• +48 794 113 882

Sakai Kikumori Kasumitogi Yanagiba 270 mm

SKKY-270

1 303,20 zł

-20%

1 629,00 zł z vat

Dostępny

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Paczkomaty przedpłata Paczkomaty przedpłata Za darmo!
Paczkomaty pobranie Paczkomaty pobranie 17,00 zł
Kurier DPD przedpłata Kurier DPD przedpłata 15,00 zł
Kurier DPD pobranie Kurier DPD pobranie 25,00 zł

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 270 mm
  • Rękojeść: magnolia, skuwka z bawolego rogu
  • Stal: rdzeń Yasuki White–2 Steel
  • HRC: 62-63
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Sakai Kikumori Kasumitogi Yanagiba z ostrzem długości 270 mm jest tradycyjnym nożem japońskim wykorzystywanym w kuchni japońskiej przez sushi masterów. Jego długie, a przy tym wąskie ostrze umożliwia bardzo precyzyjną pracę przy plastrowaniu ryb, jak i mięsa. Nadaje się do przygotowywania sashimi oraz sushi. Razem z Usubą i Debą tworzy niezastąpione trio tradycyjnych noży w japońskim stylu.

Polecana kolekcja kuchennych noży Sakai Kikumori Kasumitogi jest produkowana i wykańczana w sposób ręczny przez znakomitych i doświadczonych rzemieślników. Ostrza tych noży składają się z dwóch warstw – pierwszą stanowi rdzeń ze stali węglowej Yasuki White (2 Steel), a drugą warstwa zewnętrzna wykonana z miękkiego żelaza. Ostrza są bardzo twarde, ponieważ w procesie hartowania uzyskują aż 62-63 HRC. W dodatku bardzo długo utrzymują nadaną ostrość, więc sprawdzą się nawet przy intensywnej eksploatacji w restauracji. Wygodna w trzymaniu rękojeść w charakterystycznym kształcie litery D powstaje z eleganckiego drewna magnolii. Ozdabia ją skuwka z bawolego rogu.

Estetyczne ostrze zawdzięcza swoje wykończenie metodzie Kasumi, którą można przetłumaczyć jako „mglisty” – doskonale oddaje to uzyskany efekt, który kontrastuje z wypolerowaną krawędzią tnącą. To najlepszy przykład połączenia piękna i sztuki rzemiosła z funkcjonalnością oraz jakością noży kuchennych. Doskonała seria Sakai Kikumori Kasumi-Togi polecana jest szczególnie profesjonalnym sushi masterom, jak również amatorom gotowania i kuchni japońskiej, zwłaszcza przepadającym za sushi. Po każdym użyciu zaleca się umycie i osuszenie noża, ponieważ stal, z jakiej jest wykony, nie jest z gatunku nierdzewnych.
Rodzaje nożyNóż do filetowania, Nóż do plastrowania, Nóż Yanagiba
Materiał ostrzaStal węglowa

Sakai Kikumori Kasumitogi Yanagiba z ostrzem długości 270 mm jest tradycyjnym nożem japońskim wykorzystywanym w kuchni japońskiej przez sushi masterów. Jego długie, a przy tym wąskie ostrze umożliwia bardzo precyzyjną pracę przy plastrowaniu ryb, jak i mięsa. Nadaje się do przygotowywania sashimi oraz sushi. Razem z Usubą i Debą tworzy niezastąpione trio tradycyjnych noży w japońskim stylu.

Polecana kolekcja kuchennych noży Sakai Kikumori Kasumitogi jest produkowana i wykańczana w sposób ręczny przez znakomitych i doświadczonych rzemieślników. Ostrza tych noży składają się z dwóch warstw – pierwszą stanowi rdzeń ze stali węglowej Yasuki White (2 Steel), a drugą warstwa zewnętrzna wykonana z miękkiego żelaza. Ostrza są bardzo twarde, ponieważ w procesie hartowania uzyskują aż 62-63 HRC. W dodatku bardzo długo utrzymują nadaną ostrość, więc sprawdzą się nawet przy intensywnej eksploatacji w restauracji. Wygodna w trzymaniu rękojeść w charakterystycznym kształcie litery D powstaje z eleganckiego drewna magnolii. Ozdabia ją skuwka z bawolego rogu.

Estetyczne ostrze zawdzięcza swoje wykończenie metodzie Kasumi, którą można przetłumaczyć jako „mglisty” – doskonale oddaje to uzyskany efekt, który kontrastuje z wypolerowaną krawędzią tnącą. To najlepszy przykład połączenia piękna i sztuki rzemiosła z funkcjonalnością oraz jakością noży kuchennych. Doskonała seria Sakai Kikumori Kasumi-Togi polecana jest szczególnie profesjonalnym sushi masterom, jak również amatorom gotowania i kuchni japońskiej, zwłaszcza przepadającym za sushi. Po każdym użyciu zaleca się umycie i osuszenie noża, ponieważ stal, z jakiej jest wykony, nie jest z gatunku nierdzewnych.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Sakai Kikumori Kasumitogi Yanagiba 270 mm

Sakai Kikumori Kasumitogi Yanagiba 270 mm

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 270 mm
  • Rękojeść: magnolia, skuwka z bawolego rogu
  • Stal: rdzeń Yasuki White–2 Steel
  • HRC: 62-63
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Napisz opinię

5 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 3% rabatu na pierwsze zakupy.