Kanetsugu Miyabi Issin Sujihiki 210 mm
Kanetsugu Miyabi Issin Sujihiki 210 mm
Kanetsugu Miyabi Issin Sujihiki 210 mm
Kanetsugu Miyabi Issin Sujihiki 210 mm
Kanetsugu Miyabi Issin Sujihiki 210 mm
Kanetsugu Miyabi Issin Sujihiki 210 mm
Kanetsugu Miyabi Issin Sujihiki 210 mm
Kanetsugu Miyabi Issin Sujihiki 210 mm
Kanetsugu Miyabi Issin Sujihiki 210 mm
Kanetsugu Miyabi Issin Sujihiki 210 mm
Kanetsugu Miyabi Issin Sujihiki 210 mm
Kanetsugu Miyabi Issin Sujihiki 210 mm
Kanetsugu Miyabi Issin Sujihiki 210 mm
Kanetsugu Miyabi Issin Sujihiki 210 mm
Kanetsugu Miyabi Issin Sujihiki 210 mm
Kanetsugu Miyabi Issin Sujihiki 210 mm

Kanetsugu Miyabi Issin Sujihiki 210 mm

2006
Dostępny - wysyłka w 24h
209,00 zł
Brutto

sprawdź koszty wysyłki
 
  • Typ: Sujihiki / Nóż do plastrowania
  • Długość ostrza: 210 mm
  • Długość całkowita: 330 mm
  • Wysokość ostrza: 34 mm
  • Grubość ostrza: 1,6 mm
  • Rękojeść: palisander
  • Stal: rdzeń AUS-8, okładziny SUS410
  • HRC: 57-58
  • Typ ostrzenia: dwustronne
  • Waga: 100 gram


Długie i smukłe ostrze noża Kanetsugu Miyabi Issin Sujihiki 210 mm będzie doskonałym narzędziem do plastrowania cienkich kawałków mięsa, filetowania ryb czy przygotowywania sushi.

Noże z serii Kanetsugu Miyabi Issin są wykonane z wysokowęglowej stali nierdzewnej w konstrukcji SAN-MAI (trójwarstwowej). Wykuwanie w technice SAN-MAI oznacza, że rdzeń noża został wykonany z twardej wysokowęglowej stali (AUS-8), która została obłożona miękką stalą (SUS-410). Dzięki tej metodzie, twardy rdzeń z (AUS-8) jest chroniony zewnętrznymi warstwami z miękkiej stali (SUS-410), która nadaje dodatkowo elastyczności.
W procesie hartowania, noże Miyabi Issin uzyskują twardość na poziomie 57-58 HRC, dzięki czemu długo trzymają nadaną im ostrość i są łatwe w ponownym naostrzeniu.
Rękojeść jest wykonana z naturalnego palisandru w kolorze brązowym i wzmocniona dwoma nitami. Drewno, którego użyto do produkcji rękojeści, zostało odpowiednio zaimpregnowane - jest odporne na wilgoć i temperaturę. Noże z serii Miyabi Issin to doskonały stosunek jakości do ceny. Są idealnym wyborem zarówno dla profesjonalistów jak i pasjonatów gotowania, którzy dopiero rozpoczynają swoją przygodę z nożami japońskimi.

Seki Kanetsugu jest znanym wytwórcą noży kuchennych z miasta Seki w Japonii. Firma została założona w 1919 roku przez Matsujiro Kawamurę, potomka Kanetsugu, słynnego wytwórcy mieczy samurajskich (1336-1392).

Rodzaj stali
Stal nierdzewna
Zakres cen
100-299 zł
Kanetsugu
Nowość

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
darmowy-ebook
Brak opinii

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Product added to wishlist

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies.