Sakai Kikumori Gokujyo Sujihiki posiada ostrze długości 240 mm i przeznaczony jest przede wszystkim do plastrowania. Jest to piękny, bardzo smukły nóż kuchenny, którego można używać do przyrządzania sushi czy też porcjowania mięsa i np. steków.

Linia noży kuchennych Sakai Kikumori Gokujyo znajduje profesjonalne zastosowanie, a jej walory doceniają najbardziej wymagający szefowie kuchni. Noże z tej kolekcji są ręcznie wykuwane, a także wykańczane przez uzdolnionych rzemieślników współpracujących z Sakai Kikumori. Stosowana technika laminowania stali Warikomi wraz z kolejnymi etapami produkcji sprawia, że noże te są bardzo twarde oraz wyjątkowo łatwe w ostrzeniu. Mają mocny rdzeń wykonany ze stali węglowej, która nazywa się Yasuki White – 2 (Hagane), a obłożony jest on okładzinami z miękkiego żelaza (Jigane). W procesie hartowania ostrza nabierają twardości na wysokim poziomie 62-63 HRC. Kuchenne noże z serii Sakai Kikumori Gokujyo mają zapewniającą komfort pracy, oktagonalną rękojeść (WA), która posiada wykończenie ze skuwki z rogu bawołu.

Producent, stosując hartowanie oraz obróbkę cieplną stali, uzyskuje wytrzymałe noże o doskonałych parametrach, których użytkowanie i nawet ostrzenie jest czystą przyjemnością. Patrząc na praktyczne i niezwykle piękne noże Sakai Kikumori Gokujyo można dostrzec najwyższy rzemieślniczy kunszt połączony z precyzją wykonania. Rekomendowane są wszystkim profesjonalnym szefom kuchni, jak również miłośnikom gotowania i japońskiego rzemiosła na najwyższym poziomie. Właściwa pielęgnacja, czyli mycie i suszenie noży po każdym zastosowaniu, pozwala nieustannie cieszyć się ich właściwościami (nie są to noże nierdzewne).

Producent znakomitych noży japońskich Sakai Kikumori uznawany jest za lidera w tej dziedzinie. W firmie, która działa już od 1926 roku, powstają profesjonalne noże mające wiele cech zaczerpniętych z chlubnej wielowiekowej tradycji rzemieślniczej, z której słynie Sakai. Już od 600 lat znane jest jako centrum wytwarzania perfekcyjnych japońskich noży. Obecnie przedsiębiorstwo współpracuje z wybitnymi ostrzycielami i kowalami, którzy są w stanie zapewnić cały wachlarz noży w tradycyjnym japońskim stylu, a także tych nowoczesnych utrzymanych w zachodnim stylu.

  • Typ: Sujihiki, Nóż do plastrowania
  • Długość ostrza: 240 mm
  • Rękojeść: drewno magnolii, skuwka z bawolego rogu
  • Stal: rdzeń Yasuki White–2 Steel, okładziny z żelaza
  • HRC: 62-63
  • Typ ostrzenia: dwustronne
  • Waga: 123 gramy

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
PłatnośćOpcje wysyłkiCena
Płatność przelewem lub Przelewy24Kureir DPD15 zł
Płatność przelewem lub Przelewy24 - zamówienie powyżej 500złPaczkomaty0 zł
Płatność przelewem lub Przelewy24 - zamówienie poniżej 500złPaczkomaty9,99 zł
Płatność za pobraniemKurier DPD25 zł
Płatność za pobraniemPaczkomaty17 zł

 

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Sakai Kikumori Gokujyo Sujihiki 240 mm”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Ostatnio oglądane

  • Recently Viewed Products is a function which helps you keep track of your recent viewing history.
    Kup teraz