Sakai Kikumori Nihonko Gyuto 210 mm
Sakai Kikumori Nihonko Gyuto 210 mm
Sakai Kikumori Nihonko Gyuto 210 mm
Sakai Kikumori Nihonko Gyuto 210 mm
Sakai Kikumori Nihonko Gyuto 210 mm
  • Sale
  • -20,00 zł
Sakai Kikumori Nihonko Gyuto 210 mm
Sakai Kikumori Nihonko Gyuto 210 mm
Sakai Kikumori Nihonko Gyuto 210 mm
Sakai Kikumori Nihonko Gyuto 210 mm
Sakai Kikumori Nihonko Gyuto 210 mm

Sakai Kikumori Nihonko Gyuto 210 mm

N-021
dostępny - wysyłamy w 24h
449,00 zł 469,00 zł -20,00 zł
Brutto

sprawdź koszty wysyłki
 
  • Typ: Gyuto, Nóż szefa kuchni
  • Długość ostrza: 210 mm
  • Rękojeść: drewno pakka, stalowy bolster
  • Stal: SK Carbon Steel
  • HRC: 63+/-1
  • Typ ostrzenia: dwustronne
  • Waga: 159 gramy

Uniwersalny nóż szefa kuchni Sakai Kikumori Nihonko Gyuto o długości 210 mm nadaje się do wykonywania wszystkich zadań kuchennych. Ten poręczmy i praktyczny nóż stanowi podstawowy element wyposażenia, który warto mieć w swojej kuchni.

Nihonko jest najlepiej sprzedającą się serią noży kuchennych, które produkuje Sakai Kikumori. Popularne noże posiadają ostrza wykonane z jednego kawałka stali (dzięki zastosowaniu tzw. techniki mono-steel). Do ich produkcji używa się japońskiej węglowej stali, której zawartość węgla wynosi 0,95%. Ostrza charakteryzują się wyjątkową łatwością ostrzenia, a ponadto przez długi czas pozostają w znakomitym stanie, zachowując nadaną ostrość. Sakai Kikumori Nihonko to idealny wybór dla zawodowców, czyli szefów kuchni, jak i dla prywatnych użytkowników, którzy cenią świetne parametry i funkcjonalność noży kuchennych. Mają wytrzymałą rękojeść o ergonomicznym kształcie, która produkowana jest z drewna pakka. Po skończonej pracy należy odpowiednio zadbać o noże, tj. umyć je oraz osuszyć ze względu na fakt, że stal, z jakiej powstają ostrza, nie jest nierdzewna – właściwa pielęgnacja pozwala przedłużyć żywotność noży.

Jeden z czołowych wytwórców noży kuchennych w Japonii, czyli Sakai Kikumori, oferuje doskonałe noże kuchenne przydatne wszystkim profesjonalistom. Cechą wyróżniającą noże spod tej marki jest inspiracja 600-letnią tradycją rzemieślniczą – Sakai od wieków znane jest z produkcji japońskich noży. Sama firma została założona w 1926 roku, czerpiąc z tej wspaniałej historii. Dzięki współpracy z najlepszymi kowalami, a także ostrzycielami mamy do dyspozycji szeroką gamę znakomitych noży o profesjonalnym przeznaczeniu, zarówno w tradycyjnym japońskim stylu, jak i w nowoczesnym stylu zachodnim. Przedsiębiorstwo w 2011 roku uzyskało certyfikat „SAKAI WAZASHU” (numer certyfikatu 0075), który przyznaje Izba Handlowo-Przemysłowa Sakai najlepszym firmom, rozpoznawalnym nie tylko w Kraju Kwitnącej Wiśni, lecz również na całym świecie.
Typ noża
Gyuto - Nóż Szefa Kuchni
Rodzaj stali
Stal węglowa
Zakres cen
300-599 zł
Nowość

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
darmowy-ebook
Brak opinii

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Product added to wishlist

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies.