• +48 794 113 882
Sale! Narihira - Saku Yanagiba 270mm Powiększ

Narihira - Saku Yanagiba 270mm

FC77

269,10 zł

-10%

299,00 zł z vat

Dostępny

w magazynie

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Paczkomaty przedpłata Paczkomaty przedpłata Za darmo!
Paczkomaty pobranie Paczkomaty pobranie 17,00 zł
Kurier DPD przedpłata Kurier DPD przedpłata 15,00 zł
Kurier DPD pobranie Kurier DPD pobranie 25,00 zł

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 270mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 56+/-1
  • Typ ostrzenia: jednostronni

Nóż Yanagiba marki Narihira-Saku posiada ostrze o długości 270 mm i określany jest mianem podstawowego noża sushi masterów. W tradycyjny sposób ostrzony jest jednostronnie, a jego wąskie oraz długie ostrze umożliwia wygodne krojenie i plastrowanie – Yanagibę wykorzystuje się głównie w pracach przy przygotowywaniu sashimi oraz sushi. Nóż tego rodzaju ma swoje pochodzenie w Kansai, w rejonie Osaki.

Wszystkie noże Narihira są wykonywane przez firmę Fujitora, zajmującą się również produkcją noży spod marki Tojiro. Narihira obejmuje tradycyjne japońskie noże, które ostrzy się jednostronnie i wykorzystuje w głównej mierze do przyrządzania sushi lub sashimi. Łączą one piękną tradycję z nowoczesną myślą technologiczną. Ostrza noży Narihira powstają ze stali nierdzewnej, a ich rękojeść – z drewna magnolii. Te doskonałej jakości noże kuchenne można polecić wszystkim osobom, które rozpoczynają swoją przygodę z sushi, jak również tym, którzy do pracy szukają sprawdzonych, japońskich noży w tradycyjnym stylu.
Rodzaje nożyNóż Yanagiba
Materiał ostrzaStal nierdzewna

Nóż Yanagiba marki Narihira-Saku posiada ostrze o długości 270 mm i określany jest mianem podstawowego noża sushi masterów. W tradycyjny sposób ostrzony jest jednostronnie, a jego wąskie oraz długie ostrze umożliwia wygodne krojenie i plastrowanie – Yanagibę wykorzystuje się głównie w pracach przy przygotowywaniu sashimi oraz sushi. Nóż tego rodzaju ma swoje pochodzenie w Kansai, w rejonie Osaki.

Wszystkie noże Narihira są wykonywane przez firmę Fujitora, zajmującą się również produkcją noży spod marki Tojiro. Narihira obejmuje tradycyjne japońskie noże, które ostrzy się jednostronnie i wykorzystuje w głównej mierze do przyrządzania sushi lub sashimi. Łączą one piękną tradycję z nowoczesną myślą technologiczną. Ostrza noży Narihira powstają ze stali nierdzewnej, a ich rękojeść – z drewna magnolii. Te doskonałej jakości noże kuchenne można polecić wszystkim osobom, które rozpoczynają swoją przygodę z sushi, jak również tym, którzy do pracy szukają sprawdzonych, japońskich noży w tradycyjnym stylu.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Narihira - Saku Yanagiba 270mm

Narihira - Saku Yanagiba 270mm

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 270mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 56+/-1
  • Typ ostrzenia: jednostronni

Napisz opinię

4 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 3% rabatu na pierwsze zakupy.