Kanetsugu SAIUN Nóż uniwersalny 90 mm
Kanetsugu SAIUN Nóż uniwersalny 90 mm
Kanetsugu SAIUN Nóż uniwersalny 90 mm
Kanetsugu SAIUN Nóż uniwersalny 90 mm
Kanetsugu SAIUN Nóż uniwersalny 90 mm
Kanetsugu SAIUN Nóż uniwersalny 90 mm
Kanetsugu SAIUN Nóż uniwersalny 90 mm
Kanetsugu SAIUN Nóż uniwersalny 90 mm
Kanetsugu SAIUN Nóż uniwersalny 90 mm
Kanetsugu SAIUN Nóż uniwersalny 90 mm
Kanetsugu SAIUN Nóż uniwersalny 90 mm
Kanetsugu SAIUN Nóż uniwersalny 90 mm
Kanetsugu SAIUN Nóż uniwersalny 90 mm
Kanetsugu SAIUN Nóż uniwersalny 90 mm
Kanetsugu SAIUN Nóż uniwersalny 90 mm
Kanetsugu SAIUN Nóż uniwersalny 90 mm
Kanetsugu SAIUN Nóż uniwersalny 90 mm
Kanetsugu SAIUN Nóż uniwersalny 90 mm

Kanetsugu SAIUN Nóż uniwersalny 90 mm

9000
Dostępny - wysyłka w 24h
419,00 zł
Brutto

sprawdź koszty wysyłki
 
  • Typ: Nóż uniwersalny
  • Długość ostrza: 90 mm
  • Długość całkowita: 200 mm
  • Wysokość ostrza: 21 mm
  • Grubość ostrza: 1,7 mm
  • Rękojeść: micarta
  • Stal: VG-10, 33 warstwowa stal damasceńska
  • HRC: 61+/-1
  • Typ ostrzenia: dwustronne
  • Waga: 75 gramy


Kanetsugu Saiun o długości ostrza 90 mm to mniejszy nóż uniwersalny, który sprawdzi się zwłaszcza przy bardziej precyzyjnych zadaniach w kuchni oraz przy obieraniu warzyw i owoców.

Noże kuchenne serii Kanetsugu Saiun to piękne i funkcjonalne noże, które posiadają bardzo efektowne ostrza wykonane z 33-warstwowej stali damasceńskiej. Rdzeń tych noży został wykonany z wysokowęglowej stali nierdzewnej VG-10 i został zahartowany na poziomie 61+/-1 HRC, co zapewnia bardzo długie trzymanie ostrości. Podczas produkcji noże poddawane są specjalnemu procesowi „sub-zero treatment”, który polega na bardzo szybkim schłodnieniu ostrza w temperaturze -70 C°. Drastyczna zmiana temperatury powoduje, że ostrze jest twardsze i dłużej trzyma ostrość.
Zewnętrzne warstwy ostrza, to piękna 65 warstwowa stal damasceńska wypolerowana na wysoki połysk. Dodatkowo, stal damasceńska okuwająca twardy rdzeń ze stali VG-10, zabezpiecza go i nadaje całości większej elastyczności.
Elegancka i ergonomiczna rękojeść została wykonana z hiszpańskiej micarty całkowicie odpornej na wilgoć i zmiany temperatury - idealnie sprawdzi się w kuchni. Rękojeść wzmocniono dwoma nitami oraz urozmaicono elegancką, czerwoną przekładką.

Manufaktura Seki Kanetsugu została założona ponad sto lat temu przez Matsujiro Kawamurę, potomka Kanetsugu, który po raz pierwszy zaczął wykuwać miecze samurajskie w 1345 roku.

Typ noża
Santoku - Nóż Wielozadaniowy
Rodzaj stali
Stal Proszkowa / Szybkotnąca
Stal nierdzewna
Kanetsugu
Nowość

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
darmowy-ebook
Brak opinii

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Product added to wishlist

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies.