• +48 794 113 882

Sakai Kikumori Nihonko Petty 120 mm

N-112

242,10 zł

-10%

269,00 zł z vat

This product is no longer in stock

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Paczkomaty przedpłata Paczkomaty przedpłata Za darmo!
Paczkomaty pobranie Paczkomaty pobranie 17,00 zł
Kurier DPD przedpłata Kurier DPD przedpłata 15,00 zł
Kurier DPD pobranie Kurier DPD pobranie 25,00 zł

  • Typ: Petty, Nóż uniwersalny
  • Długość ostrza: 120 mm
  • Rękojeść: drewno pakka, stalowy bolster
  • Stal: SK Carbon Steel
  • HRC: 63+/-1
  • Typ ostrzenia: dwustronne
  • Waga: 73 gramy

Mały poręczny nóż kuchenny Sakai Kikumori Nihonko Petty 120 mm nadaje się do wykonywania precyzyjnych prac kuchennych. Stanowi mniejszą wersję podstawowego noża szefa kuchni, więc jest niezbędnym elementem wyposażenia każdego entuzjasty gotowania. Doskonale sprawdza się przy obieraniu oraz krojeniu mniejszych kawałków warzyw i mięsa.

Nihonko jest najpopularniejszą serią noży kuchennych spod marki Sakai Kikumori. Ostrza tych znakomitych noży powstają tylko z jednego fragmentu stali dzięki technice mono-steel. Produkowane są z doskonałej japońskiej stali węglowej, której zawartość węgla wynosi 0,95%. Jednym z etapów produkcji jest hartowanie, w trakcie którego twardość ostrzy dochodzi aż do 63 HRC. Ważną zaletą noży z serii Nihonko jest łatwość ostrzenia, a także fakt, że bardzo długo utrzymują ostrość. Sakai Kikumori poleca swoje wyroby profesjonalnym szefom kuchni oraz domowym kucharzom, którzy oczekują długo trzymanej ostrości i funkcjonalności od używanych noży. Wytrzymała i wygodna rękojeść o ergonomicznym kształcie produkowana jest z drewna pakka. Noże Sakai Kikumori Nihonko nie pochodzą z grupy nierdzewnych, więc po każdym użyciu należy je umyć i dobrze osuszyć.

Lider wśród wytwórców japońskich noży kuchennych, czyli firma Sakai Kikumori spełnia nawet największe oczekiwania profesjonalnych użytkowników. Noże kuchenne tej marki mają świetne parametry oraz cechy, które zawdzięczają inspiracji wielowiekową tradycją rzemieślniczą – już od 600 lat Sakai uznawane jest za główne centrum wytwórstwa japońskich noży. Firma została założona w 1926 roku i aktualnie współpracuje z czołowymi kowalami oraz ostrzycielami, którzy mają wpływ na powstawanie tak znakomitych noży – w tradycyjnym stylu japońskim oraz w nowoczesnym stylu zachodnim. W 2011 roku Sakai Kikumori otrzymał prestiżowy certyfikat „SAKAI WAZASHU” (nr certyfikatu 0075), który nadawany jest przez Izbę Handlowo-Przemysłową Sakai, wyróżniającą w ten sposób najlepsze firmy. Ich popularność sięga nie tylko samej Japonii, ale także całego świata.
Rodzaje nożyNóż do obierania, Nóż do wykrawania
Materiał ostrzaStal węglowa

Mały poręczny nóż kuchenny Sakai Kikumori Nihonko Petty 120 mm nadaje się do wykonywania precyzyjnych prac kuchennych. Stanowi mniejszą wersję podstawowego noża szefa kuchni, więc jest niezbędnym elementem wyposażenia każdego entuzjasty gotowania. Doskonale sprawdza się przy obieraniu oraz krojeniu mniejszych kawałków warzyw i mięsa.

Nihonko jest najpopularniejszą serią noży kuchennych spod marki Sakai Kikumori. Ostrza tych znakomitych noży powstają tylko z jednego fragmentu stali dzięki technice mono-steel. Produkowane są z doskonałej japońskiej stali węglowej, której zawartość węgla wynosi 0,95%. Jednym z etapów produkcji jest hartowanie, w trakcie którego twardość ostrzy dochodzi aż do 63 HRC. Ważną zaletą noży z serii Nihonko jest łatwość ostrzenia, a także fakt, że bardzo długo utrzymują ostrość. Sakai Kikumori poleca swoje wyroby profesjonalnym szefom kuchni oraz domowym kucharzom, którzy oczekują długo trzymanej ostrości i funkcjonalności od używanych noży. Wytrzymała i wygodna rękojeść o ergonomicznym kształcie produkowana jest z drewna pakka. Noże Sakai Kikumori Nihonko nie pochodzą z grupy nierdzewnych, więc po każdym użyciu należy je umyć i dobrze osuszyć.

Lider wśród wytwórców japońskich noży kuchennych, czyli firma Sakai Kikumori spełnia nawet największe oczekiwania profesjonalnych użytkowników. Noże kuchenne tej marki mają świetne parametry oraz cechy, które zawdzięczają inspiracji wielowiekową tradycją rzemieślniczą – już od 600 lat Sakai uznawane jest za główne centrum wytwórstwa japońskich noży. Firma została założona w 1926 roku i aktualnie współpracuje z czołowymi kowalami oraz ostrzycielami, którzy mają wpływ na powstawanie tak znakomitych noży – w tradycyjnym stylu japońskim oraz w nowoczesnym stylu zachodnim. W 2011 roku Sakai Kikumori otrzymał prestiżowy certyfikat „SAKAI WAZASHU” (nr certyfikatu 0075), który nadawany jest przez Izbę Handlowo-Przemysłową Sakai, wyróżniającą w ten sposób najlepsze firmy. Ich popularność sięga nie tylko samej Japonii, ale także całego świata.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Sakai Kikumori Nihonko Petty 120 mm

Sakai Kikumori Nihonko Petty 120 mm

  • Typ: Petty, Nóż uniwersalny
  • Długość ostrza: 120 mm
  • Rękojeść: drewno pakka, stalowy bolster
  • Stal: SK Carbon Steel
  • HRC: 63+/-1
  • Typ ostrzenia: dwustronne
  • Waga: 73 gramy

Napisz opinię

7 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 3% rabatu na pierwsze zakupy.