Sakai Kikumori Nihonko Gyuto 270 mm jest uniwersalnym nożem szefa kuchni o dużym rozmiarze i nie mniejszej wytrzymałości. Posiada nitowaną rękojeść i nadaje się do użytku przy wszystkich kuchennych zadaniach.

Nihonko jest najlepiej sprzedającą się serią noży kuchennych od Sakai Kikumori. Popularne wyroby tego producenta przeznaczone są dla profesjonalistów oraz pasjonatów gotowania – wszystkich osób, którym zależy na niebywale funkcjonalnych nożach kuchennych, które przez bardzo długi czas utrzymują swoją ostrość. Noże Sakai Kikumori Nihonko powstają z węglowej japońskiej stali o 0,95% zawartości węgla, która poddana procesowi hartowania uzyskuje wysoką twardość rzędu 63 HRC. Szczególny sposób produkcji ostrzy, z wykorzystaniem techniki mono-steel sprawia, że każde z nich powstaje tylko z jednego fragmentu stali. Noże kuchenne z serii Nihonko dają się łatwo naostrzyć i długo zachowują ostrość. Posiadają ergonomiczną rękojeść, która wykonana jest z wytrzymałego drewna pakka. Po każdym użyciu noża Sakai Kikumori Nihonko zaleca się jego umycie oraz osuszenie (jest to ważne ze względu na fakt, że noże te nie są nierdzewne).

Jednym z najlepszych producentów japońskich noży kuchennych jest z pewnością Sakai Kikumori. Szeroka oferta doskonałych noży do profesjonalnego użytku cieszy się zasłużoną popularnością. Ich wyjątkowość wynika z wieloletniej tradycji rzemieślniczej – firma powstała w 1926 roku, już wtedy czerpiąc z 600-letniej tradycji wyrobu noży w Sakai. Dzięki udanej współpracy ze zdolnymi kowalami i ostrzycielami, do wyboru mamy całą gamę tradycyjnych noży kuchennych w japońskim stylu oraz nowoczesnych noży w zachodnim stylu.

  • Typ: Gyuto, Nóż szefa kuchni
  • Długość ostrza: 270 mm
  • Rękojeść: drewno pakka, stalowy bolster
  • Stal: SK Carbon Steel
  • HRC: 63+/-1
  • Typ ostrzenia: dwustronne
  • Waga: 249 gramy

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
PłatnośćOpcje wysyłkiCena
Płatność przelewem lub Przelewy24Kureir DPD15 zł
Płatność przelewem lub Przelewy24 - zamówienie powyżej 500złPaczkomaty0 zł
Płatność przelewem lub Przelewy24 - zamówienie poniżej 500złPaczkomaty9,99 zł
Płatność za pobraniemKurier DPD25 zł
Płatność za pobraniemPaczkomaty17 zł

 

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Sakai Kikumori Nihonko Gyuto 270 mm”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Ostatnio oglądane

  • Recently Viewed Products is a function which helps you keep track of your recent viewing history.
    Kup teraz