Kanetsugu Zuiun Kiritsuke 210 mm
Kanetsugu Zuiun Kiritsuke 210 mm
Kanetsugu Zuiun Kiritsuke 210 mm
Kanetsugu Zuiun Kiritsuke 210 mm
Kanetsugu Zuiun Kiritsuke 210 mm
Kanetsugu Zuiun Kiritsuke 210 mm
Kanetsugu Zuiun Kiritsuke 210 mm
Kanetsugu Zuiun Kiritsuke 210 mm
Kanetsugu Zuiun Kiritsuke 210 mm
Kanetsugu Zuiun Kiritsuke 210 mm
Kanetsugu Zuiun Kiritsuke 210 mm
Kanetsugu Zuiun Kiritsuke 210 mm
Kanetsugu Zuiun Kiritsuke 210 mm
Kanetsugu Zuiun Kiritsuke 210 mm
Kanetsugu Zuiun Kiritsuke 210 mm
Kanetsugu Zuiun Kiritsuke 210 mm
Kanetsugu Zuiun Kiritsuke 210 mm
Kanetsugu Zuiun Kiritsuke 210 mm
Kanetsugu Zuiun Kiritsuke 210 mm
Kanetsugu Zuiun Kiritsuke 210 mm
Kanetsugu Zuiun Kiritsuke 210 mm
Kanetsugu Zuiun Kiritsuke 210 mm
Kanetsugu Zuiun Kiritsuke 210 mm
Kanetsugu Zuiun Kiritsuke 210 mm

Kanetsugu Zuiun Kiritsuke 210 mm

9305
Dostępny - wysyłka w 24h
1 299,00 zł
Brutto

sprawdź koszty wysyłki
 
  • Typ: Nóż Kiritsuke
  • Długość ostrza: 210 mm
  • Długość całkowita: 355 mm
  • Wysokość ostrza: 46 mm
  • Grubość ostrza: 2 mm
  • Rękojeść: impregnowane drewno pakka
  • Stal: SPG2, stal damasceńska
  • HRC: 62-64
  • Typ ostrzenia: dwustronne
  • Waga: 165 gram

Kanetsugu Zuiun Kiritsuke 210 mm, to typowy rodzaj noża w stylu japońskim. Jest to wszechstronny nóż, który sprawdzi się zarówno podczas siekania warzyw jak i obrabiania ryb.

Seria niepowtarzalnych noży damasceńskich Kanetsugu ZUIUN, powstała z okazji 100 rocznicy założenia firmy Seki Kanetsugu.
Do produkcji tych noży wybrano jedną z najlepszych stali na rynku, SPG2 (R2), która jest doskonałym wyborem do produkcji noży kuchennych - idealnym kompromisem pomiędzy wysoką twardością, łatwością ostrzenia i długim trzymaniem ostrości. Ostrza zostały wykonane w technice „SAN-MAI”, co oznacza, że rdzeń ze stali proszkowej „SPG2”został okuty 63-warstwową stalą damasceńską o efektownym kontrastowym wzorze. W trakcie hartowania nadano tym ostrzom twardości na poziomie 62-64 HRC, dzięki czemu długo trzymają ostrość, a stal SPG2 jest relatywnie łatwa w ostrzeniu. Kanetsugu ZUIUN oferują jedne z najlepszych właściwości tnących - dość cienkie ostrze w połączeniu z wypukłym szlifem Hamaguri Ba, zadowoli nawet najbardziej wymagających użytkowników.
Ergonomiczna i estetyczna rękojeść o heptagonalnym (siedmiokątnym) kształcie jest wyjątkowo wygodna, nawet podczas długotrwałej pracy z nożem. Rękojeść została wykonana z drewna pakka i posiada piękny ozdobny pin oraz jasną przekładkę. Wszystkie noże z tej serii są zapakowane w eleganckie drewniane pudełka, co czyni je idealnym pomysłem na prezent.
Seki Kanetsugu jest producentem noży w Seki w Japonii. Jego przodkiem był Kanetsugu (1336-1392), słynny wytwórca noży samurajskich. Firma powstała w 1919 roku i jest obecnie jedynym z najstarszych producentów noży kuchennych w Japonii.
Typ noża
Gyuto - Nóż Szefa Kuchni
Rodzaj stali
Stal Proszkowa / Szybkotnąca
Zakres cen
1000 i więcej
Kanetsugu
Nowość

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
darmowy-ebook
Brak opinii

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Product added to wishlist

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies.