Kanetsugu SAIUN Santoku 170 mm
Kanetsugu SAIUN Santoku 170 mm
Kanetsugu SAIUN Santoku 170 mm
Kanetsugu SAIUN Santoku 170 mm
Kanetsugu SAIUN Santoku 170 mm
Kanetsugu SAIUN Santoku 170 mm
Kanetsugu SAIUN Santoku 170 mm
Kanetsugu SAIUN Santoku 170 mm
Kanetsugu SAIUN Santoku 170 mm
Kanetsugu SAIUN Santoku 170 mm
Kanetsugu SAIUN Santoku 170 mm
Kanetsugu SAIUN Santoku 170 mm
Kanetsugu SAIUN Santoku 170 mm
Kanetsugu SAIUN Santoku 170 mm
Kanetsugu SAIUN Santoku 170 mm
Kanetsugu SAIUN Santoku 170 mm

Kanetsugu SAIUN Santoku 170 mm

9003
Dostępny - wysyłka w 24h
629,00 zł
Brutto

sprawdź koszty wysyłki
 
  • Typ: Nóż Santoku
  • Długość ostrza: 170 mm
  • Długość całkowita: 300 mm
  • Wysokość ostrza: 45 mm
  • Grubość ostrza: 2,3 mm
  • Rękojeść: micarta
  • Stal: VG-10, 33 warstwowa stal damasceńska
  • HRC: 61+/-1
  • Typ ostrzenia: dwustronne
  • Waga: 220 gramy


Kanetsugu Saiun Santoku 170 mm, jest wszechstronnym i poręcznym nożem kuchennym, japońskim odpowiednikiem noża szefa kuchni.

Noże kuchenne Kanetsugu Saiun to połączenie piękna i funkcjonalności. Ich ostrza zostały wykonane aż z 33-warstwowej stali damasceńskiej, a rdzeń został wykuty z nierdzewnej stali wysokowęglowej VG-10. Podczas hartowania, noże poddawane są procesowi „sub-zero treatment” polegającego na schładzaniu ostrza w temperaturze -70 C°, dzięki czemu uzyskują twardość na poziomie 61+/-1 HRC. Gwałtowne schłodzenie stali powoduje, że ostrze jest twardsze i dłużej utrzymuje ostrość.
Zewnętrzne warstwy noża, to piękna 65 warstwowa stal damasceńska wypolerowana na wysoki połysk. Stal damasceńska, która okuwa twardy rdzeń ze stali VG-10, zabezpiecza go i nadaje całości większej elastyczności.
Wygodna rękojeść została zrobiona z hiszpańskiej micarty - materiał ten jest całkowicie odporny na wilgoć i zmiany temperatury, idealnie sprawdzi się w kuchennych warunkach. Rękojeść jest dodatkowo wzmocniona dwoma nitami i posiada elegancką czerwoną przekładkę.

Manufaktura Seki Kanetsugu została założona w 1918 roku przez Matsujiro Kawamurę, potomka Kanetsugu, który po raz pierwszy zaczął wykuwać miecze samurajskie w 1345 roku.

Rodzaj stali
Stal Proszkowa / Szybkotnąca
Stal nierdzewna
Kanetsugu
Nowość

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
darmowy-ebook
Brak opinii

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Product added to wishlist

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies.