Kanetsugu Miyabi Issin Nóż uniwersalny 150 mm
Kanetsugu Miyabi Issin Nóż uniwersalny 150 mm
Kanetsugu Miyabi Issin Nóż uniwersalny 150 mm
Kanetsugu Miyabi Issin Nóż uniwersalny 150 mm
Kanetsugu Miyabi Issin Nóż uniwersalny 150 mm
Kanetsugu Miyabi Issin Nóż uniwersalny 150 mm
Kanetsugu Miyabi Issin Nóż uniwersalny 150 mm
Kanetsugu Miyabi Issin Nóż uniwersalny 150 mm
Kanetsugu Miyabi Issin Nóż uniwersalny 150 mm
Kanetsugu Miyabi Issin Nóż uniwersalny 150 mm
Kanetsugu Miyabi Issin Nóż uniwersalny 150 mm
Kanetsugu Miyabi Issin Nóż uniwersalny 150 mm
Kanetsugu Miyabi Issin Nóż uniwersalny 150 mm
Kanetsugu Miyabi Issin Nóż uniwersalny 150 mm
Kanetsugu Miyabi Issin Nóż uniwersalny 150 mm
Kanetsugu Miyabi Issin Nóż uniwersalny 150 mm

Kanetsugu Miyabi Issin Nóż uniwersalny 150 mm

2002
Dostępny - wysyłka w 24h
149,00 zł
Brutto

sprawdź koszty wysyłki
 
  • Typ: Nóż uniwersalny
  • Długość ostrza: 150 mm
  • Długość całkowita: 255 mm
  • Wysokość ostrza: 30 mm
  • Grubość ostrza: 1,5 mm
  • Rękojeść: palisander
  • Stal: rdzeń AUS-8, okładziny SUS410
  • HRC: 57-58
  • Typ ostrzenia: dwustronne
  • Waga: 55 gram


Kanetsugu Miyabi Issin o długości ostrza 150 mm, jest małym i poręcznym nożem wykorzystanym wszędzie tam, gdzie potrzebujemy większej precyzji podczas pracy z małymi produktami, takimi jak szalotki, grzyby czy mniejsze kawałki mięsa i ryb.

Kanetsugu Miyabi Issin to seria noży kuchennych o konstrukcji trójwarstwowej, wykonanych w popularnej w Japonii technice „SAN-MAI”. Zastosowanie tej techniki oznacza, że rdzeń noża został wykonany z twardej wysokowęglowej stali „AUS-8”, która została obłożona miękką i całkowicie nierdzewną stalą SUS-410. Dzięki zastosowaniu takiej techniki, twardy rdzeń z AUS-8 jest chroniony zewnętrznymi warstwami z miękkiej stali SUS-410, nadającej dodatkowo elastyczności.
W procesie obróbki cieplnej (hartowanie), noże uzyskały twardość na poziomie 57-58 HRC, dzięki czemu trzymają ostrość i są łatwe w ostrzeniu.
Rękojeść jest wykonana z naturalnego palisandru i wzmocniona dwoma nitami. Drewno zostało odpowiednio zaimpregnowane, dzięki czemu jest odporne na wilgoć i temperaturę. Noże z serii Miyabi Issin oferują świetny stosunek ceny do jakości i są polecane zarówno profesjonalistom, jak i pasjonatom gotowania, którzy dopiero rozpoczynają swoją przygodę z nożami japońskimi.

Seki Kanetsugu jest producentem z miasta Seki w Japonii, słynącego z produkcji noży kuchennych. Firma została założona w 1919 roku przez Matsujiro Kawamurę, potomka Kanetsugu, znanego wytwórcy mieczy samurajskich (1336-1392).

Typ noża
Santoku - Nóż Wielozadaniowy
Rodzaj stali
Stal nierdzewna
Zakres cen
100-299 zł
Kanetsugu
Nowość

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
darmowy-ebook
Brak opinii

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Product added to wishlist

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies.