Mały i poręczny nóż uniwersalny Kanetsugu Saiun o długości ostrza 120 mm, przyda się przy pracy z niewielkimi produktami spożywczymi, takimi jak szalotki, czosnek czy małe ryby.

Kanetsugu Saiun to piękne i funkcjonalne noże kuchenne, które posiadają przykuwające wzrok ostrza wykonane z 33-warstwowej stali damasceńskiej. Rdzeń tych noży został wykuty ze stali nierdzewnej VG-10 i zahartowany na poziomie 61+/-1 HRC, dzięki czemu ostrość utrzymuje się bardzo długo. Podczas hartowania noże poddawane są procesowi „sub-zero treatment”, polegającemu na schładzaniu ostrza w temperaturze -70 C°. Drastyczne schłodzenie noża powoduje, że ostrze jest twardsze i dłużej utrzymuje ostrość. Zewnętrzne warstwy noża wykonano z 65-warstwowej stali damasceńskiej, wypolerowanej na wysoki połysk. Dodatkowo, stal damasceńska która okuwa twardy rdzeń ze stali VG-10, zabezpiecza go i nadaje całości większej elastyczności.
Efektowna i bardzo wygodna rękojeść została wyprodukowana z hiszpańskiej micarty, która jest całkowicie odporna na wilgoć i zmiany temperatury, idealnie sprawdzi się w kuchni. Rękojeść jest wzmocniona dwoma nitami. Estetyczna czerwona przekładka nadaje rękojeści eleganckiego wyglądu.

Manufaktura Seki Kanetsugu została założona w 1918 roku przez Matsujiro Kawamurę, potomka Kanetsugu, który po raz pierwszy zaczął wykuwać miecze samurajskie w 1345 roku.

  • Typ: Nóż uniwersalny
  • Długość ostrza: 120 mm
  • Długość całkowita: 230 mm
  • Wysokość ostrza: 24 mm
  • Grubość ostrza: 1,7 mm
  • Rękojeść: micarta
  • Stal: VG-10, 33 warstwowa stal damasceńska
  • HRC: 61+/-1
  • Typ ostrzenia: dwustronne
  • Waga: 85 gramy

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
PłatnośćOpcje wysyłkiCena
Płatność przelewem lub Przelewy24Kureir DPD15 zł
Płatność przelewem lub Przelewy24 - zamówienie powyżej 500złPaczkomaty0 zł
Płatność przelewem lub Przelewy24 - zamówienie poniżej 500złPaczkomaty9,99 zł
Płatność za pobraniemKurier DPD25 zł
Płatność za pobraniemPaczkomaty17 zł

 

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Kanetsugu SAIUN Nóż uniwersalny 120 mm”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Ostatnio oglądane

  • Recently Viewed Products is a function which helps you keep track of your recent viewing history.
    Kup teraz