny sposób ostrzony jest jednostronnie, a jego wąskie oraz długie ostrze umożliwia wygodne krojenie i plastrowanie – Yanagibę wykorzystuje się głównie w pracach przy przygotowywaniu sashimi oraz sushi. Nóż tego rodzaju ma swoje pochodzenie w Kansai, w rejonie Osaki.

Wszystkie noże Narihira są wykonywane przez firmę Fujitora, zajmującą się również produkcją noży spod marki Tojiro. Narihira obejmuje tradycyjne japońskie noże, które ostrzy się jednostronnie i wykorzystuje w głównej mierze do przyrządzania sushi lub sashimi. Łączą one piękną tradycję z nowoczesną myślą technologiczną. Ostrza noży Narihira powstają ze stali nierdzewnej, a ich rękojeść – z drewna magnolii. Te doskonałej jakości noże kuchenne można polecić wszystkim osobom, które rozpoczynają swoją przygodę z sushi, jak również tym, którzy do pracy szukają sprawdzonych, japońskich noży w tradycyjnym stylu.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Narihira - Saku Yanagiba 270mm

Narihira - Saku Yanagiba 270mm

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 270mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 56+/-1
  • Typ ostrzenia: jednostronni

Napisz opinię

4 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy.