• +48 794 113 882

Sakai Kikumori Gokujyo Sujihiki 240 mm

JA-224

1 175,30 zł

-30%

1 679,00 zł z vat

Dostępny

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Paczkomaty przedpłata Paczkomaty przedpłata Za darmo!
Paczkomaty pobranie Paczkomaty pobranie 17,00 zł
Kurier DPD przedpłata Kurier DPD przedpłata 15,00 zł
Kurier DPD pobranie Kurier DPD pobranie 25,00 zł

  • Typ: Sujihiki, Nóż do plastrowania
  • Długość ostrza: 240 mm
  • Rękojeść: drewno magnolii, skuwka z bawolego rogu
  • Stal: rdzeń Yasuki White–2 Steel, okładziny z żelaza
  • HRC: 62-63
  • Typ ostrzenia: dwustronne
  • Waga: 123 gramy

Sakai Kikumori Gokujyo Sujihiki posiada ostrze długości 240 mm i przeznaczony jest przede wszystkim do plastrowania. Jest to piękny, bardzo smukły nóż kuchenny, którego można używać do przyrządzania sushi czy też porcjowania mięsa i np. steków.

Linia noży kuchennych Sakai Kikumori Gokujyo znajduje profesjonalne zastosowanie, a jej walory doceniają najbardziej wymagający szefowie kuchni. Noże z tej kolekcji są ręcznie wykuwane, a także wykańczane przez uzdolnionych rzemieślników współpracujących z Sakai Kikumori. Stosowana technika laminowania stali Warikomi wraz z kolejnymi etapami produkcji sprawia, że noże te są bardzo twarde oraz wyjątkowo łatwe w ostrzeniu. Mają mocny rdzeń wykonany ze stali węglowej, która nazywa się Yasuki White – 2 (Hagane), a obłożony jest on okładzinami z miękkiego żelaza (Jigane). W procesie hartowania ostrza nabierają twardości na wysokim poziomie 62-63 HRC. Kuchenne noże z serii Sakai Kikumori Gokujyo mają zapewniającą komfort pracy, oktagonalną rękojeść (WA), która posiada wykończenie ze skuwki z rogu bawołu.

Producent, stosując hartowanie oraz obróbkę cieplną stali, uzyskuje wytrzymałe noże o doskonałych parametrach, których użytkowanie i nawet ostrzenie jest czystą przyjemnością. Patrząc na praktyczne i niezwykle piękne noże Sakai Kikumori Gokujyo można dostrzec najwyższy rzemieślniczy kunszt połączony z precyzją wykonania. Rekomendowane są wszystkim profesjonalnym szefom kuchni, jak również miłośnikom gotowania i japońskiego rzemiosła na najwyższym poziomie. Właściwa pielęgnacja, czyli mycie i suszenie noży po każdym zastosowaniu, pozwala nieustannie cieszyć się ich właściwościami (nie są to noże nierdzewne).

Producent znakomitych noży japońskich Sakai Kikumori uznawany jest za lidera w tej dziedzinie. W firmie, która działa już od 1926 roku, powstają profesjonalne noże mające wiele cech zaczerpniętych z chlubnej wielowiekowej tradycji rzemieślniczej, z której słynie Sakai. Już od 600 lat znane jest jako centrum wytwarzania perfekcyjnych japońskich noży. Obecnie przedsiębiorstwo współpracuje z wybitnymi ostrzycielami i kowalami, którzy są w stanie zapewnić cały wachlarz noży w tradycyjnym japońskim stylu, a także tych nowoczesnych utrzymanych w zachodnim stylu.
Rodzaje nożyNóż do filetowania, Nóż do plastrowania, Nóż Sujihiki
Materiał ostrzaStal węglowa

Sakai Kikumori Gokujyo Sujihiki posiada ostrze długości 240 mm i przeznaczony jest przede wszystkim do plastrowania. Jest to piękny, bardzo smukły nóż kuchenny, którego można używać do przyrządzania sushi czy też porcjowania mięsa i np. steków.

Linia noży kuchennych Sakai Kikumori Gokujyo znajduje profesjonalne zastosowanie, a jej walory doceniają najbardziej wymagający szefowie kuchni. Noże z tej kolekcji są ręcznie wykuwane, a także wykańczane przez uzdolnionych rzemieślników współpracujących z Sakai Kikumori. Stosowana technika laminowania stali Warikomi wraz z kolejnymi etapami produkcji sprawia, że noże te są bardzo twarde oraz wyjątkowo łatwe w ostrzeniu. Mają mocny rdzeń wykonany ze stali węglowej, która nazywa się Yasuki White – 2 (Hagane), a obłożony jest on okładzinami z miękkiego żelaza (Jigane). W procesie hartowania ostrza nabierają twardości na wysokim poziomie 62-63 HRC. Kuchenne noże z serii Sakai Kikumori Gokujyo mają zapewniającą komfort pracy, oktagonalną rękojeść (WA), która posiada wykończenie ze skuwki z rogu bawołu.

Producent, stosując hartowanie oraz obróbkę cieplną stali, uzyskuje wytrzymałe noże o doskonałych parametrach, których użytkowanie i nawet ostrzenie jest czystą przyjemnością. Patrząc na praktyczne i niezwykle piękne noże Sakai Kikumori Gokujyo można dostrzec najwyższy rzemieślniczy kunszt połączony z precyzją wykonania. Rekomendowane są wszystkim profesjonalnym szefom kuchni, jak również miłośnikom gotowania i japońskiego rzemiosła na najwyższym poziomie. Właściwa pielęgnacja, czyli mycie i suszenie noży po każdym zastosowaniu, pozwala nieustannie cieszyć się ich właściwościami (nie są to noże nierdzewne).

Producent znakomitych noży japońskich Sakai Kikumori uznawany jest za lidera w tej dziedzinie. W firmie, która działa już od 1926 roku, powstają profesjonalne noże mające wiele cech zaczerpniętych z chlubnej wielowiekowej tradycji rzemieślniczej, z której słynie Sakai. Już od 600 lat znane jest jako centrum wytwarzania perfekcyjnych japońskich noży. Obecnie przedsiębiorstwo współpracuje z wybitnymi ostrzycielami i kowalami, którzy są w stanie zapewnić cały wachlarz noży w tradycyjnym japońskim stylu, a także tych nowoczesnych utrzymanych w zachodnim stylu.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Sakai Kikumori Gokujyo Sujihiki 240 mm

Sakai Kikumori Gokujyo Sujihiki 240 mm

  • Typ: Sujihiki, Nóż do plastrowania
  • Długość ostrza: 240 mm
  • Rękojeść: drewno magnolii, skuwka z bawolego rogu
  • Stal: rdzeń Yasuki White–2 Steel, okładziny z żelaza
  • HRC: 62-63
  • Typ ostrzenia: dwustronne
  • Waga: 123 gramy

Napisz opinię

3 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 3% rabatu na pierwsze zakupy.