• +48 794 113 882
Narihira - Saku Yanagiba 270mm Powiększ

Narihira - Saku Yanagiba 270mm

FC77

229,00 zł

This product is no longer in stock

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata 15,00 zł
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie 15,00 zł
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Za darmo!

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 270mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 56+/-1
  • Typ ostrzenia: jednostronni

Nóż Yanagiba marki Narihira-Saku posiada ostrze o długości 270 mm i określany jest mianem podstawowego noża sushi masterów. W tradycyjny sposób ostrzony jest jednostronnie, a jego wąskie oraz długie ostrze umożliwia wygodne krojenie i plastrowanie – Yanagibę wykorzystuje się głównie w pracach przy przygotowywaniu sashimi oraz sushi. Nóż tego rodzaju ma swoje pochodzenie w Kansai, w rejonie Osaki.

Wszystkie noże Narihira są wykonywane przez firmę Fujitora, zajmującą się również produkcją noży spod marki Tojiro. Narihira obejmuje tradycyjne japońskie noże, które ostrzy się jednostronnie i wykorzystuje w głównej mierze do przyrządzania sushi lub sashimi. Łączą one piękną tradycję z nowoczesną myślą technologiczną. Ostrza noży Narihira powstają ze stali nierdzewnej, a ich rękojeść – z drewna magnolii. Te doskonałej jakości noże kuchenne można polecić wszystkim osobom, które rozpoczynają swoją przygodę z sushi, jak również tym, którzy do pracy szukają sprawdzonych, japońskich noży w tradycyjnym stylu.
Rodzaje nożyNóż Yanagiba
Materiał ostrzaStal nierdzewna

Nóż Yanagiba marki Narihira-Saku posiada ostrze o długości 270 mm i określany jest mianem podstawowego noża sushi masterów. W tradycyjny sposób ostrzony jest jednostronnie, a jego wąskie oraz długie ostrze umożliwia wygodne krojenie i plastrowanie – Yanagibę wykorzystuje się głównie w pracach przy przygotowywaniu sashimi oraz sushi. Nóż tego rodzaju ma swoje pochodzenie w Kansai, w rejonie Osaki.

Wszystkie noże Narihira są wykonywane przez firmę Fujitora, zajmującą się również produkcją noży spod marki Tojiro. Narihira obejmuje tradycyjne japońskie noże, które ostrzy się jednostronnie i wykorzystuje w głównej mierze do przyrządzania sushi lub sashimi. Łączą one piękną tradycję z nowoczesną myślą technologiczną. Ostrza noży Narihira powstają ze stali nierdzewnej, a ich rękojeść – z drewna magnolii. Te doskonałej jakości noże kuchenne można polecić wszystkim osobom, które rozpoczynają swoją przygodę z sushi, jak również tym, którzy do pracy szukają sprawdzonych, japońskich noży w tradycyjnym stylu.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Narihira - Saku Yanagiba 270mm

Narihira - Saku Yanagiba 270mm

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 270mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 56+/-1
  • Typ ostrzenia: jednostronni

Napisz opinię

4 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy.