- en
- pl
Koszyk 0 Produkt Produkty for (pusty)
Brak produktów
Darmowa Wysyłka
0,00 zł Razem
Produkt dodany poprawnie do Twojego koszyka
Ilość
Razem
Sakai Kikumori Nihonko Tasak 180 mm
N-818
- Typ: Tasak, Cleaver
- Długość ostrza: 180 mm
- Rękojeść: drewno pakka, stalowy bolster
- Stal: SK Carbon Steel
- HRC: 63+/-1
- Typ ostrzenia: dwustronne
- Waga: 300 gramy
Tasak Sakai Kikumori Nihonko o długości 180 mm świetnie nadaje się do wykonywania najcięższych kuchennych prac, takich jak rąbanie oraz szatkowanie mięsa i chrząstek, jak i do rozłupywania twardych warzyw np. dyni.
Jedna z najpopularniejszych i najlepiej sprzedających się serii noży kuchennych Sakai Kikumori Nihonko zawiera noże o ostrzach z jednego kawałka stali (wytwarzane są one w tzw. technice mono-steel). Powstają one z japońskiej węglowej stali, w której znajduje się 0,95% węgla. Podczas produkcji ostrza poddawane są hartowaniu, dzięki któremu nabierają twardości rzędu 63 HRC. Łatwość ostrzenia oraz fakt długiego utrzymywania ostrości to jedne z największych zalet noży kuchennych z serii Sakai Kikumori Nihonko. Śmiało można polecić je wszystkim profesjonalistom, a także tym osobom, które w kuchennej pracy cenią funkcjonalność i wygodę, oraz wysoką jakość narzędzi. Noże Nihonko mają estetyczną rękojeść z drewna pakka. Jest ona wytrzymała i ma wygodny, ergonomiczny kształt. Po każdym działaniu z wykorzystaniem noża kuchennego Sakai Kikumori Nihonko należy go umyć, a następnie osuszyć, ponieważ ostrze wykonane jest ze stali niebędącej nierdzewną.
Wiodący wytwórca profesjonalnych noży kuchennych w Japonii, czyli firma Sakai Kikumori istnieje już od 1926 roku. Przez ten cały czas czerpie ona z rzemieślniczej tradycji wykuwania noży w Sakai sięgającej 600 lat wstecz. Szeroki wachlarz doskonałych noży, zarówno w tradycyjnym japońskim, jak i nowoczesnym zachodnim stylu zawdzięczamy pracy utalentowanych kowali oraz ostrzycieli, z którymi współpracuje Sakai Kikumori.
Rodzaje noży | Tasak |
Materiał ostrza | Stal węglowa |
Tasak Sakai Kikumori Nihonko o długości 180 mm świetnie nadaje się do wykonywania najcięższych kuchennych prac, takich jak rąbanie oraz szatkowanie mięsa i chrząstek, jak i do rozłupywania twardych warzyw np. dyni.
Jedna z najpopularniejszych i najlepiej sprzedających się serii noży kuchennych Sakai Kikumori Nihonko zawiera noże o ostrzach z jednego kawałka stali (wytwarzane są one w tzw. technice mono-steel). Powstają one z japońskiej węglowej stali, w której znajduje się 0,95% węgla. Podczas produkcji ostrza poddawane są hartowaniu, dzięki któremu nabierają twardości rzędu 63 HRC. Łatwość ostrzenia oraz fakt długiego utrzymywania ostrości to jedne z największych zalet noży kuchennych z serii Sakai Kikumori Nihonko. Śmiało można polecić je wszystkim profesjonalistom, a także tym osobom, które w kuchennej pracy cenią funkcjonalność i wygodę, oraz wysoką jakość narzędzi. Noże Nihonko mają estetyczną rękojeść z drewna pakka. Jest ona wytrzymała i ma wygodny, ergonomiczny kształt. Po każdym działaniu z wykorzystaniem noża kuchennego Sakai Kikumori Nihonko należy go umyć, a następnie osuszyć, ponieważ ostrze wykonane jest ze stali niebędącej nierdzewną.
Wiodący wytwórca profesjonalnych noży kuchennych w Japonii, czyli firma Sakai Kikumori istnieje już od 1926 roku. Przez ten cały czas czerpie ona z rzemieślniczej tradycji wykuwania noży w Sakai sięgającej 600 lat wstecz. Szeroki wachlarz doskonałych noży, zarówno w tradycyjnym japońskim, jak i nowoczesnym zachodnim stylu zawdzięczamy pracy utalentowanych kowali oraz ostrzycieli, z którymi współpracuje Sakai Kikumori.
No customer comments for the moment.
7 inne produkty w tej kategorii:
Sakai Kikumori Nihonko Gyuto 180 mm
409,00 złSakai Kikumori Nihonko Gyuto 210 mm
459,00 złSakai Kikumori Nihonko Gyuto 240 mm
549,00 złSakai Kikumori Nihonko Gyuto 270 mm
679,00 złSakai Kikumori Nihonko Sujihiki 240 mm
549,00 złSakai Kikumori Nihonko Petty 120 mm
269,00 zł