- en
- pl
Koszyk 0 Produkt Produkty for (pusty)
Brak produktów
Darmowa Wysyłka
0,00 zł Razem
Produkt dodany poprawnie do Twojego koszyka
Ilość
Razem
Sakai Kikumori Kasumitogi Deba 165 mm
SKKD-165
- Typ: Deba
- Długość ostrza: 165 mm
- Rękojeść: magnolia, skuwka z bawolego rogu
- Stal: rdzeń Yasuki White–2 Steel
- HRC: 62-63
- Typ ostrzenia: jednostronne
Mocny oraz ciężki nóż do trudnych kuchennych prac – Sakai Kikumori Kasumitogi Deba ma ostrze o długości 165 mm. Przydaje się szczególnie do filetowania oraz obcinania ogonów i łbów ryb. Razem z Yanagibą i Usubą wchodzi w skład niezbędnego trio noży kuchennych w japońskim stylu.
Polecane noże kuchenne z serii Sakai Kikumori Kasumitogi cechują się ręcznym wykuwaniem i wykończeniem, za które odpowiadają doskonali rzemieślnicy z Sakai Kikumori. Ich dwuwarstwowe ostrza poddawane są hartowaniu, dzięki czemu nabierają twardości w granicach 62-63 HRC. Rdzeń wykonany jest ze stali węglowej Yasuki White – 2 Steel, a do produkcji zewnętrznej warstwy używa się miękkiego żelaza. Mocna i elegancka rękojeść noży Sakai Kikumori Kasumitogi produkowana jest z drewna magnolii oraz wykończona została skuwką z rogu bawołu.
Wyjątkowo piękne wykończenie noży z kolekcji Sakai Kikumori Kasumi-Togi to efekt zastosowania techniki Kasumi. Można to słowo przetłumaczyć jako „mglisty”, co oddaje charakter i niepowtarzalny wygląd każdego ostrza. „Mglista” powierzchnia pozostaje w kontraście do wypolerowanej krawędzi tnącej, potęgując estetyczną stronę tych noży kuchennych. Stanowią one udany przykład połączeniu sztuki rzemiosła z wysoką jakością każdego noża, o którą dba producent Sakai Kikumori. Znajdują zastosowanie zarówno w profesjonalnych kuchniach sushi masterów, jak i w rękach wszystkich entuzjastów gotowania, potraw japońskich i przede wszystkim sushi. Noże Sakai Kikumori Kasumi-Togi wymagają odpowiedniej pielęgnacji (umycia i wysuszenia po każdym użyciu), ponieważ nie są nierdzewne.
Rodzaje noży | Nóż Deba |
Materiał ostrza | Stal węglowa |
Mocny oraz ciężki nóż do trudnych kuchennych prac – Sakai Kikumori Kasumitogi Deba ma ostrze o długości 165 mm. Przydaje się szczególnie do filetowania oraz obcinania ogonów i łbów ryb. Razem z Yanagibą i Usubą wchodzi w skład niezbędnego trio noży kuchennych w japońskim stylu.
Polecane noże kuchenne z serii Sakai Kikumori Kasumitogi cechują się ręcznym wykuwaniem i wykończeniem, za które odpowiadają doskonali rzemieślnicy z Sakai Kikumori. Ich dwuwarstwowe ostrza poddawane są hartowaniu, dzięki czemu nabierają twardości w granicach 62-63 HRC. Rdzeń wykonany jest ze stali węglowej Yasuki White – 2 Steel, a do produkcji zewnętrznej warstwy używa się miękkiego żelaza. Mocna i elegancka rękojeść noży Sakai Kikumori Kasumitogi produkowana jest z drewna magnolii oraz wykończona została skuwką z rogu bawołu.
Wyjątkowo piękne wykończenie noży z kolekcji Sakai Kikumori Kasumi-Togi to efekt zastosowania techniki Kasumi. Można to słowo przetłumaczyć jako „mglisty”, co oddaje charakter i niepowtarzalny wygląd każdego ostrza. „Mglista” powierzchnia pozostaje w kontraście do wypolerowanej krawędzi tnącej, potęgując estetyczną stronę tych noży kuchennych. Stanowią one udany przykład połączeniu sztuki rzemiosła z wysoką jakością każdego noża, o którą dba producent Sakai Kikumori. Znajdują zastosowanie zarówno w profesjonalnych kuchniach sushi masterów, jak i w rękach wszystkich entuzjastów gotowania, potraw japońskich i przede wszystkim sushi. Noże Sakai Kikumori Kasumi-Togi wymagają odpowiedniej pielęgnacji (umycia i wysuszenia po każdym użyciu), ponieważ nie są nierdzewne.
No customer comments for the moment.
5 inne produkty w tej kategorii:
Sakai Kikumori Kasumitogi Yanagiba 210 mm
1 079,20 zł1 349,00 zł -20%Sakai Kikumori Kasumitogi Yanagiba 240 mm
1 135,20 zł1 419,00 zł -20%Sakai Kikumori Kasumitogi Yanagiba 270 mm
1 303,20 zł1 629,00 zł -20%Sakai Kikumori Kasumitogi Usuba 180 mm
1 135,20 zł1 419,00 zł -20%