• +48 794 113 882

Sakai Takayuki Damascus Octagon Nóż Sujihiki 240 mm

7257

699,00 zł

This product is no longer in stock

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Paczkomaty przedpłata Paczkomaty przedpłata Za darmo!
Paczkomaty pobranie Paczkomaty pobranie 17,00 zł
Kurier DPD przedpłata Kurier DPD przedpłata 15,00 zł
Kurier DPD pobranie Kurier DPD pobranie 25,00 zł

  • Typ: Nóż Sujihiki
  • Długość ostrza: 240 mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 61+/-1 HRC
  • Typ ostrzenia: dwustronne

Nóż Sujihiki z wyjątkowej serii noży Sakai Takayuki Damascus Octagon stanowi odpowiednik tradycyjnego japońskiego noża – Yanagiby. Jego ostrze ma długość 240 mm i jest nie tylko długie, ale też wąskie. Jako nóż w stylu zachodnim doskonale sprawdza się do krojenia, filetowania oraz plastrowania.

Noże kuchenne z serii Sakai Takayuki Damascus Octagon stanowią wyraz kunsztu oraz piękna japońskiej sztuki wytwarzania noży. Te cechy łączą się z wyjątkową funkcjonalnością oraz ergonomicznością typową dla noży w stylu zachodnim. Ostrza noży pochodzących z serii Sakai Takayuki Damascus Octagon powstają z 45-warstwowej stali damasceńskiej, a z kolei ich rdzeń – z kultowej wysokowęglowej stali nierdzewnej o nazwie AUS-10. Specjalna technika, którą wykończono ostrza – „Tsuchime” – nadaje im bardzo efektowny oraz jedyny w swoim rodzaju wygląd. Atutem noży są również drobne wgłębienia na ostrzu, które zapobiegają przywieraniu do niego pożywienia. Technika wykuwania, którą stosuje producent, odpowiada też za niebywały stopień twardości każdego ostrza (dochodzi on do 61 +/-1 HRC). Znakomite właściwości tnące i długo utrzymywana ostrość to zasługa bardzo twardego rdzenia. Estetyczna rękojeść cenionych noży kuchennych Sakai Takayuki Damascus Octagon, wykonana według tradycyjnego, japońskiego stylu, ma charakterystyczny kształt ośmiokąta – octagon. Swój wyjątkowy charakter i design zawdzięcza drewnu magnolii, z którego powstaje, oraz wykończeniu ozdobną skuwką z rogu bawołu.
Rodzaje nożyNóż Sujihiki
Materiał ostrzaStal damasceńska, Stal nierdzewna

Nóż Sujihiki z wyjątkowej serii noży Sakai Takayuki Damascus Octagon stanowi odpowiednik tradycyjnego japońskiego noża – Yanagiby. Jego ostrze ma długość 240 mm i jest nie tylko długie, ale też wąskie. Jako nóż w stylu zachodnim doskonale sprawdza się do krojenia, filetowania oraz plastrowania.

Noże kuchenne z serii Sakai Takayuki Damascus Octagon stanowią wyraz kunsztu oraz piękna japońskiej sztuki wytwarzania noży. Te cechy łączą się z wyjątkową funkcjonalnością oraz ergonomicznością typową dla noży w stylu zachodnim. Ostrza noży pochodzących z serii Sakai Takayuki Damascus Octagon powstają z 45-warstwowej stali damasceńskiej, a z kolei ich rdzeń – z kultowej wysokowęglowej stali nierdzewnej o nazwie AUS-10. Specjalna technika, którą wykończono ostrza – „Tsuchime” – nadaje im bardzo efektowny oraz jedyny w swoim rodzaju wygląd. Atutem noży są również drobne wgłębienia na ostrzu, które zapobiegają przywieraniu do niego pożywienia. Technika wykuwania, którą stosuje producent, odpowiada też za niebywały stopień twardości każdego ostrza (dochodzi on do 61 +/-1 HRC). Znakomite właściwości tnące i długo utrzymywana ostrość to zasługa bardzo twardego rdzenia. Estetyczna rękojeść cenionych noży kuchennych Sakai Takayuki Damascus Octagon, wykonana według tradycyjnego, japońskiego stylu, ma charakterystyczny kształt ośmiokąta – octagon. Swój wyjątkowy charakter i design zawdzięcza drewnu magnolii, z którego powstaje, oraz wykończeniu ozdobną skuwką z rogu bawołu.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Sakai Takayuki Damascus Octagon Nóż Sujihiki 240 mm

Sakai Takayuki Damascus Octagon Nóż Sujihiki 240 mm

  • Typ: Nóż Sujihiki
  • Długość ostrza: 240 mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 61+/-1 HRC
  • Typ ostrzenia: dwustronne

Napisz opinię

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 3% rabatu na pierwsze zakupy.