- en
- pl
Koszyk 0 Produkt Produkty for (pusty)
Brak produktów
Darmowa Wysyłka
0,00 zł Razem
Produkt dodany poprawnie do Twojego koszyka
Ilość
Razem
Sale!
Powiększ

Narihira - Saku Yanagiba 240mm
FC76
- Typ: Yanagiba
- Długość ostrza: 240mm
- Rękojeść: drewno magnolii
- HRC: 56+/-1
- Typ ostrzenia: jednostronni
240-milimetrowy nóż Yanagiba marki Narihira-Saku służy przede wszystkim do pracy przy przyrządzaniu sushi bądź sashimi. Jest podstawowym narzędziem w dłoniach sushi masterów, a jego wąskie i zarazem długie ostrze pozwala na wygodne oraz łatwe krojenie czy plastrowanie. Ostrze Yanagiby jest jednostronnie ostrzone, a wywodzi się ona z Kansai (z rejonu Osaki).
Noże Narihira produkowane są przez firmę Fujitora, która zajmuje się także wytwarzaniem noży marki Tojiro. Tradycyjne noże japońskie Narihira są jednostronnie ostrzone, a wykorzystuje się je przede wszystkim do prac związanych z przygotowywaniem takich dań jak sashimi czy sushi. W stylowy sposób łączą nowoczesną technologię produkcji z tradycją. Mają ostrza ze stali nierdzewnej oraz rękojeść z magnoliowego drzewa. Noże Narihira można określić jako doskonałe narzędzia, które poleca się szczególnie osobom stawiającym pierwsze kroki w sztuce przyrządzania sushi. Z powodzeniem mogą ich używać również ci, którzy cenią japońskie noże w stylu tradycyjnym.
Rodzaje noży | Nóż Yanagiba |
Materiał ostrza | Stal nierdzewna |
240-milimetrowy nóż Yanagiba marki Narihira-Saku służy przede wszystkim do pracy przy przyrządzaniu sushi bądź sashimi. Jest podstawowym narzędziem w dłoniach sushi masterów, a jego wąskie i zarazem długie ostrze pozwala na wygodne oraz łatwe krojenie czy plastrowanie. Ostrze Yanagiby jest jednostronnie ostrzone, a wywodzi się ona z Kansai (z rejonu Osaki).
Noże Narihira produkowane są przez firmę Fujitora, która zajmuje się także wytwarzaniem noży marki Tojiro. Tradycyjne noże japońskie Narihira są jednostronnie ostrzone, a wykorzystuje się je przede wszystkim do prac związanych z przygotowywaniem takich dań jak sashimi czy sushi. W stylowy sposób łączą nowoczesną technologię produkcji z tradycją. Mają ostrza ze stali nierdzewnej oraz rękojeść z magnoliowego drzewa. Noże Narihira można określić jako doskonałe narzędzia, które poleca się szczególnie osobom stawiającym pierwsze kroki w sztuce przyrządzania sushi. Z powodzeniem mogą ich używać również ci, którzy cenią japońskie noże w stylu tradycyjnym.
No customer comments for the moment.
1 inne produkty w tej kategorii:
Narihira - Saku Yanagiba 270mm
209,30 zł299,00 zł -30%