• +48 794 113 882

Sakai Kikumori Nihonko Honesuki – Kaku 150 mm

N-300

422,10 zł

-10%

469,00 zł z vat

Dostępny

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Paczkomaty przedpłata Paczkomaty przedpłata Za darmo!
Paczkomaty pobranie Paczkomaty pobranie 17,00 zł
Kurier DPD przedpłata Kurier DPD przedpłata 15,00 zł
Kurier DPD pobranie Kurier DPD pobranie 25,00 zł

  • Typ: Honesuki-Kaku, Nóż do trybowania
  • Długość ostrza: 150 mm
  • Rękojeść: drewno pakka, stalowy bolster
  • Stal: SK Carbon Steel
  • HRC: 63+/-1
  • Typ ostrzenia: dwustronne
  • Waga: 161 gramy

Japoński nóż do trybowania Sakai Kikumori Nihonko Honesuki – Kaku ma mocne ostrze o długości 150 mm. Dzięki swoim niewielkim rozmiarom oraz specjalnie wyprofilowanej końcówce doskonale sprawdza się podczas trybowania drobiu.

Najlepiej sprzedająca się seria noży kuchennych producenta Sakai Kikumori – Nihonko – polecana jest wszystkim szefom kuchni, a ponadto osobom, które w czasie gotowania wymagają praktycznych noży, które długo utrzymują ostrość. Każde ostrze produkuje się z jednego kawałka stali (mono-steel) z węglowej japońskiej stali i hartuje do poziomu 63 HRC. Zawartość węgla w stali to 0,95%. Są one łatwe w ostrzeniu i bardzo funkcjonalne. Noże z linii Sakai Kikumori Nihonko posiadają ergonomiczną rękojeść z drewna pakka, która jest wytrzymała i estetycznie wygląda. Po zakończonym działaniu w kuchni z tymi nożami trzeba pamiętać o ich umyciu oraz wysuszeniu (nie są nierdzewne).

Czołowy wytwórca noży w Japonii – firma Sakai Kikumori powstała w 1926 roku. Oferuje doskonałe narzędzia do pracy, które przydają się profesjonalnym szefom kuchni i domowym kucharzom. Przedsiębiorstwo bazuje na wspaniałej, 600-letniej tradycji wykuwania noży w Sakai, które znane jest jako główne centrum rzemiosła japońskiego w tym zakresie. Współpracując z wybitnymi kowalami, a także ostrzycielami Sakai Kikumori oferuje szeroki przekrój noży tradycyjnych, utrzymanych w japońskim stylu, a także nowoczesnych skonstruowanych według stylu zachodniego.
Rodzaje nożyNóż do wykrawania
Materiał ostrzaStal węglowa

Japoński nóż do trybowania Sakai Kikumori Nihonko Honesuki – Kaku ma mocne ostrze o długości 150 mm. Dzięki swoim niewielkim rozmiarom oraz specjalnie wyprofilowanej końcówce doskonale sprawdza się podczas trybowania drobiu.

Najlepiej sprzedająca się seria noży kuchennych producenta Sakai Kikumori – Nihonko – polecana jest wszystkim szefom kuchni, a ponadto osobom, które w czasie gotowania wymagają praktycznych noży, które długo utrzymują ostrość. Każde ostrze produkuje się z jednego kawałka stali (mono-steel) z węglowej japońskiej stali i hartuje do poziomu 63 HRC. Zawartość węgla w stali to 0,95%. Są one łatwe w ostrzeniu i bardzo funkcjonalne. Noże z linii Sakai Kikumori Nihonko posiadają ergonomiczną rękojeść z drewna pakka, która jest wytrzymała i estetycznie wygląda. Po zakończonym działaniu w kuchni z tymi nożami trzeba pamiętać o ich umyciu oraz wysuszeniu (nie są nierdzewne).

Czołowy wytwórca noży w Japonii – firma Sakai Kikumori powstała w 1926 roku. Oferuje doskonałe narzędzia do pracy, które przydają się profesjonalnym szefom kuchni i domowym kucharzom. Przedsiębiorstwo bazuje na wspaniałej, 600-letniej tradycji wykuwania noży w Sakai, które znane jest jako główne centrum rzemiosła japońskiego w tym zakresie. Współpracując z wybitnymi kowalami, a także ostrzycielami Sakai Kikumori oferuje szeroki przekrój noży tradycyjnych, utrzymanych w japońskim stylu, a także nowoczesnych skonstruowanych według stylu zachodniego.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Sakai Kikumori Nihonko Honesuki – Kaku 150 mm

Sakai Kikumori Nihonko Honesuki – Kaku 150 mm

  • Typ: Honesuki-Kaku, Nóż do trybowania
  • Długość ostrza: 150 mm
  • Rękojeść: drewno pakka, stalowy bolster
  • Stal: SK Carbon Steel
  • HRC: 63+/-1
  • Typ ostrzenia: dwustronne
  • Waga: 161 gramy

Napisz opinię

7 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 3% rabatu na pierwsze zakupy.