Sakai Kikumori Kasumitogi Yanagiba 240 mm
Sakai Kikumori Kasumitogi Yanagiba 240 mm
Sakai Kikumori Kasumitogi Yanagiba 240 mm
Sakai Kikumori Kasumitogi Yanagiba 240 mm
Sakai Kikumori Kasumitogi Yanagiba 240 mm
  • Sale
  • -50,00 zł
Sakai Kikumori Kasumitogi Yanagiba 240 mm
Sakai Kikumori Kasumitogi Yanagiba 240 mm
Sakai Kikumori Kasumitogi Yanagiba 240 mm
Sakai Kikumori Kasumitogi Yanagiba 240 mm
Sakai Kikumori Kasumitogi Yanagiba 240 mm

Sakai Kikumori Kasumitogi Yanagiba 240 mm

SKKY-240
dostępny - wysyłamy w 24h
1 369,00 zł 1 419,00 zł -50,00 zł
Brutto

sprawdź koszty wysyłki
 
  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 240 mm
  • Rękojeść: magnolia, skuwka z bawolego rogu
  • Stal: rdzeń Yasuki White–2 Steel
  • HRC: 62-63
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Sakai Kikumori Kasumitogi Yanagiba ma długość 240 mm i jest tradycyjnym nożem japońskim używanym przez profesjonalnych mistrzów sushi. Posiada wąskie i długie ostrze, dzięki któremu można poradzić sobie z precyzyjnym plastrowaniem ryb, jak i mięsa. Przydaje się zawsze przy pracy związanej z przygotowywaniem sushi i sashimi. Obok Deby i Usuby stanowi jeden z trzech podstawowych noży w japońskiej kuchni.

Linia znakomitych noży kuchennych Sakai Kikumori Kasumitogi składa się z ręcznie robionych i wykańczanych przez wybitnych rzemieślników noży o dwuwarstwowych ostrzach. Ich rdzeń produkuje się ze stali węglowej, która nazywa się Yasuki White – 2 Steel, a zewnętrzną warstwę tworzy miękkie żelazo. W wyniku przeprowadzonego hartowania twardość ostrzy Sakai Kikumori Kasumitogi dochodzi do 62-63 HRC. Zaletą o sporym znaczeniu jest także to, że noże te przez wyjątkowo długi czas zachowują nadaną ostrość. Specjalna rękojeść, która ma kształt litery D, wytwarzana jest z pięknego magnoliowego drewna i dodatkowo zdobi ją skuwka z bawolego rogu.

Efekt „mglistego” wykończenia warstwy żelaza to zasługa zastosowania techniki Kasumi (którą można przetłumaczyć jako „mglisty”). W ciekawy sposób kontrastuje ono z wypolerowaną krawędzią tnącą noża. To doskonałe połączenie pięknej sztuki rzemiosła z wysoką funkcjonalnością i jakością. Noże te z powodzeniem sprawdzają się w rękach mistrzów sushi, jak i w domowych kuchniach miłośników gotowania i potraw japońskich. Noże z serii Sakai Kikumori Kasumi-Togi dla zachowania swoich znakomitych walorów wymagają regularnej pielęgnacji, ponieważ nie należą do nierdzewnych.
Rodzaj stali
Stal węglowa
Zakres cen
1000 i więcej
Nowość

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
darmowy-ebook
Brak opinii

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Product added to wishlist

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies.