Kanetsugu Miyabi Issin Nóż uniwersalny 120 mm
Kanetsugu Miyabi Issin Nóż uniwersalny 120 mm
Kanetsugu Miyabi Issin Nóż uniwersalny 120 mm
Kanetsugu Miyabi Issin Nóż uniwersalny 120 mm
Kanetsugu Miyabi Issin Nóż uniwersalny 120 mm
Kanetsugu Miyabi Issin Nóż uniwersalny 120 mm
Kanetsugu Miyabi Issin Nóż uniwersalny 120 mm
Kanetsugu Miyabi Issin Nóż uniwersalny 120 mm
Kanetsugu Miyabi Issin Nóż uniwersalny 120 mm
Kanetsugu Miyabi Issin Nóż uniwersalny 120 mm
Kanetsugu Miyabi Issin Nóż uniwersalny 120 mm
Kanetsugu Miyabi Issin Nóż uniwersalny 120 mm
Kanetsugu Miyabi Issin Nóż uniwersalny 120 mm
Kanetsugu Miyabi Issin Nóż uniwersalny 120 mm
Kanetsugu Miyabi Issin Nóż uniwersalny 120 mm
Kanetsugu Miyabi Issin Nóż uniwersalny 120 mm

Kanetsugu Miyabi Issin Nóż uniwersalny 120 mm

2001
Brak
139,00 zł
Brutto

sprawdź koszty wysyłki

 
  • Typ: Nóż uniwersalny
  • Długość ostrza: 120 mm
  • Długość całkowita: 225 mm
  • Wysokość ostrza: 28 mm
  • Grubość ostrza: 1,5 mm
  • Rękojeść: palisander
  • Stal: rdzeń AUS-8, okładziny SUS410
  • HRC: 57-58
  • Typ ostrzenia: dwustronne
  • Waga: 50 gram

Mały i bardzo poręczny nóż uniwersalny Kanetsugu Miyabi Issin o długości ostrza 120 mm, świetnie sprawdzi się wszędzie tam, gdzie potrzebujemy precyzji podczas pracy z małymi produktami, takimi jak szalotki, grzyby czy mniejsze kawałki mięsa.

Kanetsugu Miyabi Issin to seria noży kuchennych o konstrukcji trójwarstwowej, wykonana w popularnej w Japonii technice SAN-MAI. Oznacza to, że rdzeń noża został wykuty z twardej wysokowęglowej i nierdzewnej stali AUS-8, która została okuta z dwóch stron miękką stalą SUS-410. Dzięki zastosowaniu takiej techniki, twardy rdzeń z AUS-8 jest chroniony zewnętrznymi warstwami z miękkiej stali, która nadaje dodatkowej elastyczności.
W procesie obróbki cieplnej (hartowanie), nadano tym nożom twardość na poziomie 57-58 HRC, dzięki czemu noże długo trzymają ostrość.
Rękojeść jest wykonana z naturalnego palisandru, który odpowiednio zaimpregnowany pozostaje odporny na wilgoć i temperaturę. Noże z serii Miyabi Issin są polecane domowym kucharzom i pasjonatom gotowania, którzy dopiero rozpoczynają swoją przygodę z nożami japońskimi.

Seki Kanetsugu jest producentem z miasta Seki w Japonii, które słynie z produkcji noży kuchennych. Firma została założona w 1919 roku przez Matsujiro Kawamurę, potomka Kanetsugu, słynnego wytwórcy mieczy samurajskich (1336-1392).
Typ noża
Santoku - Nóż Wielozadaniowy
Rodzaj stali
Stal nierdzewna
Zakres cen
100-299 zł
Kanetsugu
Nowość

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
darmowy-ebook
Brak opinii

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Product added to wishlist

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies.