• +48 794 113 882
Sale! Narihira - Saku Yanagiba 210mm Powiększ

Narihira - Saku Yanagiba 210mm

FC75

143,10 zł

-10%

159,00 zł z vat

Dostępny

w magazynie

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata 15,00 zł
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie 15,00 zł
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Za darmo!

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 210mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 56+/-1
  • Typ ostrzenia: jednostronni

Nóż marki Narihira-Saku – Yanagiba 210 mm – stanowi jeden z podstawowych elementów wyposażenia sushi mastera. Dzięki długiemu i wąskiemu ostrzu idealnie sprawdza się przy plastrowaniu i krojeniu. Jest on jednostronnie ostrzony i służy przede wszystkim do przygotowywania takich dań jak sushi oraz sashimi. Nóż tego typu pochodzi z rejonu Osaki (Kansai).

Wytwarzaniem noży marki Narihira zajmuje się firma Fujitora (produkuje się w niej także noże znanej marki Tojiro). Narihira prezentuje tradycyjne japońskie noże, które ostrzy się jednostronnie i wykorzystuje głównie w pracy sushi masterów – doskonale sprawdzają się do przyrządzania sushi, jak i sashimi. Noże Narihira stanowią połączenie tradycji i nowoczesnej technologii, dzięki czemu cechują się funkcjonalnością, a także estetycznym wykonaniem. Mają ostrza z nierdzewnej stali, a ich dodatkową zaletą jest piękna rękojeść z drewna magnolii. Można je polecić wszystkim nowicjuszom poszukującym solidnych narzędzi do przygotowywania sushi oraz osobom doceniającym wartość tradycyjnych noży japońskich.
Rodzaje nożyNóż Yanagiba
Materiał ostrzaStal nierdzewna

Nóż marki Narihira-Saku – Yanagiba 210 mm – stanowi jeden z podstawowych elementów wyposażenia sushi mastera. Dzięki długiemu i wąskiemu ostrzu idealnie sprawdza się przy plastrowaniu i krojeniu. Jest on jednostronnie ostrzony i służy przede wszystkim do przygotowywania takich dań jak sushi oraz sashimi. Nóż tego typu pochodzi z rejonu Osaki (Kansai).

Wytwarzaniem noży marki Narihira zajmuje się firma Fujitora (produkuje się w niej także noże znanej marki Tojiro). Narihira prezentuje tradycyjne japońskie noże, które ostrzy się jednostronnie i wykorzystuje głównie w pracy sushi masterów – doskonale sprawdzają się do przyrządzania sushi, jak i sashimi. Noże Narihira stanowią połączenie tradycji i nowoczesnej technologii, dzięki czemu cechują się funkcjonalnością, a także estetycznym wykonaniem. Mają ostrza z nierdzewnej stali, a ich dodatkową zaletą jest piękna rękojeść z drewna magnolii. Można je polecić wszystkim nowicjuszom poszukującym solidnych narzędzi do przygotowywania sushi oraz osobom doceniającym wartość tradycyjnych noży japońskich.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Narihira - Saku Yanagiba 210mm

Narihira - Saku Yanagiba 210mm

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 210mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 56+/-1
  • Typ ostrzenia: jednostronni

Napisz opinię

4 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy.