• +48 794 113 882
Sale! Narihira - Saku Yanagiba 240mm Powiększ

Narihira - Saku Yanagiba 240mm

FC76

206,10 zł

-10%

229,00 zł z vat

Dostępny

w magazynie

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Paczkomaty przedpłata Paczkomaty przedpłata 12,00 zł
Paczkomaty pobranie Paczkomaty pobranie 15,00 zł
Kurier DPD przedpłata Kurier DPD przedpłata 15,00 zł
Kurier DPD pobranie Kurier DPD pobranie 20,00 zł

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 240mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 56+/-1
  • Typ ostrzenia: jednostronni

240-milimetrowy nóż Yanagiba marki Narihira-Saku służy przede wszystkim do pracy przy przyrządzaniu sushi bądź sashimi. Jest podstawowym narzędziem w dłoniach sushi masterów, a jego wąskie i zarazem długie ostrze pozwala na wygodne oraz łatwe krojenie czy plastrowanie. Ostrze Yanagiby jest jednostronnie ostrzone, a wywodzi się ona z Kansai (z rejonu Osaki).

Noże Narihira produkowane są przez firmę Fujitora, która zajmuje się także wytwarzaniem noży marki Tojiro. Tradycyjne noże japońskie Narihira są jednostronnie ostrzone, a wykorzystuje się je przede wszystkim do prac związanych z przygotowywaniem takich dań jak sashimi czy sushi. W stylowy sposób łączą nowoczesną technologię produkcji z tradycją. Mają ostrza ze stali nierdzewnej oraz rękojeść z magnoliowego drzewa. Noże Narihira można określić jako doskonałe narzędzia, które poleca się szczególnie osobom stawiającym pierwsze kroki w sztuce przyrządzania sushi. Z powodzeniem mogą ich używać również ci, którzy cenią japońskie noże w stylu tradycyjnym.
Rodzaje nożyNóż Yanagiba
Materiał ostrzaStal nierdzewna

240-milimetrowy nóż Yanagiba marki Narihira-Saku służy przede wszystkim do pracy przy przyrządzaniu sushi bądź sashimi. Jest podstawowym narzędziem w dłoniach sushi masterów, a jego wąskie i zarazem długie ostrze pozwala na wygodne oraz łatwe krojenie czy plastrowanie. Ostrze Yanagiby jest jednostronnie ostrzone, a wywodzi się ona z Kansai (z rejonu Osaki).

Noże Narihira produkowane są przez firmę Fujitora, która zajmuje się także wytwarzaniem noży marki Tojiro. Tradycyjne noże japońskie Narihira są jednostronnie ostrzone, a wykorzystuje się je przede wszystkim do prac związanych z przygotowywaniem takich dań jak sashimi czy sushi. W stylowy sposób łączą nowoczesną technologię produkcji z tradycją. Mają ostrza ze stali nierdzewnej oraz rękojeść z magnoliowego drzewa. Noże Narihira można określić jako doskonałe narzędzia, które poleca się szczególnie osobom stawiającym pierwsze kroki w sztuce przyrządzania sushi. Z powodzeniem mogą ich używać również ci, którzy cenią japońskie noże w stylu tradycyjnym.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Narihira - Saku Yanagiba 240mm

Narihira - Saku Yanagiba 240mm

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 240mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 56+/-1
  • Typ ostrzenia: jednostronni

Napisz opinię

4 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 3% rabatu na pierwsze zakupy.