Kanetsugu Miyabi Issin Santoku 170 mm
Kanetsugu Miyabi Issin Santoku 170 mm
Kanetsugu Miyabi Issin Santoku 170 mm
Kanetsugu Miyabi Issin Santoku 170 mm
Kanetsugu Miyabi Issin Santoku 170 mm
Kanetsugu Miyabi Issin Santoku 170 mm
Kanetsugu Miyabi Issin Santoku 170 mm
Kanetsugu Miyabi Issin Santoku 170 mm
Kanetsugu Miyabi Issin Santoku 170 mm
Kanetsugu Miyabi Issin Santoku 170 mm
Kanetsugu Miyabi Issin Santoku 170 mm
Kanetsugu Miyabi Issin Santoku 170 mm

Kanetsugu Miyabi Issin Santoku 170 mm

2003
Dostępny - wysyłka w 24h
199,00 zł
Brutto

sprawdź koszty wysyłki
 
  • Typ: Nóż Santoku
  • Długość ostrza: 170 mm
  • Długość całkowita: 290 mm
  • Wysokość ostrza: 45 mm
  • Grubość ostrza: 1,6 mm
  • Rękojeść: palisander
  • Stal: rdzeń AUS-8, okładziny SUS410
  • HRC: 57-58
  • Typ ostrzenia: dwustronne
  • Waga: 100 gram

Nóż do większości prac kuchennych, Kanetsugu Miyabi Issin Santoku o długości ostrza 170 mm jest japońskim odpowiednikiem noża szefa kuchni.

Noże z serii Kanetsugu Miyabi Issin są wykonane z wysokowęglowej stali nierdzewnej w konstrukcji trójwarstwej, tzw. SAN-MAI. Zastosowanie tej metody oznacza, że rdzeń noża został wykuty z twardej wysokowęglowej stali „AUS-8”, którą następnie obłożono miękką stalą SUS-410. Dzięki temu, twardy rdzeń z AUS-8 jest chroniony zewnętrznymi warstwami z miękkiej stali SUS-410, która nadaje dodatkowo elastyczności.
W procesie hartowania, noże Miyabi Issin uzyskują twardość na poziomie 57-58 HRC, dzięki czemu długo trzymają nadaną im ostrość i są łatwe w ponownym naostrzeniu.
Rękojeść jest wykonana z naturalnego palisandru w kolorze brązowym i wzmocniona dwoma nitami. Drewno, którego użyto do produkcji rękojeści, zostało odpowiednio zaimpregnowane i jest odporne na wilgoć i temperaturę. Noże z serii Miyabi Issin są polecane zarówno profesjonalistom jak i pasjonatom, którzy dopiero rozpoczynają swoją przygodę z nożami japońskimi.

Seki Kanetsugu jest jednym z najstarszych wytwórców noży kuchennych z miasta Seki w Japonii. Firma została założona ponad 100 lat temu przez Matsujiro Kawamurę, potomka Kanetsugu, słynnego wytwórcy mieczy samurajskich (1336-1392).

Typ noża
Santoku - Nóż Wielozadaniowy
Rodzaj stali
AUS-8
Stal nierdzewna
Wykończenie ostrza
Migaki
Kanetsugu

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
darmowy-ebook
Brak opinii

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Product added to wishlist

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies.