• +48 794 113 882

Sakai Takayuki Damascus Octagon Nóż Szefa Kuchni 240 mm

7256

749,00 zł

This product is no longer in stock

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Paczkomaty przedpłata Paczkomaty przedpłata Za darmo!
Paczkomaty pobranie Paczkomaty pobranie 17,00 zł
Kurier DPD przedpłata Kurier DPD przedpłata 15,00 zł
Kurier DPD pobranie Kurier DPD pobranie 25,00 zł

  • Typ: Nóż Szefa Kuchni
  • Długość ostrza: 240 mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 61+/-1 HRC
  • Typ ostrzenia: dwustronne

Znakomity nóż szefa kuchni „Gyuto” Sakai Takayuki Damascus Octagon  z ostrzem o długości 240 mm ma uniwersalne zastosowanie. Kształt tego wielofunkcyjnego noża bazuje na typowo europejskim nożu szefa kuchni. Idealnie sprawdza się przy wykonywaniu takich prac kuchennych, jak filetowanie i szatkowanie czy krojenie mięsa.

Cechami, które charakteryzują serię doskonałych noży kuchennych Sakai Takayuki Damascus Octagon, jest piękno odzwierciedlające niezwykły kunszt japońskich rzemieślników, a także niebywała funkcjonalność i ergonomiczność właściwa dla noży w zachodnim stylu. Noże Sakai Takayuki Damascus Octagon mają ostrza wytwarzane z aż 45 warstw stali damasceńskiej, których rdzeń produkowany jest ze stali wysokowęglowej AUS-10 o doskonałej renomie. Dzięki zastosowaniu techniki „Tsuchime” noże zyskują efektowny oraz niepowtarzalny wygląd, natomiast drobne wgłębienia na ostrzach sprawiają, że żywność nie przykleja się podczas krojenia. Technika wykuwania odpowiada za imponujący poziom twardości każdego ostrza, który dochodzi do 61 +/- 1 HRC. Mocny i twardy rdzeń gwarantuje najlepsze właściwości tnące, a fakt, że noże długo utrzymują swą ostrość dodatkowo wpływa na zwiększenie ich funkcjonalności. Wygodna drewniana rękojeść w japońskim, tradycyjnym stylu ma kształt ośmiokąta (octagon). Wytwarzana jest z subtelnego drewna magnolii, a jej piękno potęguje estetyczna skuwka z rogu bawołu.
Rodzaje nożyNóż szefa kuchni
Materiał ostrzaStal damasceńska, Stal nierdzewna

Znakomity nóż szefa kuchni „Gyuto” Sakai Takayuki Damascus Octagon  z ostrzem o długości 240 mm ma uniwersalne zastosowanie. Kształt tego wielofunkcyjnego noża bazuje na typowo europejskim nożu szefa kuchni. Idealnie sprawdza się przy wykonywaniu takich prac kuchennych, jak filetowanie i szatkowanie czy krojenie mięsa.

Cechami, które charakteryzują serię doskonałych noży kuchennych Sakai Takayuki Damascus Octagon, jest piękno odzwierciedlające niezwykły kunszt japońskich rzemieślników, a także niebywała funkcjonalność i ergonomiczność właściwa dla noży w zachodnim stylu. Noże Sakai Takayuki Damascus Octagon mają ostrza wytwarzane z aż 45 warstw stali damasceńskiej, których rdzeń produkowany jest ze stali wysokowęglowej AUS-10 o doskonałej renomie. Dzięki zastosowaniu techniki „Tsuchime” noże zyskują efektowny oraz niepowtarzalny wygląd, natomiast drobne wgłębienia na ostrzach sprawiają, że żywność nie przykleja się podczas krojenia. Technika wykuwania odpowiada za imponujący poziom twardości każdego ostrza, który dochodzi do 61 +/- 1 HRC. Mocny i twardy rdzeń gwarantuje najlepsze właściwości tnące, a fakt, że noże długo utrzymują swą ostrość dodatkowo wpływa na zwiększenie ich funkcjonalności. Wygodna drewniana rękojeść w japońskim, tradycyjnym stylu ma kształt ośmiokąta (octagon). Wytwarzana jest z subtelnego drewna magnolii, a jej piękno potęguje estetyczna skuwka z rogu bawołu.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Sakai Takayuki Damascus Octagon Nóż Szefa Kuchni 240 mm

Sakai Takayuki Damascus Octagon Nóż Szefa Kuchni 240 mm

  • Typ: Nóż Szefa Kuchni
  • Długość ostrza: 240 mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 61+/-1 HRC
  • Typ ostrzenia: dwustronne

Napisz opinię

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 3% rabatu na pierwsze zakupy.