- en
- pl
Koszyk 0 Produkt Produkty for (pusty)
Brak produktów
Darmowa Wysyłka
0,00 zł Razem
Produkt dodany poprawnie do Twojego koszyka
Ilość
Razem
Sakai Kikumori Nihonko Petty 120 mm
N-112
- Typ: Petty, Nóż uniwersalny
- Długość ostrza: 120 mm
- Rękojeść: drewno pakka, stalowy bolster
- Stal: SK Carbon Steel
- HRC: 63+/-1
- Typ ostrzenia: dwustronne
- Waga: 73 gramy
Mały poręczny nóż kuchenny Sakai Kikumori Nihonko Petty 120 mm nadaje się do wykonywania precyzyjnych prac kuchennych. Stanowi mniejszą wersję podstawowego noża szefa kuchni, więc jest niezbędnym elementem wyposażenia każdego entuzjasty gotowania. Doskonale sprawdza się przy obieraniu oraz krojeniu mniejszych kawałków warzyw i mięsa.
Nihonko jest najpopularniejszą serią noży kuchennych spod marki Sakai Kikumori. Ostrza tych znakomitych noży powstają tylko z jednego fragmentu stali dzięki technice mono-steel. Produkowane są z doskonałej japońskiej stali węglowej, której zawartość węgla wynosi 0,95%. Jednym z etapów produkcji jest hartowanie, w trakcie którego twardość ostrzy dochodzi aż do 63 HRC. Ważną zaletą noży z serii Nihonko jest łatwość ostrzenia, a także fakt, że bardzo długo utrzymują ostrość. Sakai Kikumori poleca swoje wyroby profesjonalnym szefom kuchni oraz domowym kucharzom, którzy oczekują długo trzymanej ostrości i funkcjonalności od używanych noży. Wytrzymała i wygodna rękojeść o ergonomicznym kształcie produkowana jest z drewna pakka. Noże Sakai Kikumori Nihonko nie pochodzą z grupy nierdzewnych, więc po każdym użyciu należy je umyć i dobrze osuszyć.
Lider wśród wytwórców japońskich noży kuchennych, czyli firma Sakai Kikumori spełnia nawet największe oczekiwania profesjonalnych użytkowników. Noże kuchenne tej marki mają świetne parametry oraz cechy, które zawdzięczają inspiracji wielowiekową tradycją rzemieślniczą – już od 600 lat Sakai uznawane jest za główne centrum wytwórstwa japońskich noży. Firma została założona w 1926 roku i aktualnie współpracuje z czołowymi kowalami oraz ostrzycielami, którzy mają wpływ na powstawanie tak znakomitych noży – w tradycyjnym stylu japońskim oraz w nowoczesnym stylu zachodnim. W 2011 roku Sakai Kikumori otrzymał prestiżowy certyfikat „SAKAI WAZASHU” (nr certyfikatu 0075), który nadawany jest przez Izbę Handlowo-Przemysłową Sakai, wyróżniającą w ten sposób najlepsze firmy. Ich popularność sięga nie tylko samej Japonii, ale także całego świata.
Rodzaje noży | Nóż do obierania, Nóż do wykrawania |
Materiał ostrza | Stal węglowa |
Mały poręczny nóż kuchenny Sakai Kikumori Nihonko Petty 120 mm nadaje się do wykonywania precyzyjnych prac kuchennych. Stanowi mniejszą wersję podstawowego noża szefa kuchni, więc jest niezbędnym elementem wyposażenia każdego entuzjasty gotowania. Doskonale sprawdza się przy obieraniu oraz krojeniu mniejszych kawałków warzyw i mięsa.
Nihonko jest najpopularniejszą serią noży kuchennych spod marki Sakai Kikumori. Ostrza tych znakomitych noży powstają tylko z jednego fragmentu stali dzięki technice mono-steel. Produkowane są z doskonałej japońskiej stali węglowej, której zawartość węgla wynosi 0,95%. Jednym z etapów produkcji jest hartowanie, w trakcie którego twardość ostrzy dochodzi aż do 63 HRC. Ważną zaletą noży z serii Nihonko jest łatwość ostrzenia, a także fakt, że bardzo długo utrzymują ostrość. Sakai Kikumori poleca swoje wyroby profesjonalnym szefom kuchni oraz domowym kucharzom, którzy oczekują długo trzymanej ostrości i funkcjonalności od używanych noży. Wytrzymała i wygodna rękojeść o ergonomicznym kształcie produkowana jest z drewna pakka. Noże Sakai Kikumori Nihonko nie pochodzą z grupy nierdzewnych, więc po każdym użyciu należy je umyć i dobrze osuszyć.
Lider wśród wytwórców japońskich noży kuchennych, czyli firma Sakai Kikumori spełnia nawet największe oczekiwania profesjonalnych użytkowników. Noże kuchenne tej marki mają świetne parametry oraz cechy, które zawdzięczają inspiracji wielowiekową tradycją rzemieślniczą – już od 600 lat Sakai uznawane jest za główne centrum wytwórstwa japońskich noży. Firma została założona w 1926 roku i aktualnie współpracuje z czołowymi kowalami oraz ostrzycielami, którzy mają wpływ na powstawanie tak znakomitych noży – w tradycyjnym stylu japońskim oraz w nowoczesnym stylu zachodnim. W 2011 roku Sakai Kikumori otrzymał prestiżowy certyfikat „SAKAI WAZASHU” (nr certyfikatu 0075), który nadawany jest przez Izbę Handlowo-Przemysłową Sakai, wyróżniającą w ten sposób najlepsze firmy. Ich popularność sięga nie tylko samej Japonii, ale także całego świata.
No customer comments for the moment.
7 inne produkty w tej kategorii:
Sakai Kikumori Nihonko Gyuto 180 mm
368,10 zł409,00 zł -10%Sakai Kikumori Nihonko Gyuto 210 mm
413,10 zł459,00 zł -10%Sakai Kikumori Nihonko Gyuto 240 mm
494,10 zł549,00 zł -10%Sakai Kikumori Nihonko Gyuto 270 mm
611,10 zł679,00 zł -10%Sakai Kikumori Nihonko Sujihiki 240 mm
494,10 zł549,00 zł -10%Sakai Kikumori Nihonko Honesuki – Kaku 150 mm
422,10 zł469,00 zł -10%Sakai Kikumori Nihonko Tasak 180 mm
703,20 zł879,00 zł -20%