Kanetsugu Pro-M Nóż Szefa Kuchni 210 mm
Kanetsugu Pro-M Nóż Szefa Kuchni 210 mm
Kanetsugu Pro-M Nóż Szefa Kuchni 210 mm
Kanetsugu Pro-M Nóż Szefa Kuchni 210 mm
Kanetsugu Pro-M Nóż Szefa Kuchni 210 mm
Kanetsugu Pro-M Nóż Szefa Kuchni 210 mm
Kanetsugu Pro-M Nóż Szefa Kuchni 210 mm
Kanetsugu Pro-M Nóż Szefa Kuchni 210 mm
Kanetsugu Pro-M Nóż Szefa Kuchni 210 mm
Kanetsugu Pro-M Nóż Szefa Kuchni 210 mm
Kanetsugu Pro-M Nóż Szefa Kuchni 210 mm
Kanetsugu Pro-M Nóż Szefa Kuchni 210 mm
Kanetsugu Pro-M Nóż Szefa Kuchni 210 mm
Kanetsugu Pro-M Nóż Szefa Kuchni 210 mm
Kanetsugu Pro-M Nóż Szefa Kuchni 210 mm
Kanetsugu Pro-M Nóż Szefa Kuchni 210 mm
Kanetsugu Pro-M Nóż Szefa Kuchni 210 mm
Kanetsugu Pro-M Nóż Szefa Kuchni 210 mm

Kanetsugu Pro-M Nóż Szefa Kuchni 210 mm

7005
Dostępny - wysyłka w 24h
369,00 zł
Brutto

sprawdź koszty wysyłki
 
  • Typ: Gyuto / Nóż Szefa Kuchni
  • Długość ostrza: 210 mm
  • Długość całkowita: 335 mm
  • Wysokość ostrza: 42 mm
  • Grubość ostrza: 2 mm
  • Rękojeść: drewno pakka
  • Stal: AUS-8, monosteel
  • HRC: 59+/-1
  • Typ ostrzenia: dwustronne
  • Waga: 170 gram


Nóż szefa kuchni Kanetsugu Pro-M o ostrzu o długości 210 mm jest wszechstronnym nożem, który dobrze sprawuje się zarówno podczas szatkowania warzyw jak i filetowaniu ryb.

Kanetsugu Pro-M to seria popularnych noży kuchennych wykonanych w całości z nierdzewnej stali wysokowęglowej. Ostrza tych noży zostały wykute z jednego kawałka stali AUS-8 w technice „monosteel”. Podczas hartowania stal AUS-8 zostaje poddana specjalnej obróbce, tzw. „sub-zero treatment”, podczas której noże schładza się natychmiastowo w temperaturze -70 C°, nadając ostrzom twardość na poziomie 59+/-1 HRC. Ostrza noży z serii Pro-M posiadają wyjątkowe właściwości tnące, które zawdzięczamy nie tylko odpowiedniemu hartowaniu, ale przede wszystkim wypukłemu szlifowi, tzw. hamaguri ba, który bardzo ułatwia separację żywności podczas krojenia. Warto zauważyć, że zarówno wykończenie noży z tej serii, jak i spasowanie rękojeści jest na bardzo wysokim poziomie.
Rękojeść tego noża została wykonana z ciemnego drewna pakka, które zostało zaimpregnowane i jest całkowicie odporne na wilgoć. Ergonomicznie wyprofilowana rękojeść jest bardzo wygodna i daje pewny chwyt nawet podczas długiej pracy w kuchni.
Firma została założona w 1918 roku przez Matsujiro Kawamurę, potomka Kanetsugu, słynnego wytwórcę mieczy samurajskich (1336-1392). Seki Kanetsugu jest producentem z miasta Seki w Japonii, które słynie z produkcji noży kuchennych.

Typ noża
Gyuto - Nóż Szefa Kuchni
Rodzaj stali
Stal nierdzewna
Kanetsugu
Nowość

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
darmowy-ebook
Brak opinii

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Product added to wishlist

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies.