Nóż składany Higonokami 70 mm Aogami
Nóż składany Higonokami 70 mm Aogami
Nóż składany Higonokami 70 mm Aogami
Nóż składany Higonokami 70 mm Aogami
Nóż składany Higonokami 70 mm Aogami
Nóż składany Higonokami 70 mm Aogami
Nóż składany Higonokami 70 mm Aogami
Nóż składany Higonokami 70 mm Aogami

Nóż składany Higonokami 70mm Aogami

Aogami-M-70
dostępny - wysyłamy w 24h
189,00 zł
Brutto

sprawdź koszty wysyłki
 
  • Długość całkowita: 160 mm
  • Długość ostrza: 70 mm
  • HRC: 61+/-1
  • Stal: węglowa Aogami
  • Rekojeść: mosiądz

Japoński składany nóż Higonokami – scyzoryk – posiada wyjątkowe ostrze o długości 70 mm. Zostało ono zahartowane do bardzo wysokiego stopnia twardości (w granicach 61 +/- 1 HRC) i powstało ze znanej japońskiej stali węglowej, która nazywa się Aogami. Rękojeść scyzoryka wytworzono z kolei z mosiądzu. Ma ona wytłoczone znaki japońskie.

Higonokami stanowi doskonałej jakości japoński model scyzoryka. Nieprzerwanie powstaje on od roku 1896, kiedy to samuraje przestali pełnić swoje obowiązki, a kowale zajęli się wytwórstwem przedmiotów codziennego użytku.

Te poręczne składane noże mają prostą, a jednocześnie bardzo solidną konstrukcję. Zamiast sprężyny posiadają dźwignię, która umożliwia szybkie rozłożenie ostrza przy użyciu tylko jednej ręki. Nieskomplikowana budowa, niska cena oraz szerokie możliwości zastosowania sprawiły, że te japońskie noże znalazły ogromne grono zwolenników, którzy noszą je na co dzień przy sobie. Dodatkowymi zaletami scyzoryków Higonokami jest ich lekkość oraz niewielki rozmiar. Odnajdują zastosowanie m.in. w pracach biurowych, przy otwieraniu paczek i listów, ostrzeniu ołówków lub innych czynnościach z papierem. Noże Higonokami posiadają głownię ze stali węglowej. Należyta dbałość o nie (czyli pamiętanie o czyszczeniu i suszeniu) pozwala cieszyć się niebywałą ostrością japońskich scyzoryków. Będzie to wspaniały pomysł na praktyczny i piękny prezent.
Rodzaj stali
Aogami #2
Nowość

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
darmowy-ebook
Brak opinii

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

14 innych produktów w tej samej kategorii:

Product added to wishlist

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies.