• +48 794 113 882

Sakai Kikumori Kasumitogi Deba 165 mm

SKKD-165

1 231,20 zł

-20%

1 539,00 zł z vat

Dostępny

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Paczkomaty przedpłata Paczkomaty przedpłata Za darmo!
Paczkomaty pobranie Paczkomaty pobranie 17,00 zł
Kurier DPD przedpłata Kurier DPD przedpłata 15,00 zł
Kurier DPD pobranie Kurier DPD pobranie 25,00 zł

  • Typ: Deba
  • Długość ostrza: 165 mm
  • Rękojeść: magnolia, skuwka z bawolego rogu
  • Stal: rdzeń Yasuki White–2 Steel
  • HRC: 62-63
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Mocny oraz ciężki nóż do trudnych kuchennych prac – Sakai Kikumori Kasumitogi Deba ma ostrze o długości 165 mm. Przydaje się szczególnie do filetowania oraz obcinania ogonów i łbów ryb. Razem z Yanagibą i Usubą wchodzi w skład niezbędnego trio noży kuchennych w japońskim stylu.

Polecane noże kuchenne z serii Sakai Kikumori Kasumitogi cechują się ręcznym wykuwaniem i wykończeniem, za które odpowiadają doskonali rzemieślnicy z Sakai Kikumori. Ich dwuwarstwowe ostrza poddawane są hartowaniu, dzięki czemu nabierają twardości w granicach 62-63 HRC. Rdzeń wykonany jest ze stali węglowej Yasuki White – 2 Steel, a do produkcji zewnętrznej warstwy używa się miękkiego żelaza. Mocna i elegancka rękojeść noży Sakai Kikumori Kasumitogi produkowana jest z drewna magnolii oraz wykończona została skuwką z rogu bawołu.

Wyjątkowo piękne wykończenie noży z kolekcji Sakai Kikumori Kasumi-Togi to efekt zastosowania techniki Kasumi. Można to słowo przetłumaczyć jako „mglisty”, co oddaje charakter i niepowtarzalny wygląd każdego ostrza. „Mglista” powierzchnia pozostaje w kontraście do wypolerowanej krawędzi tnącej, potęgując estetyczną stronę tych noży kuchennych. Stanowią one udany przykład połączeniu sztuki rzemiosła z wysoką jakością każdego noża, o którą dba producent Sakai Kikumori. Znajdują zastosowanie zarówno w profesjonalnych kuchniach sushi masterów, jak i w rękach wszystkich entuzjastów gotowania, potraw japońskich i przede wszystkim sushi. Noże Sakai Kikumori Kasumi-Togi wymagają odpowiedniej pielęgnacji (umycia i wysuszenia po każdym użyciu), ponieważ nie są nierdzewne.
Rodzaje nożyNóż Deba
Materiał ostrzaStal węglowa

Mocny oraz ciężki nóż do trudnych kuchennych prac – Sakai Kikumori Kasumitogi Deba ma ostrze o długości 165 mm. Przydaje się szczególnie do filetowania oraz obcinania ogonów i łbów ryb. Razem z Yanagibą i Usubą wchodzi w skład niezbędnego trio noży kuchennych w japońskim stylu.

Polecane noże kuchenne z serii Sakai Kikumori Kasumitogi cechują się ręcznym wykuwaniem i wykończeniem, za które odpowiadają doskonali rzemieślnicy z Sakai Kikumori. Ich dwuwarstwowe ostrza poddawane są hartowaniu, dzięki czemu nabierają twardości w granicach 62-63 HRC. Rdzeń wykonany jest ze stali węglowej Yasuki White – 2 Steel, a do produkcji zewnętrznej warstwy używa się miękkiego żelaza. Mocna i elegancka rękojeść noży Sakai Kikumori Kasumitogi produkowana jest z drewna magnolii oraz wykończona została skuwką z rogu bawołu.

Wyjątkowo piękne wykończenie noży z kolekcji Sakai Kikumori Kasumi-Togi to efekt zastosowania techniki Kasumi. Można to słowo przetłumaczyć jako „mglisty”, co oddaje charakter i niepowtarzalny wygląd każdego ostrza. „Mglista” powierzchnia pozostaje w kontraście do wypolerowanej krawędzi tnącej, potęgując estetyczną stronę tych noży kuchennych. Stanowią one udany przykład połączeniu sztuki rzemiosła z wysoką jakością każdego noża, o którą dba producent Sakai Kikumori. Znajdują zastosowanie zarówno w profesjonalnych kuchniach sushi masterów, jak i w rękach wszystkich entuzjastów gotowania, potraw japońskich i przede wszystkim sushi. Noże Sakai Kikumori Kasumi-Togi wymagają odpowiedniej pielęgnacji (umycia i wysuszenia po każdym użyciu), ponieważ nie są nierdzewne.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Sakai Kikumori Kasumitogi Deba 165 mm

Sakai Kikumori Kasumitogi Deba 165 mm

  • Typ: Deba
  • Długość ostrza: 165 mm
  • Rękojeść: magnolia, skuwka z bawolego rogu
  • Stal: rdzeń Yasuki White–2 Steel
  • HRC: 62-63
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Napisz opinię

5 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 3% rabatu na pierwsze zakupy.