• +48 794 113 882

Sakai Kikumori Kasumitogi Usuba 180 mm

SKKU-180

1 135,20 zł

-20%

1 419,00 zł z vat

Dostępny

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Paczkomaty przedpłata Paczkomaty przedpłata Za darmo!
Paczkomaty pobranie Paczkomaty pobranie 17,00 zł
Kurier DPD przedpłata Kurier DPD przedpłata 15,00 zł
Kurier DPD pobranie Kurier DPD pobranie 25,00 zł

  • Typ: Usuba
  • Długość ostrza: 180 mm
  • Rękojeść: magnolia, skuwka z bawolego rogu
  • Stal: rdzeń Yasuki White–2 Steel
  • HRC: 62-63
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Nóż Sakai Kikumori Kasumitogi Usuba ma ostrze o długości 180 mm i nadaje się do wyjątkowo precyzyjnego cięcia warzyw. Swoim wyglądem przypomina tasak, jednak jego zastosowanie obejmuje tylko warzywa. Wraz z nożami Yanagiba oraz Deba stanowi japońskie trio noży kuchennych, które są niezastąpione w rękach każdego entuzjasty gotowania.

Seria noży kuchennych Sakai Kikumori Kasumitogi powstaje dzięki pracy oraz ręcznemu kuciu i wykańczaniu przez doświadczonych rzemieślników z Sakai Kikumori. Ostrza wyjątkowych noży z tej kolekcji mają dwie warstwy. Wewnątrz znajduje się mocny rdzeń wykonany z węglowej stali Yasuki White – 2 Steel, a na zewnątrz otacza go miękkie żelazo. W trakcie hartowania twardość ostrzy dochodzi do 62-63 HRC, a ich dodatkowym atutem jest długie utrzymywanie ostrości. Rękojeść o kształcie litery D wygodnie leży w dłoni i estetycznie się prezentuje. Wyprodukowana została z magnoliowego drewna, posiada też wykończenie ze skuwki z rogu bawołu.

Ostrza noży Sakai Kikumori Kasumi-Togi wykończone są w technice Kasumi (w swobodnym tłumaczeniu słowo to znaczy „mglisty”). Dzięki temu mają piękny i niepowtarzalny wygląd, kontrastując z wypolerowaną krawędzią tnącą. Połączenie pięknego rzemiosła z funkcjonalnością oraz najwyższą jakością noży Sakai Kikumori Kasumitogi sprawia, że chętnie sięgają po nie zarówno profesjonaliści, jak i amatorzy gotowania. Noże z tej kolekcji znajdują zastosowanie w kuchniach zawodowych sushi masterów, a także osób lubiących japońskie potrawy, w szczególności sushi. W codziennej pracy z tymi nożami wymagana jest ich specjalna pielęgnacja, tj. umycie i osuszenie po zakończeniu działania (stal, z której są wykonane ostrza, nie jest nierdzewna).
Rodzaje nożyNóż Usuba
Materiał ostrzaStal węglowa

Nóż Sakai Kikumori Kasumitogi Usuba ma ostrze o długości 180 mm i nadaje się do wyjątkowo precyzyjnego cięcia warzyw. Swoim wyglądem przypomina tasak, jednak jego zastosowanie obejmuje tylko warzywa. Wraz z nożami Yanagiba oraz Deba stanowi japońskie trio noży kuchennych, które są niezastąpione w rękach każdego entuzjasty gotowania.

Seria noży kuchennych Sakai Kikumori Kasumitogi powstaje dzięki pracy oraz ręcznemu kuciu i wykańczaniu przez doświadczonych rzemieślników z Sakai Kikumori. Ostrza wyjątkowych noży z tej kolekcji mają dwie warstwy. Wewnątrz znajduje się mocny rdzeń wykonany z węglowej stali Yasuki White – 2 Steel, a na zewnątrz otacza go miękkie żelazo. W trakcie hartowania twardość ostrzy dochodzi do 62-63 HRC, a ich dodatkowym atutem jest długie utrzymywanie ostrości. Rękojeść o kształcie litery D wygodnie leży w dłoni i estetycznie się prezentuje. Wyprodukowana została z magnoliowego drewna, posiada też wykończenie ze skuwki z rogu bawołu.

Ostrza noży Sakai Kikumori Kasumi-Togi wykończone są w technice Kasumi (w swobodnym tłumaczeniu słowo to znaczy „mglisty”). Dzięki temu mają piękny i niepowtarzalny wygląd, kontrastując z wypolerowaną krawędzią tnącą. Połączenie pięknego rzemiosła z funkcjonalnością oraz najwyższą jakością noży Sakai Kikumori Kasumitogi sprawia, że chętnie sięgają po nie zarówno profesjonaliści, jak i amatorzy gotowania. Noże z tej kolekcji znajdują zastosowanie w kuchniach zawodowych sushi masterów, a także osób lubiących japońskie potrawy, w szczególności sushi. W codziennej pracy z tymi nożami wymagana jest ich specjalna pielęgnacja, tj. umycie i osuszenie po zakończeniu działania (stal, z której są wykonane ostrza, nie jest nierdzewna).

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Sakai Kikumori Kasumitogi Usuba 180 mm

Sakai Kikumori Kasumitogi Usuba 180 mm

  • Typ: Usuba
  • Długość ostrza: 180 mm
  • Rękojeść: magnolia, skuwka z bawolego rogu
  • Stal: rdzeń Yasuki White–2 Steel
  • HRC: 62-63
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Napisz opinię

5 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 3% rabatu na pierwsze zakupy.