• +48 794 113 882
Sale! Narihira - Saku Yanagiba 240mm Powiększ

Narihira - Saku Yanagiba 240mm

FC76

229,00 zł

Dostępny

w magazynie

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata 15,00 zł
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie 15,00 zł
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Za darmo!

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 240mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 56+/-1
  • Typ ostrzenia: jednostronni

240-milimetrowy nóż Yanagiba marki Narihira-Saku służy przede wszystkim do pracy przy przyrządzaniu sushi bądź sashimi. Jest podstawowym narzędziem w dłoniach sushi masterów, a jego wąskie i zarazem długie ostrze pozwala na wygodne oraz łatwe krojenie czy plastrowanie. Ostrze Yanagiby jest jednostronnie ostrzone, a wywodzi się ona z Kansai (z rejonu Osaki).

Noże Narihira produkowane są przez firmę Fujitora, która zajmuje się także wytwarzaniem noży marki Tojiro. Tradycyjne noże japońskie Narihira są jednostronnie ostrzone, a wykorzystuje się je przede wszystkim do prac związanych z przygotowywaniem takich dań jak sashimi czy sushi. W stylowy sposób łączą nowoczesną technologię produkcji z tradycją. Mają ostrza ze stali nierdzewnej oraz rękojeść z magnoliowego drzewa. Noże Narihira można określić jako doskonałe narzędzia, które poleca się szczególnie osobom stawiającym pierwsze kroki w sztuce przyrządzania sushi. Z powodzeniem mogą ich używać również ci, którzy cenią japońskie noże w stylu tradycyjnym.
Rodzaje nożyNóż Yanagiba
Materiał ostrzaStal nierdzewna

240-milimetrowy nóż Yanagiba marki Narihira-Saku służy przede wszystkim do pracy przy przyrządzaniu sushi bądź sashimi. Jest podstawowym narzędziem w dłoniach sushi masterów, a jego wąskie i zarazem długie ostrze pozwala na wygodne oraz łatwe krojenie czy plastrowanie. Ostrze Yanagiby jest jednostronnie ostrzone, a wywodzi się ona z Kansai (z rejonu Osaki).

Noże Narihira produkowane są przez firmę Fujitora, która zajmuje się także wytwarzaniem noży marki Tojiro. Tradycyjne noże japońskie Narihira są jednostronnie ostrzone, a wykorzystuje się je przede wszystkim do prac związanych z przygotowywaniem takich dań jak sashimi czy sushi. W stylowy sposób łączą nowoczesną technologię produkcji z tradycją. Mają ostrza ze stali nierdzewnej oraz rękojeść z magnoliowego drzewa. Noże Narihira można określić jako doskonałe narzędzia, które poleca się szczególnie osobom stawiającym pierwsze kroki w sztuce przyrządzania sushi. Z powodzeniem mogą ich używać również ci, którzy cenią japońskie noże w stylu tradycyjnym.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Narihira - Saku Yanagiba 240mm

Narihira - Saku Yanagiba 240mm

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 240mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 56+/-1
  • Typ ostrzenia: jednostronni

Napisz opinię

4 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy.