• +48 794 113 882

Sakai Takayuki Damascus Octagon Santoku 180 mm

7252

579,00 zł

This product is no longer in stock

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Paczkomaty przedpłata Paczkomaty przedpłata Za darmo!
Paczkomaty pobranie Paczkomaty pobranie 17,00 zł
Kurier DPD przedpłata Kurier DPD przedpłata 15,00 zł
Kurier DPD pobranie Kurier DPD pobranie 25,00 zł

  • Typ: Nóż Santoku
  • Długość ostrza: 180mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 61+/-1 HRC
  • Typ ostrzenia: dwustronne

Nóż kuchenny Santoku pochodzący z doskonałej serii Sakai Takayuki Damascus Octagon ma ostrze, którego długość wynosi 180 mm. Jest to japoński odpowiednik noża szefa kuchni. Jako nóż wielofunkcyjny nadaje się do wszechstronnego zastosowania. Santoku zdobywa coraz większą popularność pośród kucharzy z Europy, a jego szersze ostrze i przy tym mniejszy rozmiar zapewnia duża wygodę w czasie pracy w kuchni.

Wyjątkowa seria noży Sakai Takayuki Damascus Octagon cechuje się połączeniem piękna oraz kunsztu wytwarzania najwyższej jakości noży w japońskim stylu z niezwykłą funkcjonalnością noży w stylu zachodnim. Są one wygodne i ergonomiczne, a poza tym mają szereg zalet, które znacznie ułatwiają wykonywanie codziennych obowiązków w kuchni. Noże Sakai Takayuki Damascus Octagon posiadają specjalne ostrza, które wykuwane są z 45-wastwowej stali damasceńskiej. Ich rdzeń powstaje ze znanej i cenionej wysokowęglowej stali nierdzewnej AUS-10, a podczas wykańczania ostrzy stosuje się technikę „Tsuchime”. To właśnie dzięki niej japońskie noże charakteryzują się wyjątkowym i bardzo efektownym wyglądem, ponadto delikatne wgłębienia na ostrzach sprawiają, że podczas krojenia nie przykleja się do nich żywność. Zastosowana technika wykuwania nadaje ostrzom wyjątkową twardość rzędu 61 +/- 1 HRC – niezwykle twardy rdzeń sprawia, że noże te mają znakomite właściwości tnące i przez długi czas zachowują wysoki poziom ostrości. Ośmiokątna rękojeść (octagon) w osadzonym w tradycji japońskim stylu jest wygodna i piękna – jej ozdobę stanowi estetyczna skuwka wykonana z rogu bawołu.
Rodzaje nożyNóż Santoku
Materiał ostrzaStal damasceńska, Stal nierdzewna

Nóż kuchenny Santoku pochodzący z doskonałej serii Sakai Takayuki Damascus Octagon ma ostrze, którego długość wynosi 180 mm. Jest to japoński odpowiednik noża szefa kuchni. Jako nóż wielofunkcyjny nadaje się do wszechstronnego zastosowania. Santoku zdobywa coraz większą popularność pośród kucharzy z Europy, a jego szersze ostrze i przy tym mniejszy rozmiar zapewnia duża wygodę w czasie pracy w kuchni.

Wyjątkowa seria noży Sakai Takayuki Damascus Octagon cechuje się połączeniem piękna oraz kunsztu wytwarzania najwyższej jakości noży w japońskim stylu z niezwykłą funkcjonalnością noży w stylu zachodnim. Są one wygodne i ergonomiczne, a poza tym mają szereg zalet, które znacznie ułatwiają wykonywanie codziennych obowiązków w kuchni. Noże Sakai Takayuki Damascus Octagon posiadają specjalne ostrza, które wykuwane są z 45-wastwowej stali damasceńskiej. Ich rdzeń powstaje ze znanej i cenionej wysokowęglowej stali nierdzewnej AUS-10, a podczas wykańczania ostrzy stosuje się technikę „Tsuchime”. To właśnie dzięki niej japońskie noże charakteryzują się wyjątkowym i bardzo efektownym wyglądem, ponadto delikatne wgłębienia na ostrzach sprawiają, że podczas krojenia nie przykleja się do nich żywność. Zastosowana technika wykuwania nadaje ostrzom wyjątkową twardość rzędu 61 +/- 1 HRC – niezwykle twardy rdzeń sprawia, że noże te mają znakomite właściwości tnące i przez długi czas zachowują wysoki poziom ostrości. Ośmiokątna rękojeść (octagon) w osadzonym w tradycji japońskim stylu jest wygodna i piękna – jej ozdobę stanowi estetyczna skuwka wykonana z rogu bawołu.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Sakai Takayuki Damascus Octagon Santoku 180 mm

Sakai Takayuki Damascus Octagon Santoku 180 mm

  • Typ: Nóż Santoku
  • Długość ostrza: 180mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 61+/-1 HRC
  • Typ ostrzenia: dwustronne

Napisz opinię

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 3% rabatu na pierwsze zakupy.