Sakai Kikumori Kasumitogi Deba 165 mm
Sakai Kikumori Kasumitogi Deba 165 mm
Sakai Kikumori Kasumitogi Deba 165 mm
Sakai Kikumori Kasumitogi Deba 165 mm
Sakai Kikumori Kasumitogi Deba 165 mm
Sakai Kikumori Kasumitogi Deba 165 mm
Sakai Kikumori Kasumitogi Deba 165 mm
Sakai Kikumori Kasumitogi Deba 165 mm

Sakai Kikumori Kasumitogi Deba 165 mm

SKKD-165
dostępny - wysyłamy w 24h
1 539,00 zł
Brutto

sprawdź koszty wysyłki
 
  • Typ: Deba
  • Długość ostrza: 165 mm
  • Rękojeść: magnolia, skuwka z bawolego rogu
  • Stal: rdzeń Yasuki White–2 Steel
  • HRC: 62-63
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Mocny oraz ciężki nóż do trudnych kuchennych prac – Sakai Kikumori Kasumitogi Deba ma ostrze o długości 165 mm. Przydaje się szczególnie do filetowania oraz obcinania ogonów i łbów ryb. Razem z Yanagibą i Usubą wchodzi w skład niezbędnego trio noży kuchennych w japońskim stylu.

Polecane noże kuchenne z serii Sakai Kikumori Kasumitogi cechują się ręcznym wykuwaniem i wykończeniem, za które odpowiadają doskonali rzemieślnicy z Sakai Kikumori. Ich dwuwarstwowe ostrza poddawane są hartowaniu, dzięki czemu nabierają twardości w granicach 62-63 HRC. Rdzeń wykonany jest ze stali węglowej Yasuki White – 2 Steel, a do produkcji zewnętrznej warstwy używa się miękkiego żelaza. Mocna i elegancka rękojeść noży Sakai Kikumori Kasumitogi produkowana jest z drewna magnolii oraz wykończona została skuwką z rogu bawołu.

Wyjątkowo piękne wykończenie noży z kolekcji Sakai Kikumori Kasumi-Togi to efekt zastosowania techniki Kasumi. Można to słowo przetłumaczyć jako „mglisty”, co oddaje charakter i niepowtarzalny wygląd każdego ostrza. „Mglista” powierzchnia pozostaje w kontraście do wypolerowanej krawędzi tnącej, potęgując estetyczną stronę tych noży kuchennych. Stanowią one udany przykład połączeniu sztuki rzemiosła z wysoką jakością każdego noża, o którą dba producent Sakai Kikumori. Znajdują zastosowanie zarówno w profesjonalnych kuchniach sushi masterów, jak i w rękach wszystkich entuzjastów gotowania, potraw japońskich i przede wszystkim sushi. Noże Sakai Kikumori Kasumi-Togi wymagają odpowiedniej pielęgnacji (umycia i wysuszenia po każdym użyciu), ponieważ nie są nierdzewne.
Rodzaj stali
Stal węglowa
Zakres cen
1000 i więcej
Nowość

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
darmowy-ebook
Brak opinii

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Product added to wishlist

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies.