Kanetsugu Pro-M Nóż Sujihiki 240 mm
Kanetsugu Pro-M Nóż Sujihiki 240 mm
Kanetsugu Pro-M Nóż Sujihiki 240 mm
Kanetsugu Pro-M Nóż Sujihiki 240 mm
Kanetsugu Pro-M Nóż Sujihiki 240 mm
Kanetsugu Pro-M Nóż Sujihiki 240 mm
Kanetsugu Pro-M Nóż Sujihiki 240 mm
Kanetsugu Pro-M Nóż Sujihiki 240 mm
Kanetsugu Pro-M Nóż Sujihiki 240 mm
Kanetsugu Pro-M Nóż Sujihiki 240 mm
Kanetsugu Pro-M Nóż Sujihiki 240 mm
Kanetsugu Pro-M Nóż Sujihiki 240 mm
Kanetsugu Pro-M Nóż Sujihiki 240 mm
Kanetsugu Pro-M Nóż Sujihiki 240 mm
Kanetsugu Pro-M Nóż Sujihiki 240 mm
Kanetsugu Pro-M Nóż Sujihiki 240 mm
Kanetsugu Pro-M Nóż Sujihiki 240 mm
Kanetsugu Pro-M Nóż Sujihiki 240 mm

Kanetsugu Pro-M Nóż Sujihiki 240 mm

7009
Dostępny - wysyłka w 24h
459,00 zł
Brutto

sprawdź koszty wysyłki
 
  • Typ: Sujihiki / Nóż do plastrowania
  • Długość ostrza: 240 mm
  • Długość całkowita: 370 mm
  • Wysokość ostrza: 37 mm
  • Grubość ostrza: 2 mm
  • Rękojeść: drewno pakka
  • Stal: AUS-8, monosteel
  • HRC: 59+/-1
  • Typ ostrzenia: dwustronne
  • Waga: 165 gram

Kanetsugu Pro-M Sujihiki 240 mm - informacje


Smukły nóż Kanetsugu Pro-M Sujihiki 240 mm służy przede wszystkim do plastrowania, ale sprawdzi się także podczas przygotowywania sushi czy filetowania ryb.

Kanetsugu Pro-M Sujihiki 240 mm - charakterystyka


Kanetsugu Pro-M to seria ultra ostrych noży kuchennych wykonanych w całości z nierdzewnej stalimolibdenowo wanadowej AUS-8. Firma Kanetsugu podczas hartowania noży z serii Pro-M poddaje je specjalnej obróbce cieplnej (tzw. „sub-zero treatment”), podczas której noże schładza się natychmiastowo w temperaturze -70 C°. Dzięki temu procesowi ostrza uzyskują twardość na odpowiednio wysokim poziomie 59+/-1 HRC. Noże z serii Pro-M posiadają wyjątkowe właściwości tnące, które zawdzięczamy dobrej obróbce cieplnej stali i wypukłemu szlifowi, tzw. „hamaguri ba”, który umożliwia bardzo łatwą i precyzyjną separację żywności od ostrza. Wykończenie tych noży, profil ostrza i spasowanie rękojeści jest na bardzo wysokim poziomie.


Rękojeść tego noża została wykonana z ciemnego drewna pakka, które zostało zaimpregnowane i jest całkowicie odporne na wilgoć. Ergonomicznie wyprofilowana rękojeść jest bardzo wygodna i daje pewny chwyt, nawet podczas długiej pracy w kuchni.
Istniejąca ponad 100 lat firma została założona przez Matsujiro Kawamurę, potomka Kanetsugu, słynnego wytwórcy mieczy samurajskich (1336-1392). Seki Kanetsugu jest producentem z miasta Seki w Japonii, które słynie z produkcji noży kuchennych.

Rodzaj stali
Stal nierdzewna
Kanetsugu
Nowość

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
darmowy-ebook
Brak opinii

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Product added to wishlist

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies.