Mocny oraz ciężki nóż do trudnych kuchennych prac – Sakai Kikumori Kasumitogi Deba ma ostrze o długości 165 mm. Przydaje się szczególnie do filetowania oraz obcinania ogonów i łbów ryb. Razem z Yanagibą i Usubą wchodzi w skład niezbędnego trio noży kuchennych w japońskim stylu.

Polecane noże kuchenne z serii Sakai Kikumori Kasumitogi cechują się ręcznym wykuwaniem i wykończeniem, za które odpowiadają doskonali rzemieślnicy z Sakai Kikumori. Ich dwuwarstwowe ostrza poddawane są hartowaniu, dzięki czemu nabierają twardości w granicach 62-63 HRC. Rdzeń wykonany jest ze stali węglowej Yasuki White – 2 Steel, a do produkcji zewnętrznej warstwy używa się miękkiego żelaza. Mocna i elegancka rękojeść noży Sakai Kikumori Kasumitogi produkowana jest z drewna magnolii oraz wykończona została skuwką z rogu bawołu.

Wyjątkowo piękne wykończenie noży z kolekcji Sakai Kikumori Kasumi-Togi to efekt zastosowania techniki Kasumi. Można to słowo przetłumaczyć jako „mglisty”, co oddaje charakter i niepowtarzalny wygląd każdego ostrza. „Mglista” powierzchnia pozostaje w kontraście do wypolerowanej krawędzi tnącej, potęgując estetyczną stronę tych noży kuchennych. Stanowią one udany przykład połączeniu sztuki rzemiosła z wysoką jakością każdego noża, o którą dba producent Sakai Kikumori. Znajdują zastosowanie zarówno w profesjonalnych kuchniach sushi masterów, jak i w rękach wszystkich entuzjastów gotowania, potraw japońskich i przede wszystkim sushi. Noże Sakai Kikumori Kasumi-Togi wymagają odpowiedniej pielęgnacji (umycia i wysuszenia po każdym użyciu), ponieważ nie są nierdzewne.

  • Typ: Deba
  • Długość ostrza: 165 mm
  • Rękojeść: magnolia, skuwka z bawolego rogu
  • Stal: rdzeń Yasuki White–2 Steel
  • HRC: 62-63
  • Typ ostrzenia: jednostronne

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
PłatnośćOpcje wysyłkiCena
Płatność przelewem lub Przelewy24Kureir DPD15 zł
Płatność przelewem lub Przelewy24 - zamówienie powyżej 500złPaczkomaty0 zł
Płatność przelewem lub Przelewy24 - zamówienie poniżej 500złPaczkomaty9,99 zł
Płatność za pobraniemKurier DPD25 zł
Płatność za pobraniemPaczkomaty17 zł

 

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Sakai Kikumori Kasumitogi Deba 165 mm”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Ostatnio oglądane

  • Recently Viewed Products is a function which helps you keep track of your recent viewing history.
    Kup teraz