Kanetsugu SAIUN Nóż uniwersalny 120 mm
Kanetsugu SAIUN Nóż uniwersalny 120 mm
Kanetsugu SAIUN Nóż uniwersalny 120 mm
Kanetsugu SAIUN Nóż uniwersalny 120 mm
Kanetsugu SAIUN Nóż uniwersalny 120 mm
Kanetsugu SAIUN Nóż uniwersalny 120 mm
Kanetsugu SAIUN Nóż uniwersalny 120 mm
Kanetsugu SAIUN Nóż uniwersalny 120 mm
Kanetsugu SAIUN Nóż uniwersalny 120 mm
Kanetsugu SAIUN Nóż uniwersalny 120 mm
Kanetsugu SAIUN Nóż uniwersalny 120 mm
Kanetsugu SAIUN Nóż uniwersalny 120 mm
Kanetsugu SAIUN Nóż uniwersalny 120 mm
Kanetsugu SAIUN Nóż uniwersalny 120 mm
Kanetsugu SAIUN Nóż uniwersalny 120 mm
Kanetsugu SAIUN Nóż uniwersalny 120 mm
Kanetsugu SAIUN Nóż uniwersalny 120 mm
Kanetsugu SAIUN Nóż uniwersalny 120 mm

Kanetsugu SAIUN Nóż uniwersalny 120 mm

9001
Dostępny - wysyłka w 24h
449,00 zł
Brutto

sprawdź koszty wysyłki
 
  • Typ: Nóż uniwersalny
  • Długość ostrza: 120 mm
  • Długość całkowita: 230 mm
  • Wysokość ostrza: 24 mm
  • Grubość ostrza: 1,7 mm
  • Rękojeść: micarta
  • Stal: VG-10, 33 warstwowa stal damasceńska
  • HRC: 61+/-1
  • Typ ostrzenia: dwustronne
  • Waga: 85 gramy

Mały i poręczny nóż uniwersalny Kanetsugu Saiun o długości ostrza 120 mm, przyda się przy pracy z niewielkimi produktami spożywczymi, takimi jak szalotki, czosnek czy małe ryby.

Kanetsugu Saiun to piękne i funkcjonalne noże kuchenne, które posiadają przykuwające wzrok ostrza wykonane z 33-warstwowej stali damasceńskiej. Rdzeń tych noży został wykuty ze stali nierdzewnej VG-10 i zahartowany na poziomie 61+/-1 HRC, dzięki czemu ostrość utrzymuje się bardzo długo. Podczas hartowania noże poddawane są procesowi „sub-zero treatment”, polegającemu na schładzaniu ostrza w temperaturze -70 C°. Drastyczne schłodzenie noża powoduje, że ostrze jest twardsze i dłużej utrzymuje ostrość. Zewnętrzne warstwy noża wykonano z 65-warstwowej stali damasceńskiej, wypolerowanej na wysoki połysk. Dodatkowo, stal damasceńska która okuwa twardy rdzeń ze stali VG-10, zabezpiecza go i nadaje całości większej elastyczności.
Efektowna i bardzo wygodna rękojeść została wyprodukowana z hiszpańskiej micarty, która jest całkowicie odporna na wilgoć i zmiany temperatury, idealnie sprawdzi się w kuchni. Rękojeść jest wzmocniona dwoma nitami. Estetyczna czerwona przekładka nadaje rękojeści eleganckiego wyglądu.

Manufaktura Seki Kanetsugu została założona w 1918 roku przez Matsujiro Kawamurę, potomka Kanetsugu, który po raz pierwszy zaczął wykuwać miecze samurajskie w 1345 roku.
Typ noża
Santoku - Nóż Wielozadaniowy
Rodzaj stali
Stal Proszkowa / Szybkotnąca
Stal nierdzewna
Kanetsugu
Nowość

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
darmowy-ebook
Brak opinii

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Product added to wishlist

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies.