Sakai Kikumori Gokujyo Santoku 180 mm
Sakai Kikumori Gokujyo Santoku 180 mm
Sakai Kikumori Gokujyo Santoku 180 mm
Sakai Kikumori Gokujyo Santoku 180 mm
  • Sale
  • -40,00 zł
Sakai Kikumori Gokujyo Santoku 180 mm
Sakai Kikumori Gokujyo Santoku 180 mm
Sakai Kikumori Gokujyo Santoku 180 mm
Sakai Kikumori Gokujyo Santoku 180 mm

Sakai Kikumori Gokujyo Santoku 180 mm

JA-600
dostępny - wysyłamy w 24h
1 609,00 zł 1 649,00 zł -40,00 zł
Brutto

sprawdź koszty wysyłki
 
  • Typ: Santoku
  • Długość ostrza: 180 mm
  • Rękojeść: drewno magnolii, skuwka z bawolego rogu
  • Stal: rdzeń Yasuki White–2 Steel, okładziny z żelaza
  • HRC: 62-63
  • Typ ostrzenia: dwustronne
  • Waga: 130 gramy


Poręczny nóż Sakai Kikumori Gokujyo Santoku 180 mm przeznaczony jest do wykonywania różnorodnych prac w kuchni. Ten wielozadaniowy japoński nóż z powodzeniem odnajduje się w profesjonalnych rękach, jak i w domowym zastosowaniu. W dosłownym tłumaczeniu Santoku oznacza „trzy cnoty”, a odnosząc to do noża kuchennego można nadmienić o jego trzech głównych funkcjach – plastrowaniu, krojeniu w kostkę oraz siekaniu.

Profesjonalna seria kuchennych noży w japońskim stylu – Sakai Kikumori Gokujyo jest zasługą pracy wybitnych rzemieślników, którzy wykuwają oraz wykańczają noże w tradycyjny ręczny sposób. Wykorzystywana przez producenta technika laminowania Warikomi polega na obkładaniu mocnego rdzenia z twardej stali węglowej Yasuki White – 2 (Hagane) specjalnymi okładzinami powstałymi z miękkiego żelaza (Jigane). Stosowany proces hartowania nadaje ostrzom twardość rzędu 62-63 HRC i z obróbką cieplną stali odpowiada za jedną z ważnych zalet noży Sakai Kikumori Gokujyo – czyli niezwykłą łatwość, a wręcz przyjemność ostrzenia. Dodatkowo noże kuchennej z tej serii przez wyjątkowo długi czas utrzymują ostrość.

Poręczna i wygodnie trzymająca się w dłoni rękojeść produkowana jest z pięknego magnoliowego drewna. Ma charakterystyczny oktagonalny kształt oraz wykończona jest skuwką z rogu bawołu. Kolekcja noży kuchennych Sakai Kikumori Gokujyo to zestawienie najwyższego kunsztu z precyzją i praktycznością. Rekomendowana jest zawodowym szefom kuchni, a także amatorom sztuki gotowania, którzy doceniają walory japońskiego rzemiosła. Po zastosowaniu zaleca się umycie i osuszenie noży, gdyż nie należą one do nierdzewnych.

Uznany na japońskim rynku producent kuchennych noży Sakai Kikumori funkcjonuje już od 1926 roku. W swojej ofercie posiada noże o profesjonalnym przeznaczeniu, które zachwycają jakością i cechami wynikającymi z wieloletniej tradycji kowalstwa, a dokładniej z 600-letniej historii produkcji noży w Sakai. Firmę reprezentują znakomici ostrzyciele i kowale, dzięki którym mamy do wyboru bardzo szeroki wachlarz nowoczesnych noży kuchennych w zachodnim stylu, a także tych tradycyjnych, wytwarzanych w stylu japońskim.

Typ noża
Gyuto - Nóż Szefa Kuchni
Rodzaj stali
Stal węglowa
Zakres cen
1000 i więcej
Nowość

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
darmowy-ebook
Brak opinii

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Product added to wishlist

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies.