• +48 794 113 882

Sakai Kikumori Gokujyo Petty 150 mm

JA-115

909,30 zł

-30%

1 299,00 zł z vat

This product is no longer in stock

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Paczkomaty przedpłata Paczkomaty przedpłata Za darmo!
Paczkomaty pobranie Paczkomaty pobranie 17,00 zł
Kurier DPD przedpłata Kurier DPD przedpłata 15,00 zł
Kurier DPD pobranie Kurier DPD pobranie 25,00 zł

  • Typ: Petty, Nóż uniwersalny
  • Długość ostrza: 150 mm
  • Rękojeść: drewno magnolii, skuwka z bawolego rogu
  • Stal: rdzeń Yasuki White–2 Steel, okładziny z żelaza
  • HRC: 62-63
  • Typ ostrzenia: dwustronne
  • Waga: 68 gramy

Mały nóż kuchenny Sakai Kikumori Gokujyo Petty ma ostrze, którego długość wynosi 150 mm. Jest bardzo poręczny i nadaje się do wykonywania precyzyjnych zadań podczas gotowania. Z łatwością za jego pomocą obierzemy, jak i pokroimy mniejsze kawałki warzyw czy też mięsa. Sakai Kikumori Gokujyo Petty stanowi mniejszą wersję noża szefa kuchni, więc jest niezbędny w codziennej pracy w kuchni.

Znana seria noży kuchennych Sakai Kikumori Gokujyo ma profesjonalne zastosowanie u wymagających szefów kuchni, ale nadaje się także do użytku przez miłośników japońskiej sztuki gotowania i rzemiosła. Noże te są wykuwane, a także wykańczane w ręczny sposób przez uzdolnionych rzemieślników z Japonii. Ostrza powstają z wykorzystaniem techniki laminowania Warikomi, tj. mocny rdzeń ze stali węglowej Yasuki White – 2 (Hagane) otacza się okładzinami z miękkiego żelaza (Jigane). Zastosowany proces hartowania sprawia, że ostrza nabierają wysokiego poziomu twardości (62-63 HRC) i z obróbką cieplną stali zapewnia w rezultacie wyjątkową łatwość ostrzenia każdego noża. Ich dodatkową zaletą jest z pewnością fakt, że przez długi czas utrzymują tak wysoką ostrość.

Rękojeść wykonana z drewna magnolii ma kształt oktagonalny i dodatkowo posiada zdobienie z eleganckiej skuwki z bawolego rogu. Zachwycające estetyką, jak i funkcjonalnością noże kuchenne Sakai Kikumori Gokujyo stanowią przejaw wybitnego japońskiego rzemiosła oraz wysokiej jakości wykonania. Stal, z której produkuje się mocne ostrza, nie należy do nierdzewnych, więc po każdym użyciu zaleca się umycie i osuszenie noża.

Firma Sakai Kikumori, która istnieje od roku 1926, specjalizuje się w produkcji doskonałych noży japońskich do profesjonalnego użytku. Uznany wytwórca i lider w swojej działalności czerpie z ponad 600-letniej historii wykuwania noży, która wiąże się z Sakai. Współpracując ze znamienitymi kowalami, a także ostrzycielami, Sakai Kikumori jest w stanie zapewnić szeroki wachlarz noży w japońskim, tradycyjnym stylu, a także tych w nowoczesnym, zachodnim stylu.
Rodzaje nożyNóż do obierania, Nóż uniwersalny
Materiał ostrzaStal węglowa

Mały nóż kuchenny Sakai Kikumori Gokujyo Petty ma ostrze, którego długość wynosi 150 mm. Jest bardzo poręczny i nadaje się do wykonywania precyzyjnych zadań podczas gotowania. Z łatwością za jego pomocą obierzemy, jak i pokroimy mniejsze kawałki warzyw czy też mięsa. Sakai Kikumori Gokujyo Petty stanowi mniejszą wersję noża szefa kuchni, więc jest niezbędny w codziennej pracy w kuchni.

Znana seria noży kuchennych Sakai Kikumori Gokujyo ma profesjonalne zastosowanie u wymagających szefów kuchni, ale nadaje się także do użytku przez miłośników japońskiej sztuki gotowania i rzemiosła. Noże te są wykuwane, a także wykańczane w ręczny sposób przez uzdolnionych rzemieślników z Japonii. Ostrza powstają z wykorzystaniem techniki laminowania Warikomi, tj. mocny rdzeń ze stali węglowej Yasuki White – 2 (Hagane) otacza się okładzinami z miękkiego żelaza (Jigane). Zastosowany proces hartowania sprawia, że ostrza nabierają wysokiego poziomu twardości (62-63 HRC) i z obróbką cieplną stali zapewnia w rezultacie wyjątkową łatwość ostrzenia każdego noża. Ich dodatkową zaletą jest z pewnością fakt, że przez długi czas utrzymują tak wysoką ostrość.

Rękojeść wykonana z drewna magnolii ma kształt oktagonalny i dodatkowo posiada zdobienie z eleganckiej skuwki z bawolego rogu. Zachwycające estetyką, jak i funkcjonalnością noże kuchenne Sakai Kikumori Gokujyo stanowią przejaw wybitnego japońskiego rzemiosła oraz wysokiej jakości wykonania. Stal, z której produkuje się mocne ostrza, nie należy do nierdzewnych, więc po każdym użyciu zaleca się umycie i osuszenie noża.

Firma Sakai Kikumori, która istnieje od roku 1926, specjalizuje się w produkcji doskonałych noży japońskich do profesjonalnego użytku. Uznany wytwórca i lider w swojej działalności czerpie z ponad 600-letniej historii wykuwania noży, która wiąże się z Sakai. Współpracując ze znamienitymi kowalami, a także ostrzycielami, Sakai Kikumori jest w stanie zapewnić szeroki wachlarz noży w japońskim, tradycyjnym stylu, a także tych w nowoczesnym, zachodnim stylu.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Sakai Kikumori Gokujyo Petty 150 mm

Sakai Kikumori Gokujyo Petty 150 mm

  • Typ: Petty, Nóż uniwersalny
  • Długość ostrza: 150 mm
  • Rękojeść: drewno magnolii, skuwka z bawolego rogu
  • Stal: rdzeń Yasuki White–2 Steel, okładziny z żelaza
  • HRC: 62-63
  • Typ ostrzenia: dwustronne
  • Waga: 68 gramy

Napisz opinię

3 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 3% rabatu na pierwsze zakupy.