• +48 794 113 882
Narihira - Saku Yanagiba 210mm Powiększ

Narihira - Saku Yanagiba 210mm

FC75

129,00 zł

This product is no longer in stock

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata 15,00 zł
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie 15,00 zł
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Za darmo!

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 210mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 56+/-1
  • Typ ostrzenia: jednostronni

Nóż marki Narihira-Saku – Yanagiba 210 mm – stanowi jeden z podstawowych elementów wyposażenia sushi mastera. Dzięki długiemu i wąskiemu ostrzu idealnie sprawdza się przy plastrowaniu i krojeniu. Jest on jednostronnie ostrzony i służy przede wszystkim do przygotowywania takich dań jak sushi oraz sashimi. Nóż tego typu pochodzi z rejonu Osaki (Kansai).

Wytwarzaniem noży marki Narihira zajmuje się firma Fujitora (produkuje się w niej także noże znanej marki Tojiro). Narihira prezentuje tradycyjne japońskie noże, które ostrzy się jednostronnie i wykorzystuje głównie w pracy sushi masterów – doskonale sprawdzają się do przyrządzania sushi, jak i sashimi. Noże Narihira stanowią połączenie tradycji i nowoczesnej technologii, dzięki czemu cechują się funkcjonalnością, a także estetycznym wykonaniem. Mają ostrza z nierdzewnej stali, a ich dodatkową zaletą jest piękna rękojeść z drewna magnolii. Można je polecić wszystkim nowicjuszom poszukującym solidnych narzędzi do przygotowywania sushi oraz osobom doceniającym wartość tradycyjnych noży japońskich.
Rodzaje nożyNóż Yanagiba
Materiał ostrzaStal nierdzewna

Nóż marki Narihira-Saku – Yanagiba 210 mm – stanowi jeden z podstawowych elementów wyposażenia sushi mastera. Dzięki długiemu i wąskiemu ostrzu idealnie sprawdza się przy plastrowaniu i krojeniu. Jest on jednostronnie ostrzony i służy przede wszystkim do przygotowywania takich dań jak sushi oraz sashimi. Nóż tego typu pochodzi z rejonu Osaki (Kansai).

Wytwarzaniem noży marki Narihira zajmuje się firma Fujitora (produkuje się w niej także noże znanej marki Tojiro). Narihira prezentuje tradycyjne japońskie noże, które ostrzy się jednostronnie i wykorzystuje głównie w pracy sushi masterów – doskonale sprawdzają się do przyrządzania sushi, jak i sashimi. Noże Narihira stanowią połączenie tradycji i nowoczesnej technologii, dzięki czemu cechują się funkcjonalnością, a także estetycznym wykonaniem. Mają ostrza z nierdzewnej stali, a ich dodatkową zaletą jest piękna rękojeść z drewna magnolii. Można je polecić wszystkim nowicjuszom poszukującym solidnych narzędzi do przygotowywania sushi oraz osobom doceniającym wartość tradycyjnych noży japońskich.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Narihira - Saku Yanagiba 210mm

Narihira - Saku Yanagiba 210mm

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 210mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 56+/-1
  • Typ ostrzenia: jednostronni

Napisz opinię

4 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy.