Sakai Kikumori Nihonko Gyuto 270 mm
Sakai Kikumori Nihonko Gyuto 270 mm
Sakai Kikumori Nihonko Gyuto 270 mm
Sakai Kikumori Nihonko Gyuto 270 mm
Sakai Kikumori Nihonko Gyuto 270 mm
Sakai Kikumori Nihonko Gyuto 270 mm
Sakai Kikumori Nihonko Gyuto 270 mm
Sakai Kikumori Nihonko Gyuto 270 mm
Sakai Kikumori Nihonko Gyuto 270 mm
Sakai Kikumori Nihonko Gyuto 270 mm

Sakai Kikumori Nihonko Gyuto 270 mm

N-027
dostępny - wysyłamy w 24h
679,00 zł
Brutto

sprawdź koszty wysyłki
 
  • Typ: Gyuto, Nóż szefa kuchni
  • Długość ostrza: 270 mm
  • Rękojeść: drewno pakka, stalowy bolster
  • Stal: SK Carbon Steel
  • HRC: 63+/-1
  • Typ ostrzenia: dwustronne
  • Waga: 249 gramy

Sakai Kikumori Nihonko Gyuto 270 mm jest uniwersalnym nożem szefa kuchni o dużym rozmiarze i nie mniejszej wytrzymałości. Posiada nitowaną rękojeść i nadaje się do użytku przy wszystkich kuchennych zadaniach.

Nihonko jest najlepiej sprzedającą się serią noży kuchennych od Sakai Kikumori. Popularne wyroby tego producenta przeznaczone są dla profesjonalistów oraz pasjonatów gotowania – wszystkich osób, którym zależy na niebywale funkcjonalnych nożach kuchennych, które przez bardzo długi czas utrzymują swoją ostrość. Noże Sakai Kikumori Nihonko powstają z węglowej japońskiej stali o 0,95% zawartości węgla, która poddana procesowi hartowania uzyskuje wysoką twardość rzędu 63 HRC. Szczególny sposób produkcji ostrzy, z wykorzystaniem techniki mono-steel sprawia, że każde z nich powstaje tylko z jednego fragmentu stali. Noże kuchenne z serii Nihonko dają się łatwo naostrzyć i długo zachowują ostrość. Posiadają ergonomiczną rękojeść, która wykonana jest z wytrzymałego drewna pakka. Po każdym użyciu noża Sakai Kikumori Nihonko zaleca się jego umycie oraz osuszenie (jest to ważne ze względu na fakt, że noże te nie są nierdzewne).

Jednym z najlepszych producentów japońskich noży kuchennych jest z pewnością Sakai Kikumori. Szeroka oferta doskonałych noży do profesjonalnego użytku cieszy się zasłużoną popularnością. Ich wyjątkowość wynika z wieloletniej tradycji rzemieślniczej – firma powstała w 1926 roku, już wtedy czerpiąc z 600-letniej tradycji wyrobu noży w Sakai. Dzięki udanej współpracy ze zdolnymi kowalami i ostrzycielami, do wyboru mamy całą gamę tradycyjnych noży kuchennych w japońskim stylu oraz nowoczesnych noży w zachodnim stylu.
Typ noża
Gyuto - Nóż Szefa Kuchni
Rodzaj stali
Stal węglowa
Zakres cen
600-999 zł
Nowość

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
darmowy-ebook
Brak opinii

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Product added to wishlist

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies.