• +48 794 113 882

Sakai Kikumori Gokujyo Gyuto 210 mm

1 175,30 zł

-30%

1 679,00 zł z vat

Dostępny

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Paczkomaty przedpłata Paczkomaty przedpłata Za darmo!
Paczkomaty pobranie Paczkomaty pobranie 17,00 zł
Kurier DPD przedpłata Kurier DPD przedpłata 15,00 zł
Kurier DPD pobranie Kurier DPD pobranie 25,00 zł

  • Typ: Gyuto, Nóż szefa kuchni
  • Długość ostrza: 210 mm
  • Rękojeść: drewno magnolii, skuwka z bawolego rogu
  • Stal: rdzeń Yasuki White–2 Steel, okładziny z żelaza
  • HRC: 62-63
  • Typ ostrzenia: dwustronne
  • Waga: 139 gramy

Uniwersalny nóż kuchenny Sakai Kikumori Gokujyo Gyuto 210 mm ma profesjonalne zastosowanie a jako nóż szefa kuchni nadaje się do wykonywania wszystkich zadań w czasie kuchennej pracy. Stanowi podstawowy element wyposażenia, zarówno u zawodowców, jak i amatorów gotowania.

Linia znakomitych noży kuchennych Sakai Kikumori Gokujyo słynie z całkowicie ręcznego wykuwania oraz wykańczania, którego podejmują się najlepsi rzemieślnicy współpracujący z Sakai Kikumori. Produkcja z użyciem specjalnej techniki laminowania Warikomi daje w rezultacie twarde oraz wytrzymałe noże przydatne do pracy na co dzień. Mocny rdzeń powstający ze stali węglowej Yasuki White – 2 (Hagane) otoczony jest okładzinami z miękkiego żelaza (Jigane). Ostrza noży zostają poddane hartowaniu, w wyniku czego ich twardość sięga aż 62-63 HRC. Sposób hartowania oraz obróbka cieplna stali zapewnia wyjątkową łatwość ostrzenia, które staje się bardzo przyjemną czynnością. Dodatkowo noże te długo zachowują swoją ostrość. Ich oktagonalna rękojeść jest niezwykle wygodna, a przy tym piękna. Do jej produkcji używa się drewna magnolii, ponadto jest wykończona skuwką z rogu bawolego.

Eleganckie noże odwzorowują połączenie kunsztu rzemieślników z funkcjonalnością i najwyższym poziomem wykonania. Noże kuchenne Sakai Kikumori Gokujyo polecane są najbardziej wymagającym osobom, które zawodowo pracują w kuchni albo pasjonują się gotowaniem i podziwiają sztukę japońskiego kowalstwa. Dbałość o właściwą i regularną pielęgnację noży pozwoli cieszyć się ich znakomitymi właściwościami przez długi czas (po użyciu wymagają umycia oraz wysuszenia, ponieważ nie są nierdzewne).

Producent japońskich noży kuchennych Sakai Kikumori do profesjonalnego zastosowania jest uznawany za jednego z najlepszych. Powstała w 1926 roku firma czerpie z 600-letniej tradycji wykuwania noży, z której słynie Sakai. Współpraca podjęta z najlepszymi specjalistami, tj. kowalami oraz ostrzycielami owocuje bogatą gamą doskonałych noży kuchennych, zarówno w nowoczesnym stylu zachodnim, jak i tradycyjnym stylu japońskim.
Rodzaje nożyNóż szefa kuchni
Materiał ostrzaStal węglowa

Uniwersalny nóż kuchenny Sakai Kikumori Gokujyo Gyuto 210 mm ma profesjonalne zastosowanie a jako nóż szefa kuchni nadaje się do wykonywania wszystkich zadań w czasie kuchennej pracy. Stanowi podstawowy element wyposażenia, zarówno u zawodowców, jak i amatorów gotowania.

Linia znakomitych noży kuchennych Sakai Kikumori Gokujyo słynie z całkowicie ręcznego wykuwania oraz wykańczania, którego podejmują się najlepsi rzemieślnicy współpracujący z Sakai Kikumori. Produkcja z użyciem specjalnej techniki laminowania Warikomi daje w rezultacie twarde oraz wytrzymałe noże przydatne do pracy na co dzień. Mocny rdzeń powstający ze stali węglowej Yasuki White – 2 (Hagane) otoczony jest okładzinami z miękkiego żelaza (Jigane). Ostrza noży zostają poddane hartowaniu, w wyniku czego ich twardość sięga aż 62-63 HRC. Sposób hartowania oraz obróbka cieplna stali zapewnia wyjątkową łatwość ostrzenia, które staje się bardzo przyjemną czynnością. Dodatkowo noże te długo zachowują swoją ostrość. Ich oktagonalna rękojeść jest niezwykle wygodna, a przy tym piękna. Do jej produkcji używa się drewna magnolii, ponadto jest wykończona skuwką z rogu bawolego.

Eleganckie noże odwzorowują połączenie kunsztu rzemieślników z funkcjonalnością i najwyższym poziomem wykonania. Noże kuchenne Sakai Kikumori Gokujyo polecane są najbardziej wymagającym osobom, które zawodowo pracują w kuchni albo pasjonują się gotowaniem i podziwiają sztukę japońskiego kowalstwa. Dbałość o właściwą i regularną pielęgnację noży pozwoli cieszyć się ich znakomitymi właściwościami przez długi czas (po użyciu wymagają umycia oraz wysuszenia, ponieważ nie są nierdzewne).

Producent japońskich noży kuchennych Sakai Kikumori do profesjonalnego zastosowania jest uznawany za jednego z najlepszych. Powstała w 1926 roku firma czerpie z 600-letniej tradycji wykuwania noży, z której słynie Sakai. Współpraca podjęta z najlepszymi specjalistami, tj. kowalami oraz ostrzycielami owocuje bogatą gamą doskonałych noży kuchennych, zarówno w nowoczesnym stylu zachodnim, jak i tradycyjnym stylu japońskim.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Sakai Kikumori Gokujyo Gyuto 210 mm

Sakai Kikumori Gokujyo Gyuto 210 mm

  • Typ: Gyuto, Nóż szefa kuchni
  • Długość ostrza: 210 mm
  • Rękojeść: drewno magnolii, skuwka z bawolego rogu
  • Stal: rdzeń Yasuki White–2 Steel, okładziny z żelaza
  • HRC: 62-63
  • Typ ostrzenia: dwustronne
  • Waga: 139 gramy

Napisz opinię

3 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 3% rabatu na pierwsze zakupy.