Sakai Kikumori Nihonko Gyuto 240 mm
Sakai Kikumori Nihonko Gyuto 240 mm
Sakai Kikumori Nihonko Gyuto 240 mm
Sakai Kikumori Nihonko Gyuto 240 mm
Sakai Kikumori Nihonko Gyuto 240 mm
  • Sale
  • -20,00 zł
Sakai Kikumori Nihonko Gyuto 240 mm
Sakai Kikumori Nihonko Gyuto 240 mm
Sakai Kikumori Nihonko Gyuto 240 mm
Sakai Kikumori Nihonko Gyuto 240 mm
Sakai Kikumori Nihonko Gyuto 240 mm

Sakai Kikumori Nihonko Gyuto 240 mm

N-024
dostępny - wysyłamy w 24h
529,00 zł 549,00 zł -20,00 zł
Brutto

sprawdź koszty wysyłki
 
  • Typ: Gyuto, Nóż szefa kuchni
  • Długość ostrza: 240 mm
  • Rękojeść: drewno pakka, stalowy bolster
  • Stal: SK Carbon Steel
  • HRC: 63+/-1
  • Typ ostrzenia: dwustronne
  • Waga: 214 gramy

Nóż Sakai Kikumori Nihonko Gyuto 240 mm z nitowaną rękojeścią jest uniwersalnym i podstawowym narzędziem w każdej kuchni. Jako bardzo wytrzymały i praktyczny nóż szefa kuchni przeznaczony jest do wykonywania wszystkich kuchennych prac.

Nihonko jest najpopularniejszą i zarazem najlepiej się sprzedającą serią kuchennych noży od producenta Sakai Kikumori. Do wytwarzania ostrzy, hartowanych do poziomu 63 HRC, stosuje się znakomitą japońską stal węglową o zawartości węgla równej 0,95%. Ostrza noży Nihonko powstają z wykorzystaniem techniki mono-steel, a więc wykonane są tylko z jednego kawałka stali. Ich dodatkową zaletą jest fakt, że długo utrzymują nadaną im ostrość i do tego są bardzo łatwe w ostrzeniu. To znakomity wybór dla zawodowych szefów kuchni, a także amatorów gotowania, którym zależy na doskonałych nożach kuchennych, które są praktyczne i długo zachowują swoją ostrość. Noże Sakai Kikumori Nihonko posiadają ergonomiczną, wygodną rękojeść, która jest wytrzymała i elegancko się prezentuje. Do jej produkcji używa się znanego drewna pakka. Warto wspomnieć, że noże te wymagają szczególnej pielęgnacji, ponieważ ich ostrza nie są nierdzewne – po każdym zastosowaniu zaleca się ich umycie oraz wysuszenie.

Jeden z najlepszych wytwórców kuchennych noży w Japonii – założona w 1926 roku firma Sakai Kikumori – wyspecjalizowana jest w produkcji narzędzi, które przydają się w pracy profesjonalistów. Wyjątkowość tych noży kuchennych bierze się z inspiracji 600-letnią tradycją rzemieślniczą, ponieważ już od wielu wieków Sakai uchodzi za najważniejsze centrum japońskiego wytwórstwa noży. Firma, współpracując z najlepszymi ostrzycielami oraz kowalami jest w stanie zaoferować profesjonalną gamę noży kuchennych, począwszy od tych w japońskim tradycyjnym stylu, aż po nowoczesne noże w zachodnim stylu.
Typ noża
Gyuto - Nóż Szefa Kuchni
Rodzaj stali
Stal węglowa
Zakres cen
300-599 zł
Nowość

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
darmowy-ebook
Brak opinii

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Product added to wishlist

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies.