Sakai Kikumori Gokujyo Petty 150 mm
Sakai Kikumori Gokujyo Petty 150 mm
Sakai Kikumori Gokujyo Petty 150 mm
Sakai Kikumori Gokujyo Petty 150 mm
Sakai Kikumori Gokujyo Petty 150 mm
Sakai Kikumori Gokujyo Petty 150 mm
Sakai Kikumori Gokujyo Petty 150 mm
Sakai Kikumori Gokujyo Petty 150 mm

Sakai Kikumori Gokujyo Petty 150 mm

JA-115
dostępny - wysyłamy w 24h
1 249,00 zł
Brutto

sprawdź koszty wysyłki
 
  • Typ: Petty, Nóż uniwersalny
  • Długość ostrza: 150 mm
  • Rękojeść: drewno magnolii, skuwka z bawolego rogu
  • Stal: rdzeń Yasuki White–2 Steel, okładziny z żelaza
  • HRC: 62-63
  • Typ ostrzenia: dwustronne
  • Waga: 68 gramy

Mały nóż kuchenny Sakai Kikumori Gokujyo Petty ma ostrze, którego długość wynosi 150 mm. Jest bardzo poręczny i nadaje się do wykonywania precyzyjnych zadań podczas gotowania. Z łatwością za jego pomocą obierzemy, jak i pokroimy mniejsze kawałki warzyw czy też mięsa. Sakai Kikumori Gokujyo Petty stanowi mniejszą wersję noża szefa kuchni, więc jest niezbędny w codziennej pracy w kuchni.

Znana seria noży kuchennych Sakai Kikumori Gokujyo ma profesjonalne zastosowanie u wymagających szefów kuchni, ale nadaje się także do użytku przez miłośników japońskiej sztuki gotowania i rzemiosła. Noże te są wykuwane, a także wykańczane w ręczny sposób przez uzdolnionych rzemieślników z Japonii. Ostrza powstają z wykorzystaniem techniki laminowania Warikomi, tj. mocny rdzeń ze stali węglowej Yasuki White – 2 (Hagane) otacza się okładzinami z miękkiego żelaza (Jigane). Zastosowany proces hartowania sprawia, że ostrza nabierają wysokiego poziomu twardości (62-63 HRC) i z obróbką cieplną stali zapewnia w rezultacie wyjątkową łatwość ostrzenia każdego noża. Ich dodatkową zaletą jest z pewnością fakt, że przez długi czas utrzymują tak wysoką ostrość.

Rękojeść wykonana z drewna magnolii ma kształt oktagonalny i dodatkowo posiada zdobienie z eleganckiej skuwki z bawolego rogu. Zachwycające estetyką, jak i funkcjonalnością noże kuchenne Sakai Kikumori Gokujyo stanowią przejaw wybitnego japońskiego rzemiosła oraz wysokiej jakości wykonania. Stal, z której produkuje się mocne ostrza, nie należy do nierdzewnych, więc po każdym użyciu zaleca się umycie i osuszenie noża.

Firma Sakai Kikumori, która istnieje od roku 1926, specjalizuje się w produkcji doskonałych noży japońskich do profesjonalnego użytku. Uznany wytwórca i lider w swojej działalności czerpie z ponad 600-letniej historii wykuwania noży, która wiąże się z Sakai. Współpracując ze znamienitymi kowalami, a także ostrzycielami, Sakai Kikumori jest w stanie zapewnić szeroki wachlarz noży w japońskim, tradycyjnym stylu, a także tych w nowoczesnym, zachodnim stylu.
Typ noża
Santoku - Nóż Wielozadaniowy
Rodzaj stali
Stal węglowa
Zakres cen
1000 i więcej
Nowość

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
darmowy-ebook
Brak opinii

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Product added to wishlist

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies.