• +48 794 113 882

Sakai Takayuki Damascus Octagon Nóż Szefa Kuchni 210 mm

7255

649,00 zł

This product is no longer in stock

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Paczkomaty przedpłata Paczkomaty przedpłata Za darmo!
Paczkomaty pobranie Paczkomaty pobranie 17,00 zł
Kurier DPD przedpłata Kurier DPD przedpłata 15,00 zł
Kurier DPD pobranie Kurier DPD pobranie 25,00 zł

  • Typ: Nóż Szefa Kuchni
  • Długość ostrza: 210 mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 61+/-1 HRC
  • Typ ostrzenia: dwustronne

Nóż szefa kuchni „WA-Gyuto” z serii Sakai Takayuki Damascus Octagon ma ostrze długości 210 mm, a kształtem przypomina nóż szefa kuchni w europejskim stylu. To nóż wielofunkcyjny i uniwersalny – z powodzeniem sprawdza się przy krojeniu mięsa, jak i przy filetowaniu oraz szatkowaniu.

Sakai Takayuki Damascus Octagon stanowi wysokiej klasy serię noży kuchennych, które kryją w sobie piękno i funkcjonalność; zdradzają niebywały kunszt zajmujących się ich produkcją japońskich rzemieślników i zachwycają ergonomicznością noży w zachodnim stylu. Każdy nóż z serii Sakai Takayuki Damascus Octagon ma ostrze powstałe z 45 warstw wyjątkowej stali damasceńskiej, którego rdzeń wytwarzany jest z cenionej i kultowej stali wysokowęglowej o nazwie AUS-10. Niesamowite wykończenie przy użyciu techniki „Tsuchime” nadaje nożom piękny i jedyny w swoim rodzaju wygląd, który przesądza o ich niepowtarzalności. Ostrza mają też subtelne wgłębienia, dzięki którym pożywienie nie przywiera do ich powierzchni podczas pracy z nożem. Stosowana przez producenta technika wykuwania odpowiada za imponującą twardość ostrzy (w granicach 61 +/- 1 HRC) – tak twardy rdzeń nadaje im znakomite właściwości tnące. Zaletą noży z serii Sakai Takayuki Damascus Octagon jest również bardzo wysoki poziom ostrości, którą są w stanie utrzymać przez długi czas. Wykonana według tradycyjnego japońskiego stylu rękojeść komfortowo układa się w dłoni i ma kształt ośmiokąta (to octagon). Powstaje z pięknego drewna magnolii, a jej estetyczny design podkreśla skuwka z bawolego rogu.
Rodzaje nożyNóż szefa kuchni
Materiał ostrzaStal damasceńska, Stal nierdzewna

Nóż szefa kuchni „WA-Gyuto” z serii Sakai Takayuki Damascus Octagon ma ostrze długości 210 mm, a kształtem przypomina nóż szefa kuchni w europejskim stylu. To nóż wielofunkcyjny i uniwersalny – z powodzeniem sprawdza się przy krojeniu mięsa, jak i przy filetowaniu oraz szatkowaniu.

Sakai Takayuki Damascus Octagon stanowi wysokiej klasy serię noży kuchennych, które kryją w sobie piękno i funkcjonalność; zdradzają niebywały kunszt zajmujących się ich produkcją japońskich rzemieślników i zachwycają ergonomicznością noży w zachodnim stylu. Każdy nóż z serii Sakai Takayuki Damascus Octagon ma ostrze powstałe z 45 warstw wyjątkowej stali damasceńskiej, którego rdzeń wytwarzany jest z cenionej i kultowej stali wysokowęglowej o nazwie AUS-10. Niesamowite wykończenie przy użyciu techniki „Tsuchime” nadaje nożom piękny i jedyny w swoim rodzaju wygląd, który przesądza o ich niepowtarzalności. Ostrza mają też subtelne wgłębienia, dzięki którym pożywienie nie przywiera do ich powierzchni podczas pracy z nożem. Stosowana przez producenta technika wykuwania odpowiada za imponującą twardość ostrzy (w granicach 61 +/- 1 HRC) – tak twardy rdzeń nadaje im znakomite właściwości tnące. Zaletą noży z serii Sakai Takayuki Damascus Octagon jest również bardzo wysoki poziom ostrości, którą są w stanie utrzymać przez długi czas. Wykonana według tradycyjnego japońskiego stylu rękojeść komfortowo układa się w dłoni i ma kształt ośmiokąta (to octagon). Powstaje z pięknego drewna magnolii, a jej estetyczny design podkreśla skuwka z bawolego rogu.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Sakai Takayuki Damascus Octagon Nóż Szefa Kuchni 210 mm

Sakai Takayuki Damascus Octagon Nóż Szefa Kuchni 210 mm

  • Typ: Nóż Szefa Kuchni
  • Długość ostrza: 210 mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 61+/-1 HRC
  • Typ ostrzenia: dwustronne

Napisz opinię

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 3% rabatu na pierwsze zakupy.