Sakai Kikumori Nihonko Gyuto 180 mm
Sakai Kikumori Nihonko Gyuto 180 mm
Sakai Kikumori Nihonko Gyuto 180 mm
Sakai Kikumori Nihonko Gyuto 180 mm
Sakai Kikumori Nihonko Gyuto 180 mm
Sakai Kikumori Nihonko Gyuto 180 mm
Sakai Kikumori Nihonko Gyuto 180 mm
Sakai Kikumori Nihonko Gyuto 180 mm
Sakai Kikumori Nihonko Gyuto 180 mm
Sakai Kikumori Nihonko Gyuto 180 mm

Sakai Kikumori Nihonko Gyuto 180 mm

N-018
dostępny - wysyłamy w 24h
409,00 zł
Brutto

sprawdź koszty wysyłki
 
  • Typ: Gyuto, Nóż szefa kuchni
  • Długość ostrza: 180 mm
  • Rękojeść: drewno pakka, stalowy bolster
  • Stal: SK Carbon Steel
  • HRC: 63+/-1
  • Typ ostrzenia: dwustronne
  • Waga: 139 gramy


Nóż szefa kuchni Sakai Kikumori Nihonko Gyuto ma ostrze długości 180 mm. Ten nóż szefa kuchni jest bardzo poręczny i ma uniwersalne zastosowanie – można go wykorzystać przy wszystkich kuchennych pracach. Nihonko Gyuto stanowi podstawowy nóż w wyposażeniu każdej kuchni.

Jedną z najpopularniejszych, a zarazem najlepiej sprzedających się serii noży kuchennych producenta Sakai Kikumori jest Nihonko. Każdy nóż produkowany jest z japońskiej stali węglowej, w której zawartość węgla wynosi 0,95%. W trakcie produkcji stal jest poddawana hartowaniu, w wyniku czego zyskuje twardość na poziomie 63 HRC. Warto nadmienić, że ostrza noży Nihonko powstają z jednego kawałka stali – tzw. mono-steel. Noże Nihonko dzięki zastosowane stali można z łatwością naostrzyć, a w dodatku długo zachowują one nadany im stopień ostrości. Rekomendowane są przede wszystkim profesjonalnym szefom kuchni, ale z powodzeniem odnajdują się także w domowych kuchniach. Przypadną do gustu wszystkim osobom, które wymagają od noża kuchennego funkcjonalności i doskonałych parametrów. Rękojeść noży produkowana jest z drewna pakka, ma ona ergonomiczny kształt, dzięki czemu zapewnia wygodę podczas pracy. Po zakończeniu pracy z nożami należy je umyć i osuszyć (stal, z której są wyprodukowane, nie jest nierdzewna).

Lider w wytwarzaniu noży kuchennych w Japonii, czyli firma Sakai Kikumori powstała w 1926 roku. Swoje wyroby rekomenduje przede wszystkim profesjonalnym użytkownikom. Wyjątkowe cechy noży kuchennych Sakai Kikumori wynikają z inspiracji wielowiekową tradycją rzemieślniczą – Sakai posiada 600-letnią historię, stanowiąc główne centrum wytwarzania tradycyjnych japońskich noży. Współpraca z kowalami oraz ostrzycielami najwyższej klasy owocuje produkcją najlepszych noży kuchennych do profesjonalnego użytku – zarówno japońskich noży w tradycyjnym stylu, jak i tych nowoczesnych w stylu zachodnim.

Typ noża
Gyuto - Nóż Szefa Kuchni
Rodzaj stali
Stal węglowa
Zakres cen
300-599 zł
Nowość

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
darmowy-ebook
Brak opinii

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Product added to wishlist

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies.