Nóż Sakai Kikumori Nihonko Gyuto 240 mm z nitowaną rękojeścią jest uniwersalnym i podstawowym narzędziem w każdej kuchni. Jako bardzo wytrzymały i praktyczny nóż szefa kuchni przeznaczony jest do wykonywania wszystkich kuchennych prac.

Nihonko jest najpopularniejszą i zarazem najlepiej się sprzedającą serią kuchennych noży od producenta Sakai Kikumori. Do wytwarzania ostrzy, hartowanych do poziomu 63 HRC, stosuje się znakomitą japońską stal węglową o zawartości węgla równej 0,95%. Ostrza noży Nihonko powstają z wykorzystaniem techniki mono-steel, a więc wykonane są tylko z jednego kawałka stali. Ich dodatkową zaletą jest fakt, że długo utrzymują nadaną im ostrość i do tego są bardzo łatwe w ostrzeniu. To znakomity wybór dla zawodowych szefów kuchni, a także amatorów gotowania, którym zależy na doskonałych nożach kuchennych, które są praktyczne i długo zachowują swoją ostrość. Noże Sakai Kikumori Nihonko posiadają ergonomiczną, wygodną rękojeść, która jest wytrzymała i elegancko się prezentuje. Do jej produkcji używa się znanego drewna pakka. Warto wspomnieć, że noże te wymagają szczególnej pielęgnacji, ponieważ ich ostrza nie są nierdzewne – po każdym zastosowaniu zaleca się ich umycie oraz wysuszenie.

Jeden z najlepszych wytwórców kuchennych noży w Japonii – założona w 1926 roku firma Sakai Kikumori – wyspecjalizowana jest w produkcji narzędzi, które przydają się w pracy profesjonalistów. Wyjątkowość tych noży kuchennych bierze się z inspiracji 600-letnią tradycją rzemieślniczą, ponieważ już od wielu wieków Sakai uchodzi za najważniejsze centrum japońskiego wytwórstwa noży. Firma, współpracując z najlepszymi ostrzycielami oraz kowalami jest w stanie zaoferować profesjonalną gamę noży kuchennych, począwszy od tych w japońskim tradycyjnym stylu, aż po nowoczesne noże w zachodnim stylu.

  • Typ: Gyuto, Nóż szefa kuchni
  • Długość ostrza: 240 mm
  • Rękojeść: drewno pakka, stalowy bolster
  • Stal: SK Carbon Steel
  • HRC: 63+/-1
  • Typ ostrzenia: dwustronne
  • Waga: 214 gramy

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
PłatnośćOpcje wysyłkiCena
Płatność przelewem lub Przelewy24Kureir DPD15 zł
Płatność przelewem lub Przelewy24 - zamówienie powyżej 500złPaczkomaty0 zł
Płatność przelewem lub Przelewy24 - zamówienie poniżej 500złPaczkomaty9,99 zł
Płatność za pobraniemKurier DPD25 zł
Płatność za pobraniemPaczkomaty17 zł

 

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Sakai Kikumori Nihonko Gyuto 240 mm”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Ostatnio oglądane

  • Recently Viewed Products is a function which helps you keep track of your recent viewing history.
    Kup teraz