Kanetsugu Pro-M Honesuki 145 mm
Kanetsugu Pro-M Honesuki 145 mm
Kanetsugu Pro-M Honesuki 145 mm
Kanetsugu Pro-M Honesuki 145 mm
Kanetsugu Pro-M Honesuki 145 mm
Kanetsugu Pro-M Honesuki 145 mm
Kanetsugu Pro-M Honesuki 145 mm
Kanetsugu Pro-M Honesuki 145 mm
Kanetsugu Pro-M Honesuki 145 mm
Kanetsugu Pro-M Honesuki 145 mm
Kanetsugu Pro-M Honesuki 145 mm
Kanetsugu Pro-M Honesuki 145 mm
Kanetsugu Pro-M Honesuki 145 mm
Kanetsugu Pro-M Honesuki 145 mm

Kanetsugu Pro-M Honesuki 145 mm

7008
Dostępny - wysyłka w 24h
389,00 zł
Brutto

sprawdź koszty wysyłki
 
  • Typ: Honesuki / Nóż do trybowania
  • Długość ostrza: 145 mm
  • Długość całkowita: 270 mm
  • Wysokość ostrza: 40 mm
  • Grubość ostrza: 2 mm
  • Rękojeść: drewno pakka
  • Stal: AUS-8, monosteel
  • HRC: 59+/-1
  • Typ ostrzenia: dwustronne
  • Waga: 135 gram


Kanetsugu Pro-M Honesuki 145 mm to mały i poręczny nóż z bardzo mocnym ostrzem. Idealnie nadaje się do trybowania drobiu i oddzielania mięsa od kości.

Kanetsugu Pro-M to seria bardzo dobrze wykonanych i mocnych noży kuchennych, wykonanych w całości z wysokowęglowej nierdzewnej stali. Ostrza tych noży są wykuwane z w całości z jednego kawałka stali AUS-8, która ma doskonałe właściwości tnące. Firma Kanetsugu w trakcie hartowania stali AUS-8 stosuje specjalną obróbkę cieplną, tzw. „sub-zero treatment”, podczas której ostrza schładza się natychmiastowo w temperaturze -70 C°. Dzięki temu procesowi ostrza uzyskują twardość na wysokim poziomie 59+/-1 HRC. Wykończenie noży, profil ostrza i spasowanie rękojeści jest na bardzo wysokim poziomie.
Rękojeść tego noża wykonano z ciemnego drewna pakka, które zostało zaimpregnowane i jest całkowicie odporne na wilgoć. Ergonomicznie wyprofilowana rękojeść jest niezwykle wygodna i daje pewny chwyt, nawet podczas długiej pracy w kuchni.
Firma została założona w 1918 roku przez Matsujiro Kawamurę, potomka Kanetsugu, słynnego wytwórcy mieczy samurajskich (1336-1392). Seki Kanetsugu jest producentem z japońskiego miasta Seki, które słynie z produkcji noży kuchennych.

Rodzaj stali
Stal nierdzewna
Kanetsugu
Nowość

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
darmowy-ebook
Brak opinii

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Product added to wishlist

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies.