Sakai Kikumori Tomoshibi Deba 135 mm Shirogami 2
Sakai Kikumori Tomoshibi Deba 135 mm Shirogami 2
Sakai Kikumori Tomoshibi Deba 135 mm Shirogami 2
Sakai Kikumori Tomoshibi Deba 135 mm Shirogami 2
Sakai Kikumori Tomoshibi Deba 135 mm Shirogami 2
Sakai Kikumori Tomoshibi Deba 135 mm Shirogami 2
Sakai Kikumori Tomoshibi Deba 135 mm Shirogami 2
Sakai Kikumori Tomoshibi Deba 135 mm Shirogami 2
Sakai Kikumori Tomoshibi Deba 135 mm...
Sakai Kikumori Tomoshibi Deba 135 mm...
Sakai Kikumori Tomoshibi Deba 135 mm...
Sakai Kikumori Tomoshibi Deba 135 mm...
Sakai Kikumori Tomoshibi Deba 135 mm...
Sakai Kikumori Tomoshibi Deba 135 mm...
Sakai Kikumori Tomoshibi Deba 135 mm...
Sakai Kikumori Tomoshibi Deba 135 mm...

Sakai Kikumori Tomoshibi Deba 135 mm Shirogami 2

SKTD135
Dostępny - wysyłka w 24h
799,00 zł
Brutto

sprawdź koszty wysyłki
 
  • Typ: Nóż Deba
  • Długość ostrza: 135 mm
  • Długość całkowita: 268 mm
  • Wysokość ostrza: 45mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • Stal: Shirogami#2
  • HRC: 62-63
  • Typ ostrzenia: dwustronne
  • Waga: 180 gramy

Deba to mocny i ciężki nóż. przydaje się szczególnie do filetowania oraz obcinania ogonów i łbów ryb. Wraz z Yanagibą i Usubą wchodzi w skład niezbędnego zestawu noży kuchennych w japońskim stylu.

Noże Tomoshibi to profesjonalna seria wykonana dla Sakai Kikumori. Są one ręcznie wykuwane z doskonałej stali węglowej Shirogami #2 (white steel) i wykańczane przez wykwalifikowanych rzemieślników w Myojin Riki Seisakusho w Kochi. W procesie wykuwania i hartowania osiągnięto twardość na poziomie 62-63 HRC. Klasyczną i elegancką rękojeść noży Sakai Kikumori Tomoshibi wykonano z drewna magnolii, wykańczając całość skuwką z rogu bawołu.

Efektowne, mgliste wykończenie Kasumi, zastosowane na ostrzach noży Tomoshibi, czyni je niemal małymi dziełami sztuki.

Sakai Kikumori zostało założone w 1926 roku. Czerpie z 600-letniej historii miasta Sakai jako głównego centrum tradycyjnej japońskiej produkcji noży.

Noże Sakai Kikumori Tomoshibi wymagają osuszenia po każdym użyciu, ponieważ nie są nierdzewne.

Typ noża
Deba - Nóż do Oprawiania Ryb
Rodzaj stali
Shirogami #2
Stal węglowa
Wykończenie ostrza
Migaki

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
darmowy-ebook
Brak opinii

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Product added to wishlist

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies.