Sakai Kikumori Kasumitogi Yanagiba 270 mm
Sakai Kikumori Kasumitogi Yanagiba 270 mm
Sakai Kikumori Kasumitogi Yanagiba 270 mm
Sakai Kikumori Kasumitogi Yanagiba 270 mm
Sakai Kikumori Kasumitogi Yanagiba 270 mm
  • Sale
  • -50,00 zł
Sakai Kikumori Kasumitogi Yanagiba 270 mm
Sakai Kikumori Kasumitogi Yanagiba 270 mm
Sakai Kikumori Kasumitogi Yanagiba 270 mm
Sakai Kikumori Kasumitogi Yanagiba 270 mm
Sakai Kikumori Kasumitogi Yanagiba 270 mm

Sakai Kikumori Kasumitogi Yanagiba 270 mm

SKKY-270
dostępny - wysyłamy w 24h
1 579,00 zł 1 629,00 zł -50,00 zł
Brutto

sprawdź koszty wysyłki
 
  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 270 mm
  • Rękojeść: magnolia, skuwka z bawolego rogu
  • Stal: rdzeń Yasuki White–2 Steel
  • HRC: 62-63
  • Typ ostrzenia: jednostronne


Sakai Kikumori Kasumitogi Yanagiba z ostrzem długości 270 mm jest tradycyjnym nożem japońskim wykorzystywanym w kuchni japońskiej przez sushi masterów. Jego długie, a przy tym wąskie ostrze umożliwia bardzo precyzyjną pracę przy plastrowaniu ryb, jak i mięsa. Nadaje się do przygotowywania sashimi oraz sushi. Razem z Usubą i Debą tworzy niezastąpione trio tradycyjnych noży w japońskim stylu.

Polecana kolekcja kuchennych noży Sakai Kikumori Kasumitogi jest produkowana i wykańczana w sposób ręczny przez znakomitych i doświadczonych rzemieślników. Ostrza tych noży składają się z dwóch warstw – pierwszą stanowi rdzeń ze stali węglowej Yasuki White (2 Steel), a drugą warstwa zewnętrzna wykonana z miękkiego żelaza. Ostrza są bardzo twarde, ponieważ w procesie hartowania uzyskują aż 62-63 HRC. W dodatku bardzo długo utrzymują nadaną ostrość, więc sprawdzą się nawet przy intensywnej eksploatacji w restauracji. Wygodna w trzymaniu rękojeść w charakterystycznym kształcie litery D powstaje z eleganckiego drewna magnolii. Ozdabia ją skuwka z bawolego rogu.

Estetyczne ostrze zawdzięcza swoje wykończenie metodzie Kasumi, którą można przetłumaczyć jako „mglisty” – doskonale oddaje to uzyskany efekt, który kontrastuje z wypolerowaną krawędzią tnącą. To najlepszy przykład połączenia piękna i sztuki rzemiosła z funkcjonalnością oraz jakością noży kuchennych. Doskonała seria Sakai Kikumori Kasumi-Togi polecana jest szczególnie profesjonalnym sushi masterom, jak również amatorom gotowania i kuchni japońskiej, zwłaszcza przepadającym za sushi. Po każdym użyciu zaleca się umycie i osuszenie noża, ponieważ stal, z jakiej jest wykony, nie jest z gatunku nierdzewnych.

Rodzaj stali
Stal węglowa
Zakres cen
1000 i więcej
Nowość

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
darmowy-ebook
Brak opinii

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Product added to wishlist

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies.